Suturi in „oo”

Din ciclul

„Ce imi faci tu mie

Mortii ma-tii romanie”

Ca tot ne bate gandul sa ne caram de aici am zis sa incepem cu pasapoartele. Al meu a expirat asa ca de dimineata m-am dus sa platesc taxele la CEC si sa vad cum pot s-o anexez si pe fi-mea in el, in pasaport; mi-am luat cum era de asteptat suturi in coaie unul dupa altul. va explic de ce:

  • pasaportul nu mai costa approx. 100 lei, costa 270 !
  • fi-mea nu mai poate fi inclusa pe pasaportul parintilor, trebuie sa aibe propiul ei pasaport
  • pasaportul de copii costa tot 270 de lei
  • pasaportul nu se mai poate face si la sectia de politie ci doar la sediul din piata romana.

Pe scurt: m-a costat totul 550 de lei in loc de 100. mizilic..

La pasapoarte pot spune ca am vazut iadul. evident ca n-ai unde parca decat la un nenorocit in curte pt care platesti 5 lei ora. In sediu n-ai loc unde sa arunci un ac, asa se explica numarul mare de microbuze parcate prin zona, cred ca vin de prin toata tara. Am aflat ca exista o anexa unde se fac pasapoarte pt copii asa ca ne-am dus in acel corp de cladire.

Inauntru era nebunie, copii care zbierau, plangeu, parinti disperati si ajunsi la limita rabdarii. Exista 2 ghisee care abia daca rezolva 1 copil la juma de ora.

Am lasat-o pe Flory la coada si m-am dus in romana cu bubu care isi pierduse rabdarea intre timp. M-au agatat unii cu o agentie de cacat, cica s-o faca pe fi-mea vedeta la tv. I-am spus fraierului ca daca imi cere bani nu ma intereseaza. Evident ca era pe bani, doar nu e prima oara cand patesc asta. Inauntru imi spune o nesuferita: „Platiti sedinta foto si va sunam noi daca e ceva”. sa mori tu ! am iesit in secunda 2..

Ne-am intors la pasapoarte si dupa 2, 5 ore de asteptat, cu nervii intinsi la maxim, rupti de sete, transpirati si cu o bubutza iritata ne-am lovit de adevarata problema: cum s-o faci pe bubu sa stea nemiscata la pozat cand nici in brate nu mai statea? Ei bine, a fost cumplit. Am stat pe putin 30 de minute sa iasa cat de cat o poza de care nu suntem siguri ca e buna si posibil sa fim chemati inapoi la pozat. A zbierat, a urlat, a fost un circ care mi-a provocat pe rand disperare, neputinta, suferinta, deznadejde si resemnare. Am simtit ca lesin de nervi, isi pierduse rabdarea pina si fufa care era la ghiseu. A facut pe putin 50 de poze dar in toate se misca. A ales pina la urma una sa termine cu noi dar ne asteptam sa ne cheme iar.

A fost inca 1 zi in romanica..

L.E. a citit Flory postul si cica n-am reusit nici macar pe jumatate sa prezint realitatea..

Comentarii ( 11 )

  1. Deci sa-mi fac rapid pasaport pana nu se scumpeste iar. Chiar, de ce e taxa asta?
    P.S. Dar daca veniti cu o poza de-acasa de’a Bubutzei nu mere?

  2. macar acum stim de ce se statea 30 min la un copil 😀
    Nu, nu merge sa vii cu poza ta… e ca la politie cand te duci sa-ti faca buletin… aia ti-o fac aia ti-o prelucreaza.

  3. nu merge pt ca e pasaport biometirc, i-am zis si eu aleia ca ii aduc o poza exact cum trebuie dar n-a vrut

  4. Treci afara din tara! Imediat! P’aici ori te apuci de cantat manele de valoare, ori ramai in ilegalitate! Pai tu vrei sa te bucuri de atentie cu atitudinea si tinuta pe care cu modestie le afisezi? A? Alo, revino-ti, esti in capitala scumpei noastre tari, patria muma, sau ai uitat ca Gutza-putza a tras un imn electoral care a contribuit la succesu’ lu’ pedeleu? Ce te miri ca ca ai dat mai mult cu 170 roni noi/buc.? De fapt ai fost fortat sa canti „dau cu banii, ca bastanii, sa moara dusmanii”!

  5. Multumim tuturor celor care ne incurajeaza; e mare jmecherie sa pleci cu copil de 1 an in necunoscut..
    @Rebelul: tu locuiesti in ro sau afara? nu m-am prins inca..
    @Clau: nu pot bre sa plec acum, te las fara antivirus si nu e frumos 🙂
    @BadPisi: acum ne apuca – acum ne trece..
    @Raze: ihi

  6. Whisper in the storm

    Da’ cu Romergan nu merge inainte de poza? Sau altceva … „anxiolitic”. ‘Ce daca ies ochii microscopici :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top