orasul ma uraste; sentimentul e reciproc

Din ciclul

„Bucuresti, p**a sa mi-o belesti”

Nu ma mai pot controla, din cauza asta am excese de furie si vulgaritate. Daca nu voi face ceva urgent (a se intelege a pleca din tara) voi ajunge intre 4 scanduri sau la ospiciu in cel mai fericit caz.

In seara asta, dupa ce s-a trezit Bubutza am zis sa o scot afara. Cum se pornise vantul si frica de raceala inca persista am decis in 2 secunde: ma duc cu ea in Mall Baneasa, e seara shopping-ului cu promotii, fufe care danseaza, fanatana arteziana bla bla, bubutzei o sa-i placa atmosfera. Ce n-am luat eu in calcul a fost traficul. Dupa 20 de minute de mers bara la bara am zis ca nu se merita si am cotit brusc. Drumul respectiv ducea oarecum spre Afi Cotroceni. E misto si acolo numai ca iar m-am lovit de coloane de masini. Ajuns prin zona unirii am facut a 3-a schimbare de plan: o duc in unirea, si asa n-am mai fost de ani buni acolo.

Am intrat pe straduta care duce in parcarea cu etaje, am luat jetonul si am intrat. Etajul 1 era inchis, am urcat la 2. Acolo nu exista intrare in magazin, trebuie sa iei un lifet pina la et. 1 sau et.3. Dupa 10 minute de stat ca boul sa vina un lift m-am intors la masina si am urcat cu masina inca un etaj adica la 3. Am intrat in magazin intr-un final si am ramas uimit: unirea e de nerecunoscut.. magazine abandonate, clienti zero, praf, lacate, pereti de rigips rupti. In corpul central era ceva marfa dar nema clienti. M-am enervat si m-am intors la masina. De ce dracu nu m-am dus eu din prima in Auchan, langa casa? In fine, m-am dus sa platesc parcarea si am ramas uimit: acolo, la etajul 3 zac sub 2 cm de praf vro 5 rolls-uri, mertane dalea vechi de colectie + alte cateva bijuterii de masini dar ascunse sub niste prelate. Pacat de ele, adevaratii colectionari de afara  s-ar cruci vazand cum se tin masinile de colectie la noi; barbarie tipic romaneasca.

Am platit, si cand sa intru in panta sa ies m-am blocat, de data asta la propiu; in fata mea era coloana de masini care asteptau sa iasa. Imi venea sa plang, eram plecat de mai bine de-o ora si stateam blocat tot intre masini.

Am stat cam 10 minute, am dat drumu la radio si am reusit s-o tin calma pe bubu desi isi cam pierduse si ea cheful. Am ajuns intr-un final in Auchan, la locul de joaca. De ce nu m-am dus din prima acolo? de ce trebuie sa-mi fac draci de fiecare data cand ies din casa?

fmm de oras..

Comentarii ( 10 )

  1. Pune azi bannere mari prin oras ca vin 2 moldoveni cu tot cu catel in Bucuresti si ar fi bine sa elibereze strazile. Pasagerul din dreapta s-a trezit cu fundul in sus si nu i-ar fi jena sa se ia la bataie cu cine apuca.

  2. Twiggy, ai tu o stare naspa…dar Unirea e mereu full de clienti! Nu vezi lacate si praf decat in aripa noua, extinderea magazinului, poate ai nimerit din greseala acolo din parcare. Si noi ne cam incurcam la partea: hai sa ajungem din parcare in magazin, ca e parcarea Carrefourului, nu a Unirii.
    Trebuia sa mergeti la et 3, acolo e numai pentru copii! Loc de joaca, magazine…e chiar misto!

  3. Nu e ma chestia cu dor de duca, faza e ca orasul asta te seaca de nervi; am ajuns sa ies din casa doar intre anumite ore sa nu raman blocat in trafic, am ajuns sa ies la cumparaturi doar la inchidere sa nu ma calc in picioare cu ceilalti; sunt sute de motive pentru care nu mai suport orasul asta; basca, mai am si plod dupa mine..

  4. Faza e ca tu ai ceva cu orasul… si orice s-ar intampla n-o sa-ti fie pe plac :P.
    Eu merg la cumparaturi oricand si nu simt ca ma calc in picioare cu nimeni… Asta e viata la oras (capitala). Vrei sa te plimbi singur prin magazin muta-te undeva la tara si aia e. Cu traficul nu ma pronunt.. pentru ca nu conduc.. dar cu metroul ajung oriunde rapid. Fac 30 min pana in AFI si nu ma doare capul 🙂

  5. ma.. daca iti place sa stai la coada cate 30 min pt cateva feliutze de salam sau sa-ti iei coate in ficati daca vrei sa alegi 2 portocale atunci brava. Eu m-am scarbit de „civilizatie”.
    Dar ! cand 3 insi imi spun ca sunt beat poate ca ar trebui sa merg la culcare 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top