de ce ma judeca lumea

Asta e ultimul post legat de Tenerife. Puteti sa ma provocati cat vreti, eu nu mai aduc vorba de insula de acum incolo.

Adevarul este ca am plecat foarte repede de pe insula. Am plecat pentru ca mi-am facut o impresie dupa doar 2 zile iar inchirierea unei locuinte, fie ea si pentru o perioada scurta nu m-a tentat. I-am povestit lui Flory ca drumul este lung si greu, iar noi, cum avem un copil nazdravan care nu sta locului nici macar 5 minute ne-am pus problema daca nu cumva este imposibil de mers atat cu ghindocu. Judecati-ne.

Aici in ro ne-am obisnuit sa ne miscam bucile doar cu masina la shopping, in parc sau la rude. judecati-ne.

Am fost acuzat ca am dezamagit, am mintit pe blog si am facut lucruri rele ca mi-am spus parerea personala. Inainte sa fiu judecat ar trebui ca fiecare dintre voi sa-si puna intrebarea: la cat este dispus fiecare sa renunte pentru emigrare? Daca eram singur nu-mi pasa ca n-am unde sa dorm sau ce sa mananc, ma descurcam eu cumva. Cu copil situatia se schimba.

Recunosc, nu as putea face unele lucruri. aici m-am obsinuit sa lucrez cu PC-uri, imi este imposibil sa ma vad stand in soare la munci agricole. Pur si simplu nu e de mine. judecati-ma.

Intrebare: Pentru ce dracu m-am mai dus pina acolo daca nimic nu-mi convine?

Raspuns: Am vrut sa vad cum este. Fiecare spune pe blog ceea ce vrea. Tocmai de asta mi-a fost teama si am vrut sa ma conving.

Lui Je si Seb nu am absolut nimic sa le reprosez. Cu mine s-au purtat exemplar desi nu aveau nicio obligatie, m-au tinut la ei, mi-au dat sa mananc, m-au incurajat. Le-am spus si le spun inca odata, momentan nu este pentru mine de stat acolo. Daca reusesc sa strang aici 10000 de euro si am stabilitate financiara minim 2 ani atrunci altfel voi vedea lucrurile. Am timp sa invat spaniola, sa-mi fac conexiuni pe insula si am si haleala pentru Bubutza.

Judecati-ma

LATER EDIT: nu ma deranja daca eram combatut de cineva care A REUSIT  sa-si faca acolo un rost cu adevarat, adica un job decent si care chiar sa-l multumeasca. Dar vad ca toti cei care o fac si zic ca au fost dezamagiti de ceea ce am scris eu sau mai rau, zic ei  ca am mintit , ca de fapt Tenerife este mai mult decat minunat,  s-au intors. Si  ei emigrasera acolo. As intreba-o pe Ioana  de ce s-a intors dupa 6 luni daca acolo este paradisul.

Comentarii ( 29 )

  1. Nu am zis nicio clipa ca este „mai mult decat minunat” acolo, este mult mai bine ca aici. Si sa nu discutam despre paradis, pentru ca am zis de cateva ori ca NU exista asa ceva!

    Eu nu mi-am dorit un job decent, care sa ma multumeasca, pentru ca din pacate sau din fericire, pentru mine nu s-a inventat inca acesta. Eu visez mult mai sus…

    Am fost acolo sa raman, recunosc. Mi-am luat rezidenta, am fost „deschizator de drumuri” pentru altii (asa mi s-a spus), am scris tot ce am vazut si simtit. M-am intors pentru ca am vrut sa imi decantez sentimentele, sa vad cum e in Romania dupa Tenerife, sa vad daca imi este dor, daca m-a prins, sa fac niste bani si sa ma intorc pentru a-mi deschide o patiserie, unde sa coc propria-mi paine cu banane. E mult, e putin?! Asta e unul dintre visele mele.

    Ai inteles foarte gresit: NU te judec! Fiecare face si scrie ce vrea. Insa ceea ce m-a deranjat a fost ca posturile anterioare te indicau ca pe o persoana realista, insa nu esti. Cel putin, pe mine m-ai dezamagit (stiu ca nu dai doi bani pe asta). Nu poti sa vii si sa spui ca acolo e prea cald, ca nu ti-a dat nimic moka in avion, ca politistii sunt rai si nu ai ce face fara masina. „Munci agricole” :)))) Come on! E total aberant! Sau, ma rog, e doar viziunea ta (daca esti bun la PC-uri, esti bun si in Romania, si in Tenerife, si in Alaska…)

    Imi pare foarte rau ca exista atat de multi oameni care se ascund in spatele unor probleme reale sau inventate pentru a nu-si duce la capat visele… din lene si comoditate. Sau poate unii nici macar nu viseaza, ci au un univers restrans la bucatica lor de lume ingradita.

    Nu mi-o lua in nume de rau, nu te cunosc si nu vreau sa dau cu paru’. Daca am gresit, imi cer scuze. Sper sa ai o viata asa cum ti-o doresti!

  2. hahahahahahah bai nea vio esti fantastic. ai putea scrie carti SF. pai…tu ai stat in casa mai tot timpul(80 la suta din pretioasele ore). scrii despre tenerife din ce ne auzeai pe noi vorbind. ma rog ai avut ceva excursii pana la mercadona si inapoi. epuizante.

  3. Dumnezeule mare !
    ok, reformulez special pentru tine: am mintit cu avionul, mi-am umflat fizicul cu muschiulet de vita si cartofi natur, basca, stewardesa mi-a facut si un blowjob; politistul ala care l-a amendat si i-a confiscat bicla unui tip ca vorbea la telefonul mobil stand pe loc dar pe bicicleta este o scena dintr-un film american. Sa stii ca ai dreptate, ziua e chiar racoare, n-am iesit din casa fara geaca si fes; Am exagerat si cu masina, recunosc: ce dracu, pina la LIDL am facut doar 8 ore de mers pe jos iar la intoarcere a fost chiar funny sa car bidoanele cu apa. Era sa uit.. mi-am depus cv-ul la 3 restaurante si o firma de IT si ai dracu s-au batut care sa ma angajeze ! sa nu-i super pe niciunul am decis sa plec..

  4. Hahahaha, esti ridicol Twigg, sincer! Scuza-ma! Tie probabil daca ti se intampla o chestie, vezi alte 10 rele in jur si pleci acasa ca-i greu:)))) Si cred ca e mai frumos oricum in IOR decat in Tenerife, nu?:)))

  5. Bai oameni buni (saru’mana tanti Ioana, noroc nenea Dan) io unu’ cred ca a prezentat niste lucruri privite prin perspectiva lui si atat, n-a elogiat si nici n-a dat cu paru’, acuma ce facem, suntem toti la fel ca sa dea bine? Ca o comparatie, cand vad pozele de pe-acolo ma bag in cada si dau din picioruse sa fac valuri, dar la prima tentativa reala de surf este foarte probabil sa ma retrag plin de eleganta! Aha, hai sa ne punem cu gura pe el! Probabil ca sunt lucruri care lui (personal) nu i-au convenit (desi pentru unii acele lucruri nu conteaza si altora chiar le plac), si sunt alte lucruri pe care le urmareste desi multi altii le trec cu vederea. In fond, e parerea lui si gata, fiecare are o scara personala a valorilor si atata vreme cat nu incalca niste limite (gen decenta nu?, etc) e liber sa spuna ce crede fara frica unor eventuale „represalii”. Pai nu?

  6. N-am vrut sa ma bag dar… La ce te asteptai? E o insula in vestul Africii cu o clima care clar nu-i pentru oricine. In COrfu spre exemplu dupa 3ore de mers in intervalul 14-17 eram ars pe tot corpul. Daca nu esti obisnuit cu asa ceva tarile din sud nu-s de tine (in general zic). Te plangi de politisti ca respecta legea acolo si aici te plangi ca n-o respecta. Sincer prefer ca acolo..vrei nu vrei te civilizezi. Zici ca drumul a fost prea lung si ca e greu cu copilul… Dar n-aveai copilul inainte sa pleci? Trebuia sa iei in calcul toate posibilitatile. Cu jobul.. Nu mai e cazul sa zic de criza (care e peste tot si Spania n-o duce prea bine la cap asta)..trebuia sa ai rabdare putin. N-o lua in nume de rau doar ca puteai sa eviti toata experienta asta (neplacuta) si ramaneai si cu ceva banuți. E doar un sfat oe viitor.. Think more be4 you dive. (scuze de formatarea textului but i’m mobile)

  7. @Ioana, n-ai inteles absolut nimic din ce am scris. Stai jos, ai nota 4. Si te rog sa nu-mi mai citesti blogul, doar nu te cobori tu la nivelul unui ridicol.

    @Dan: ca tot ai luat cuvantul.. cand vedem pe blog-ul emigrantilor un post dedicat tie si stilului tau de viata dupa cativa ani de stat in Tenerife? ma gandesc ca n-ai nimic de ascuns..

    @Alex28: nu ma asteptam la nimic, doar mi-am spus parerea si nu sunt obligat sa fiu in asentiment cu ceilalti. faza cu copilul.. tocmai de aia m-am si dus inainte singur, sa vad cum e.. ce naiba, scriu eu prea greu de inteles?

  8. Nu, tu nu ai inteles nimic din ce am spus noi aici! Si daca 3 oameni zic ceva, inseamna ca tot tu ai dreptate, nu?:)))) Apropo, in 4 zile ai vazut cum e?;)))

    Nu ma cobor si nu ma ridic nicaieri daca iti citesc parerile tale personale, doar ma amuz ca am dat peste un blogaras care tipa despre unele chestii, dar cand vine vorba sa incerce lumea cu dejtul, se sperie…

    Stiu ca o sa ti se para dur ce-ti zic, dar copilul e doar o scuza la tine! Si tu o consideri buna. Insa, sa trecem peste asta, ca nu ma intereseaza cum iti duci tu viata.

    Nu ma intereseaza nici de ce nu ai ramas in Tenerife (poate e mai bine asa), insa vii si sustii cu atat aplomb niste chestii, de parca Tenerife ti-a gresit tie personal cu ceva. Poti sa povesteti cum ti-ai petrecut cele 4 zile lungi in insula, insa nu ar trebui sa tragi concluzii.

    Si nu da sfaturi! De genul: „majoritatea locuintelor mai accesibile sunt oarecum cocotate pe deal” – iti gasesc chirie mica in doua zile, la ocean; „O alta problema este masina, daca nu ai asa ceva esti mort, ramai acolo unde locuiesti” – numai tu, Vio, numai tu! ; „orice alt job iti este inaccesibil pina nu stapanesti cat de cat spaniola” – iubitul meu a lucrat in… surpriza: romana, la un birou elegant din sudul insulei, la 15 minute de casa; „am ramas uimit sa vad trafic mai rau ca in Bucuresti” – aici, am ras de-am cazut pe spate, TOTAL FALS!; „in nord nu se vorbeste decat spaniola” – FALS, din nou.

    Si ai incheiat apoteotic dupa 4 zile (de stat in casa, daca are dreptate Dan): „A emigra in Tenerife nu este pentru oricine”.

    Concluziile tale sunt inoportune si induci oamenii in eroare. Puteai sa schimbi modul de exprimare si tot greseai, pentru ca nu ai stat suficient ca sa vezi cum e viata reala acolo, cu bune si rele.

    Si turistii de sezlong pot da astfel de sfaturi (poate chiar mai bune) dupa 10 zile de prajit la soare pe insula.

    Intelege-ma: nu ma intereseaza cat de putin ce, cum, cand, de ce ai plecat sau ai rams tu pe undeva si nu trebuie sa explici ca ai copil si ca nu-ti place sa mergi pe jos. Zi doar realitatea bruta la oameni, ca sa inteleaga. Poate unii vor sa plece maine in Tenerife si intra aici si citesc ce ai scris si se sperie – sau isi iau naibii masina cu ei:)))))

    Iti dau si un exemplu, poate ma intelegi mai bine: „mie nu mi-a placut faptul ca tre sa merg pe jos, dar oamenii nu par deranjati de asta”; „autobuzele sunt scumpe, doar pt ca nu mi-am facut eu abonament”, „in Tenerife e cald pentru ca e langa Africa, dar seara e o racoare foarte placuta si noapte e chiar rece pe plaja”, „am nimerit intr-o aglomeratie in trafic, dar nu stiu cum e de obicei”, „am avut probleme cu politistii, dar n-am fost la „sectie” sa imi fac rezidenta si sa vad cat sunt de amabili si dornici sa te ajute” etc etc. Intelegi, nu??

  9. Ioana, am impresia ca ai pus ochii pe mine.. ma sufoci ! putem incheia pls discutia inainte ca lumea sa creada ca suntem 2 oligofreni? multumesc

  10. De, dupa atatea povestiri, cu o vadita tenta pro, despre lucruri mai mult decat banale in cautarea prezentarii senzationalului (gen perfectu’ Tenerife – nu „pentru noi e perfect”, si etc, parere personala, sa stii) cre’ca e deranjant sa se emita alta opinie. Cat despre „ridicolu'” asta care o ia la fuga cand da de greu, ei, mai Ioana, asta s-a vazut prin intemeierea unei familii si cresterea unui copil, „atata dovada de lipsa de responsabilitate mai rar”! Bai T., scrie repede despre altceva ca nu mai scapi intreg!

  11. Cand ai sa recunosti ca habar n-ai despre ce vorbesti, am sa te las in pace definitiv, cu mare placere.

    @Claudiu, intemeierea unei familii si facerea unui copil e cel mai simplu lucru din lume, nu-ti trebuie prea multe pentru asta. Iar de crescut, deh, tre sa-l creasca.

    Hai, pa! sper sa nu ne mai auzim ever… de astfel de oameni geme lumea si se revarsa caruta.

  12. Bre Ioano bre, sa mor io de am avut intentia sa te jignesc! Parol! Daca asta a reiesit te rog sa ma scuzi! Da’ la confuzia aia dintre sex si procreere, pai tu mi-ai adus aminte de un banc, „Tiganu si tiganca stau de vorba: Fa, pe asta il spalam sau facem altul?”. In caz ca s-a observat, nenea asta n-a jignit pe nimeni, ba a zis f. clar (si, de fapt, asa e) ca J., S., si D. merita tot respectul pentru ajutorul acordat. Si-apoi, de ce te aprinzi? Ca ma faci si pe mine sa dau din deshte doar doar apar niste randuri in plus, indiferent de coerenta (fraza 1 „Cand ai sa recunosti ca…”, fraza 3 „Hai, pa!”).

  13. Sorry dar n-am avut rabdare sa citesc comentariile dar intuiesc cam ceea ce spun. Parerea mea e ca pentru fiecare este cate un paradis pe planeta asta. Dar cum oamenii sunt diferiti, nevoile sunt diferite, asa si ideea/locul paradisului este diferit. Daca mie nu imi place frisca si la nspe mii de oameni le place la nebunie, asta nu inseamna ca trebe sa’mi placa si mie si ca trebe sa spun ca as manca toata viata numai frisca.
    Anyway, oameni buni, indiferent de motive sau cum au fost ele expuse, trebe intotdeauna sa respecti parerea unui om, in special cand intri in „cuibusorul” lui si te bagi ca musca’n lapte. Am asa un feeling ca Twigg a luat decizia cea mai buna sa nu emigreze in Tenerife.

  14. Hai nu zau!
    Ioana draga,
    daca copiii se fac si se cresc asa usor, ia zi mataluta cati ai facut si cati ai crescut de te dai asa mare experta? Ca vad ca si in materie de Tenerife esti docrtor… Daca era asa bine acolo de ce te-ai intors? Ca sa faci bani in Romania? Esti foarte tare draguta!!!
    Fara sa vrei ai spus exact esenta: ca sa traiesti in Tenerife trebuie sa vii cu bani de acasa, adica din Romania, daca nu vrei sa faci munci sub pregatirea si calificarea ta, lucru pe care de altfel tu singura l-ai recunoscut pe blogul tau.
    Si inainte sa termin cu tine, in viata ta sa nu mai spui cuiva ca se ascunde in spatele unui copil, daca habar n-ai cum e sa ai si sa cresti unul.
    Si sa stii ca lumea geme si de oameni ca tine 🙂

  15. Stiti ce-mi pare rau sincer? ca nu m-am inscris in zalist si ce dracu or mai fi ! la 500 de vizite pe zi sa mor de nu murea de ciuda si Zoso :))

    Ioana.. nu ma lasa acum.. tocmai cand devenisi patetica.. hai, mai da-mi o sansa.. Ioanaaaaaaaaaa

  16. Frate-miu lucreaza acu’ in Africa (are un contract acolo, salariu sigur, mare la nivel de vest, conditii decente, e si cetatean al unei tari normale, ma rog, e mai greu de explicat) si, dupa 10 luni de stat acolo familia lor a decis ca pentru ala micu’ (manca-l-ar mama pi el di baiet) e mai bine sa stea in rom. Deci, cumnata-mea si baietu’ cela sunt in rom. Bine, pana la terminarea contractului. Ce n-as da si eu sa mi se aranjeze un serviciu functie de care sa-mi caut casa in Tenerife! Fix 6 luni? Uau!

  17. Bai Clau, tu iti dai seama ca am ajuns sa ma cert cu o depresiva (citeste-i blogul sa te convingi) pe niste lucruri atat de marunte incat nici nu merita luate in seama?

  18. Mda. Am incercat sa citesc, da’ n-am reusit sa trec de postarea cu Eros Sou (ceva cu chizde-n pula goala, parere personala 🙂 ) la care se duce in interes de servici. Si asta-mi aduce aminte, pe 10.03.’08 a fost la Sala Palatului Romeo si Julieta pus de Baletul din Moscova (m-am dus), iar a doua zi(!!!) a fost Chestia Asta. La insistentele unor amici sa merg „ca se merita” am refuzat, in fond „taraturile nu merita nici sa spele pe jos dupa artisti”. Da, „dar si asta e o forma de arta!”. Ce sa mai zic, ca si marmota inveleste ciocolata in staniol…

  19. Zoso e ucenicul Ioanei.. btw, Ioana, de ce tragi cu ochiul? sa stii ca te vad !
    hai ma baga un comment.. unu mic macar.. te roaga un blogarash; fa-o pentru Tenerife macar !

  20. Haidi bre, ca e de cacat, sa mor io, ca si eu trag cu ochiu’ (si multi altii), daca_cred ca tre’ sa zic ceva, zic, e o parere a lu’ mine, mi-o asum, si sper ca nu ma cenzurezi!

  21. Bloguri cu si despre Tenerifa. Am citit-o mai intai pe Jeaninoasa…acolo am dat de site ul tau,Twigg, si ulterior de al Ioanei. V-am citit integral pe toti. Concluzia? Si Je si Ioana sunt niste boeme, sunt altfel, cauta cu insistenta senzatii deosebite, soare, exotism, cauta locul perfect pt ele si se pare ca l-au gasit. Si ne tin si pe noi la curent cu asta… Insa tu Twigg, esti doar un computerist care face pe interesantul..esti imatur si frustrat…comod si banal. De ce zic asta? Din postarile tale deduc ca nu ai o ocupatie deosebita nici aici in Ro. Adica esti mecanic de pc uri, la negru, fara factura. Lucrezi acasa, ceea ce ti limiteaza f mult din optiunile de dezvoltare si iti duci viata in online, iti mai dai o leapsa, mai vezi un pornet… Iesi din casa ca sa plimbi copilul, sa ti vezi soacra, sa faci shoppingareala de pampers, lapte si ce ti mai da nevasta pe lista si atunci remarci traficul infernal …wow! Foarte tare frateee! Asa ca te intreb si eu: dc dreaq omule ai plecat in Tenerife(desi putea fi oricare alt loc de pe pamant), lasand viata ta sigura si plictisitoare, si in momentul in care ai ajuns aproape de experienta vietii tale, ai renuntat. Cred ca nu aveai tastatura sau joystick pt asta, nu? Btw, am fost si eu in tenerife si DA, este un loc extraordinar…

  22. De cand am blogul asta de 2 lei n-am jignit pe nimeni, nu am injurat pe nimeni, am incercat sa fac haz de necaz etc; vad insa ca e plin de javre pe aici. Nu stiti nimic despre mine, despre familia mea, despre viata mea. Va dati cu presupusul fara sa stiti despre ce e vorba. Bogdan Grigorica, ce plm cauti aici? Ioana Budeanu, ce plm cauti aici? avem cumva ceva de impartit? daca aveti ceva de spus faceti-o pe blogurile voastre.

  23. revin cu un comentariu la circul asta….

    am citit tot…am inteles tot…si intervin!

    Ce ma oftica topicul asta…rau de tot…de la o parere personala se ajunge aici!

    @Twiggy: nu vreau sar in ajutorul nimanui sau sa discut despre de ce nu ai ramas tu in Tenerife! Ideea e alta…si am vazut ca tot tu ai remediat-o partial, desi nu ai recunoscut, scotand partea aia din primul post de la intoarcere unde iti scrii „parerea despre insula” sau ceva de genul…care era in articolul initial dar acum numai e.. Ioana de asta s-a luat…ca ti-ai exprimat parerea dar ai trunchiat adevarul! Si poate pentru tine e doar o insula si atat…dar poate altii viseaza cu ochii deschisi la insula asta!

    Tu ai stat 4 zile pe insula, Ioana 6 luni, eu 3 luni si ceva…dar trebuie sa intelegi ca esti in ipostaza omului care a fost la „pomul laudat”!!! Ai auzit de Tenerife…ce misto e…si ai incercat! Foarte bine ai facut! Nu e de tine…pentru toate motivele din lume…iar foarte bine! Pentru unii e, pentru altii nu e…

    E ca si cand ai zice ca ai fost la corida si de fapt aia nu omoara taurii acolo…ceva de genul!

    In rest numai bine :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top