o lectie bine invatata

Nu stiu de unde dracu mi-am zis eu acu multi ani ca e bine sa ai relatii, nu se stie niciodata cand ai nevoie de exemplu de un doctor; teoretic asa e, practic..

So, am inceput cu un doctor, un avocat, au urmat un deputat, un senator, un politist, un afacerist influent, un tigan plin de bani, un electronist bun etc, diversi indivizi pe care eu i-am considerat pile si relatii. Cum am procedat? Simplu, le-am facut diverse servicii de-a lungul anilor pe bani putini sau chiar pe de’a moaca. Imi tot ziceam ca vine si momentul cand imi vor intoarce favorul.

Anii au trecut,  relatiile s-au racit, acele favoruri n-au mai venit. In putinele cazuri cand am apelat la vreuna dintre „pile”, ajutorul a fost nesemnificativ deci n-a meritat.

Anul asta totul s-a schimbat. Rand pe rand am renuntat la toti fara urme de regret, ultimul zburand din lista acu 2 zile.

Cu electronistul a fost o alta situatie: mi-am facut curat prin tonele de piese si componente ce zac pe balcon la maica-mea si i-am dus un portbagaj plin sa se foloseasca de ele. Nu i-am cerut niciun ban dar ma asteptam ca la urmatoarele reparatii sa-mi ceara niste preturi de bun simt. N-a avut nicio greata sa-mi ceara 50 de lei pe o mufa de 3 lei. Neavand atatia bani la mine i-am lasat vro 40 de lei urmand sa-l caut sa-i dau diferenta. Am vrut sa rad de el si l-am sunat intr-o zi cand eram in Auchan intrebandu-l daca nu cumva are drum pe acolo. S-a imbracat si in 10 minute era acolo alergand prin magazin. Era transpirat, imbracat aiurea, nepieptanat. Venise intr-un suflet sa-i dau cei 5 lei datorie..

Ma simt mult mai bine acum dupa ce am scapat de toti raiosii. Inca ma mai cauta unii dintre ei, chiar zilele trecute m-a disperat cu telefoane ala de mi-a dat 2 kile de castraveti. Urmatoarea miscare va fi schimbat nr de teleon si sper sa am si eu batraneti linistite..

Comentarii ( 3 )

  1. Cu politicienii era de asteptat, se stie ca-s tepari, singurul lucru in care exceleaza este vorbitul din gura pe cale bucala.

  2. Eu am rezolvat-o mai ca tine… le-am zis „muie!” cu prima ocazie cand au mai avut nevoie de mine, le-am inchis telefonul, i-am bagat la ignore list si.. salutare taica si noroc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top