Incurca-lume

Am intrat sambata in Mega Image sa-mi iau ceva de baut ca eram rupt de sete; aveam la mine doar 10 lei, m-am repezit la sticla de 7up si m-am asezat la coada. Langa casiera am observat niste gaufre de care-mi plac mie dar n-aveau pret. O intreb pe casiera de pret, imi spune 7.50 lei, 7up-u era 2.5 deci erau la fix 10 lei. Un alt tip care lucra acolo ma anunta ca s-au scumpit si sunt 8 lei, nu 7.50. Ajung la casa si o rog pe fufa sa-mi citeasca pretul inainte ca n-am decat 10 lei. Pina sa ma prind ca de fapt costau 9 lei o si aud: „11 lei si 50 de bani va rog..”

Ii zambesc si ii readuc amite ca n-am decat 10 lei toti banii asa ca renunt la gaufre. Isi da ochii peste cap, cheama managerul sa-i anuleze bonul, faze. Eram atat de bine dispus incat ii zambeam in continuare desi merita sa-i zic ca e tufa. Imi ia alea din fata ca si cum renuntasem si la citiric si se duce la urmatorul client.

O anunt ca nu m-a inteles, vreau doar sucul si renunt la gaufre; ii intind si cei 10 lei si ii readuc aminte ca sunt toti banii. Isi da iar ochii peste cap. Deja incepea sa-mi strice ziua cand o aud: „dati-mi marunt ca n-am sa va schimb”. Ba, esti nebun ? Ii spun pentru a 4-a sau a 5-a oara ca aia sunt toti banii, desfac sucul si beau din el; fmm, sa te vad ce faci..

Imi da restul si imi spune: „…si sa-mi vorbiti mai frumos data viitoare, da?

Am iesit din mega intrebandu-ma unde dracu gresisem si m-am dus la service-u gsm unde lasasem un telefon la reparat. Intru acolo si il gasesc pe ala transpirat, rosu ca racu: „ia-l, da-l in mortii lui de telefon ca m-a terminat..” aloo, amice, ce s-a intamplat? Iar il aud: „da-l in mooortii lui de telefon, l-am facut sa mearga, acum vad ca zice invalid sim; da-l in mortii lui”.

Prietene, relax. Nu trebuia sa iti bati capul cu el bla bla, am incercat sa-l calmez pe roman. Nu puteam sa plec pur si simplu asa ca am mers la bluf; l-am intrebat daca considera acest telefon o provocare pentru el si sa-l mai las in service, oricum, defect nu-mi trebuie. A acceptat si mi-a zis sa trec luni.

Ei bine, azi e luni si inca imi fac curaj..

Comentarii ( 4 )

  1. La un magazin unde mergeam mai demult vinde o fatuca ce iti da impresia ca iti face un mare favor, ca se deranjeaza pentru tine, eu nu m-am abatut niciodata de la formula „Buna ziua/va rog sa-mi dati/multumesc/buna ziua”, sa dea dracu’ daca am auzit vre-un raspuns (in afara de „ce vrei?”). Nu mai intru acolo chit ca merg juma de ora la alt magazin, sigur nu sunt singurul, de ce-or tine-o?…

  2. Raze, nu am fost la mega de langa noi, e vb de mega de pe Mosilor, vis-a-vis de kfc; vanzatoarea e una mica rau, nu cred ca are mai mult de 1m..

    Clau: probabil ca are sefu motivele lui personale s-o tina acolo 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top