trecu un an

De la experienta Tenerife. Cate mizerii s-au scris in perioada aia, cate balacareli si maciuci mi-am luat si n-am inteles nici azi de ce. Ma uitam pe postul cu pricina pe care l-am lasat neschimbat de atunci si nu vad unde am gresit. Avem la mine pe un card vreo 2000 de lei si aproape 2000 de euro in bozonar pentru o eventuala chirie de 6 luni. Si totusi am plecat dupa cateva zile..pai am plecat pentru ca asa am considerat ca e bine si nu regret decizia. As fi ramas acolo 100% in conditiile in care eram singur, putin imi pasa ca ma intorceam dupa juma de an inapoi fara un leu in buzunar. Lucrurile se schimba cand ai plod, e mai important ca fi-mea sa aibe pampersi si lapte praf decat sa stau eu cu coaili in ocean. Nu stiam limba, n-aveam relatii si sa investesc toti banii intr-o masina iesea din calcul. Nu mai stiu nimic de emigranti dar imi pare rau ca nu m-au inteles, ma asteptam macar la Je care este mult peste nivelul lui Seb.

Asta a fost atunci, o lectie bine invatata, sa nu pleci afara fara contract de munca si in niciun caz cu copil dupa tine. Sunt pline forumurile de emigrare cu oameni disperati care au plecat cu copiii si au ajuns muritori de foame.

Partea buna a lucrurilor este ca cei 2000 de euro au ramas intacti..

Comentarii ( 10 )

  1. Nu te cunosc,nu ma cunosti…Probabil nici nu vom ajunge sa ne cunoastem :))
    dar asta nu este o problema,sper.Din ne-fericire sint ,,cam ” in aceeasi situatie ca si a ta:sint casatorit,am un pitic de 6 ani si din pacate vreau sa emigrez..:D
    Am un job onorabil dar prost platit…no habla espanola,dar hablesc rezonabil in inglese…:)).
    Nu sint un om care sa se ghideze dupa zodii si alte alea,dar sint varsator-se zice ca este o zodie de APA.Si cu adevarat iubesc apa si natura,ca sa nu mai vorbesc despre pescuit ….vreau sa cred ca sint un supravietuitor.:))
    Sansa de a ajunge intr-un loc cald sau foarte cald n-am avut-o,INCA…
    Eu ii citesc pe EMIGRANTZI,si imi par destul de open minds,chiar daca nu par sa se gindeasca la ziua de miine prea mult….
    Te rog sa ma crezi ca nu vreau sa polemizam,nu de asta iti scriu!
    Am renuntzat cindva,cind piciul meu avea cam 1 an si jumatate la un contract in strainatate…imi pare rau …..financiar vorbind,dar macar l-am vazut cum creste si mi-am intarit relatia cu sotioara mea,care trebuie sa spun ca nu este deloc comoda …In speranta unei viitoare corespondente fructuoase,te salut cu respect!

  2. Salutare
    I-am cunoscut pe emigranti, m-au tinut la ei, mi-au dat sa mananc din putinul lor.. nu am ce sa le reprosez, cu mine s-au purtat exemplar. Lucrurile au degenerat dintr-un motiv infantil, cand am plecat am scris ceva pe blog, un fel de parere persoala care i-a deranjat. Asa a fost sa fie..
    faza e ca si acolo ca pe orinde prin europa se simte criza, job-uri naspa si prost platite, sanse de realizare minime. Chiar daca as fi ramas si mi-as fi gasit un job decent nu era decat supravietuire. Singur sau doar cu prietena este cu totul altceva, asta nu pot intelege ceilalti..

  3. da.. dar nah.. daca ajungi sa gandesti asa la o adica aveai nevasta si copil dinainte sa incerci marea cu degetul, nu? Just my 2 cents.. dar eu cred ca ai gresit ca n-ai gandit din timp asta. Restul e cancan 😀

  4. man.. nu stiu ce ai inteles tu dar eu nu dau vina pe nimeni in afara de mine. facand comparatie intre ceea ce scriau emigrantii pe blog si realitatea de la fata locului m-a facut sa ma sucesc; mai citeste odata, cu atentie..

  5. TWIGG,CUM ESTE de fapt realitatea?Te rog sa-mi spui daca erai dispus sa faci si munci fizice sau mai stiu eu ce ,cel putin pentru inceput..Nu te provoc,ci vreau si o alta opinie,spusa de tine…MULTUMESC

  6. Bai, iti zic acum ce ti-am zis si anul trecut, ai vrut sa te duci si apoi ai vrut sa te intorci din niste motive care este, care-i problema? A cui? Eu as zice mai simplu, m-am intors ca asa a vrut luleaua mea, na! (mataranga, furtunul, vrejul, maciuca, ciocanul etc), vreti sa v-o descriu?…fie vorba intre noi, suntem cativa care am crezut din prima cam tot ce ai zis atunci.

  7. Ma.. ca sa n-o mai lungim: m-am decis sa plec dupa ce am citit blogul lor si m-am decis sa ma intorc dupa ce am dat piept cu realitatea; stiu, am fost naiv, restul e cancan 🙂
    @Dyn: realitatea e asa cum o vede fiecare; eu de ex n-as face compromisul sa spal wc-uri, sa culeg banane sau necalificat pe santier, n-as face-o decat daca as muri de foame. As munci cu drag ca picol, vanzator sau orice job decent, greu de gasit in Tenerife..

  8. Toate au un inceput….cred ca m-as fi apucat de pescuit,fructe de mare…stiu eu..tuns iarba habar n-am acum…dar compromisul este totusi o oportunitate….

  9. Asa ziceam si eu inainte sa plec, ca sunt dispus la orice sacrificiu dar ajuns acolo nu mi s-a mai parut atat de usor. Bine, la mine a fost altceva, nevasta-mea s-a sucit si n-a mai vrut sa vina.. au fost decizii si situatii neprevazute, greu de luat in calcul 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top