posta redactiei

Aproape zilnic sunt intrebat de laptop-uri, numai ieri am fost intrebat de doua persoane „ce le recomand” asa ca scriu aici pentru toata lumea dar voi faceti ce credeti.

Pasul 1. trebuie sa va stabiliti bugetul

Pasul 2. ganditi-va foarte bine ce veti face cu el; pentru muzica, browsing si filme merge si un second hand luat cu 500 de lei dar un laptop nu e o investitie de 3-4 luni si s-ar putea sa va dati cu pumnii in oo la scurt timp

Pasul 3. daca v-ati stabilit bugetul si stiti ce faceti cu el mergeti la pasul 4. Daca sunteti mai pretentiosi, sariti direct la pasul 5

Pasul 4. Sfatul meu este sa va luati unul nou din mai multe motive: aveti garantie, se misca mai bine, arata mai bine; acum, in functie de preferinte, puteti alege intre Acer si Samsung, Toshiba sau Msi, Sony sau Dell. Luati-l pe ala care va place, uitati-va atent la tastatura, sa aibe mai multe mufe usb, iesire tv, webcam, difuzoare ok, monitor cu unghi de vizibilitate mare si lasati deoparte fabricantul, toate sunt made in china. Daca vreti unul second hand sau cat mai ieftin, sariti la pasul 7.

Pasul 5. Daca bugetul nu este limitat selectati-va cu grija configuratia hardware. Eu personal nu mi-as lua un hard disk de mii de giga, mi-as lua un SSD. Am nevoie de viteza si chiar daca e mic nu ma deranjeaza atata timp cat imi pot salva toate documentele pe hard-uri externe portabile. Daca vreau sa ma joc imi cumpar Alienware. Daca vreau performanta multimedia imi cumpar laptop cu procesor Intel seria I3, I5, I7, hard disk SSD si placa video radeon HD. Producatorul prea putin conteaza, zilele trecute am avut un sony vaio  de 1000E cu mari probleme. Cred ca e chestie de noroc si din cauza asta merita sa-ti iei cu garantie.

Pasul 6. Intre asta si ala; nu te poti decide intre 2 care iti plac? poti cauta pe net review-uri, sunt cu sutele; nici asa nu poti ? ia in calcul greutatea, mufele, daca e mat sau lacuit, daca vine cu windows sau nu (eu as lua fara windows, e mai ieftin) etc.Tot nu reusesti ? ia-ti apple macbook air

Pasul 7. Ai un buget de pina in 1000 de lei ? ai 2 variante: second hand sau netbook.

a.Second hand iti poti lua fie de la magazinele care vand calculatoare sh fie de pe forumuri dedicate. La magazine aveti avantajul de a alege intre multe modele de pe stoc, scormoniti pina va place unul; daca gasiti unul cu mici defecte puteti negocia pretul. Daca gasiti pe forumuri diverse anunturi, uitati-va dupa calificativele vanzatorului sa fie toate pozitive; in caz contrar nu va riscati.

b.Netbook iti poti lua doar daca este un calculator secundar, nu te poti baza pe el zilnic din simplul motiv ca te dor ochii. Are in schimb avantajul de a-l lua cu tine la drum, mai ales ca bateria tine multe ore.

______________________________________________________

alte jmenuri:

Un laptop luat anul asta cu 2000 de lei il vei vinde la anul cu 60% din valoare, 70% daca ai avut grija de el. Nu e vina nimanui ca tehnologia avanseaza rapid, e o problema de care eu ma lovesc des si din care ies terfelit mai mereu. Nici tu nu esti dispus ca cumperi un sh si sa dai aproape cat e nou in magazin;

Ia-ti ceva scump daca nu te gandesti sa-l vinzi prea curand; dai acum 1000 de euro dar te tine 3-4 ani

Nu-ti lua un gadget doar de fitze; ce dracu faci cu un Ipad sau un tablet PC daca nu lucrezi intr-un mediu in care chiar ai nevoie de ele?

Nu-ti lua un laptop pe care ti l-a recomandat cineva dar tie nu-ti place cum arata.

P.S. n-am aspiratii de mama omida, mi-am spus doar parerea personala; voi decideti..

Comentarii ( 10 )

  1. acu 2 zile am avut acasa un sony vaio de 1000eur cumparat de 1 luna. avea dvd-u busit iar sistemul de operare avea instalate by default sute de aplicatii care au transformat laptop-ul intr-o saracie care abia se taraia. Stii ce mi-a zis omu cand mi l-a dat ? Fa-i ceva sa mearga mai bine ca dau cu el de pamant! ghinion..

  2. nu ai inteles esentialu’ ! nu e important cit costa, e foarte important sa-ti iei ce ai nevoie !
    caz concret vazut de mine: o tanti intr-un magazin de electronice se uita la niste laptop-uri… dupa ce vinzatorul ii explica caracteristicile diferitelor laptopuri femeia se opreste in fata unui hp; motivatia ei: e mov si e glossy ! nici nu conta ca era cu fo 300 lire mai scump decit altul la fel de performant si foarte probabil il folosea la solitaire si word, 2 soft-uri care necesita foarte multe resurse.

  3. @Clau: la peste 1000 eur deja intram in lumea gadget-urilor, nu mai sunt laptop-uri de uz personal, sunt laptop-uri de business gen tablet PC sau macbook air; gasesti si laptop-uri extrem de performante de uz personal dar sunt mari, grele si uneori instabile. nu recomand
    @Uska: stii ce culoare avea sony vaio defect ? verde fosforescent !

  4. nu ma surprinde deloc ! oricum bravo lor , producatorilor ! de urmarit filmul „The Joneses” …. surprinde foarte bine trendul actual al cumparatorilor doar de dragu’ de a avea ultimu gadget .

  5. sincer sa fiu aceru asta e pentru Sile si al-de fra-su’ . touch screenu e moartea distractiei . am lucrat cu monitor touch screen (micros) la munca cam 3-4 ani si la un momen-dat cedezi nervos ….

  6. uska, Acer-u e gadget, nu e laptop. Ce e peste 1000 de eur se duce catre latura business sau basini, ia-o cum vrei; l-as lua de fitze, sa merg cu el la terasa, sa beau o bere draft si sa par om serios, bun de agatat 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top