realitatea imobiliara

Incep cu o stire bomba: la anul imi deschid agentie imobiliara. Imi fac site, caut anunturi jmechere, o trimit pe Flory unde e loc de vanzare si merg eu atunci cand studente venite in oras cauta ceva chirie. Daca imi scot banii de tigari si bautura sunt multumit.

Acum, despre cruda realitate imobiliara as putea scrie zeci de pagini, de la agenti tuciurii si ghenele insalubre la vile de lux fara fundatie.

Ce sa va zic, am o stare de rau de 2 zile, am intrat in cateva apartamente de inchiriat si era sa fac icter. Pleci de la anuntul din ziar optimizat seo, cu cuvinte cheie alese special sa iti gadile urechile si ajungi intr-o cocina imputita, decor de filme horror. Cred ca pot gasi o traducere corecta pentru cateva dintre detaliile unui anunt:

Complet mobilat inseamna de fapt lemne de acum 150 de ani; de obicei acolo au locuit strabunicii lui Stefan iar stranepotii n-au bani nici macar de o lavabila.

Bucatarie complet utilata inseamna un frigider vechi de minim 20 de ani, o masina de spalat de acum 15 ani si un aragaz Primus.

T+G+P+F (termopan, gresie, faianta) – te gandesti la imbunatatiri insa e teapa; sunt cele mai proaste/ieftine de pe piata in cele mai urate culori posibile. De regula se gasesc in apartamentele unde s-a investit „la misto”, sa ridice pretul.

Pretabil studenti – manca-v-as, fugiti de asa ceva, nici macar sa nu sunati. Ghena de gunoi arata mult mai decent, ma puteti crede pe cuvant. Am crezut ca sunt in spitalul din Silent Hill, doar acolo mi s-a mai furnicat pielea pe mine. M-a trezit la realitate agentul (tigan cu ghiul pe deget, de cand n-am mai vazut asa ceva) care imi spunea „hai frate ca nu gasesti nimic mai bun la banii astia”; bine ca nu ne-a sechestrat acolo..

Ma rog, sunt multe de spus, ideea de baza e ca jigodiile astea sunt in stare sa ceara si pe mortii ma-sii fara sa ofere nimic. Se merge in 90% din cazuri pe prosteala si pe tupeul agentilor ca stiu ei mai bine cum e piata.

Mi-e sila de javrele care ofera spre inchiriat mizeriile astea pe sute de euro, de agentii care te prostesc in fata dar mi-e mila de cei care au locuit acolo in acele conditii. nu e de ras..

Comentarii ( 2 )

  1. 2 camere in conditii decente (pat, aragaz, frigider, ceva mobila + o canapea) ~250E

    apropo, oficial intru in paine de la 1 ianuarie, pina atunci consultanta gratuita !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top