cu si despre haleala

Nu stiu ce dracu sa mai bag in fizic astfel incat sa nu ma mai ingras, sa nu fie chimicale, sa fie putin, satios si gustos. Fratili vostru a reusit performanta de a da 10 kile jos fara prea mare efort si asta in approx. 6 luni. Secretul e banal: cat mai putina paine si portii mai mici in special seara. Apropo de asta, mi-am dat seama ca se poate trai foarte bine cu mai putina mancare, e chestie de obisnuinta. Acum insa m-am lovit de alta problema, daca asta vara mancam salate cacalau culese din gradina, cu ce le inlocuiesc acum, iarna ? mi-am luat 3 rosii din piata, a 2-a zi se inegrisera, ziceai ca sunt bolnave de cancer; mi-am luat branza de la magazin, dupa 2 zile era galbena; mi-am luat branza de la tarani, a 2-a zi am gasit in frigider o bucatica mica intr-un vas plin cu apa; de mezeluri, carnati si conserve nu vreau sa ma apropii, iaurturi nu servesc, de carne mi s-a luat. Am ajuns sa ma rog de Flory sa-mi faca fasole si varza, lucruri de neimaginat pina acum 1 an. La shopping e caterinca, ne plimbam cu cosul prin tot auchan-ul si iesim cu el gol sau cu o cutie de lapte. Ma uitam la taica-miu in frigider, plin de salamuri, sunca, tot felul de bunatati de-mi curgeau balele, am zis sa-mi tai si eu o felie de salam cu paine si cand m-am uitat la eticheta tocmai ce expirase. Astia de la kaufland, cand vad ca expira ceva il vand la pret derizoriu, 2-3 lei salamul; cica e omor pe ele..

Mai vad prin ziare articole cum ca romanii mananca tone de parizer si crenvursti si ca nu sunt tocmai bune; pai koae, fiecare manaca ce-si permite, fii sigur ca bogatul nu se apropie de asa ceva. Deja galbejitii mananca orez din plastic, sunt sigur ca in 5-10 ani o sa ducem dorul chimicalelor de acum atunci cand vom manca oua produse in laborator, carne fara carne si mar sintetic cu aroma de mar; nu mai e mult..

Comentarii ( 4 )

  1. Eu: cat mai putina paine, prajeli si carne tocata din magazin (mi-e frica de mezeluri si alte carnatarii, nu stiu ce baga aia in ele). Iti dau niste retete de fasole cu ciolan, mazare cu bulanase sau varza cu carne de oaie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top