noutati din IT

it

Pe dracu, nu sunt noutati, sunt aceleasi de ani de zile. Vroiam doar sa spun ca mi-e mila de cei care lucreaza/si-o freaca/citesc/se documenteaza pe calculatoare care abia se taraie. Am facut un calcul simplu, unul din 3 pc-uri se misca precum ochii mortului. Nu vorbesc de vechituri, vorbesc de sisteme relativ recente. Ii ajut dar imi pun multe intrebari: cum poti sa stai in rezolutie vga 640/480 luni de zile ? cum poti sa lucrezi pe un duron@700mhz (asta e o vechitura) cu 256 sdram ? cum ai reusit sa ajungi la performanta de a avea peste 100 de toolbar-uri in internet explorer care ocupa mai mult de jumatate din ecran si astepti sa se deschida pagina dupa 20 de minute? si mai ales: de ce 99% isi instaleaza babylon search&toolbar (ala cu lupa) daca nu-l vor ? aici am fost rautacios, stiu.

Lucrurile se pot rezolva foarte simplu:  luati-va MACAR un antivirus cu licenta ca nu e scump; de exempu, Panda e pina in 50 de lei si te scapa de belele 1 an sau treceti pe linux, face acelasi lucru doar ca arata putin diferit. Nu-ti perimiti nici una ? renunta la net si garantat nu mai ai probleme.

Tot la capitolul troubleshot, trebuie sa recunosc ca pe partea de reparatii lucrurile stau altfel: toti au o scuza de cacat. Cele mai des intalnite:

  • S-a stricat laptop-ul, il poti face azi ? ca plec din tara..
  • poti sa-mi repari si mie asta ? ca o fac cadou..
  • dom’ne s-a jucat nepotu si nu stiu ce i-a facut..

Sunt epice si se repeta la nesfarsit. Chiar ma intreb, de ce e plin de oameni daca toti pleaca ? mi s-a acrit de aceleasi clisee, chiar toti cred ca ar trebui sa ma pis pe mine de emotii ca in fata mea sta un cetatean care pleaca din tara manca-ti-as. Si, presupunem prin absurd ca macar 1% ar pleca din tara.. de ce te chinui cu ditai laptop-u dupa tine ? n-ai 100E sa-ti iei o tableta pe care o tii in bozonar? De ce te-as crede ca placa aia de baza defecta ai face-o cadou ? de ce te-as crede ca nepotu a stricat tableta ? apropo, precoce nepotel, sa stie el la 4 anisori sa bage android sandwich..

3 Comentarii la "noutati din IT"

  1. Pai aia cu toolbar-ul e usoara. Romanii s-au invatat sa instaleze programe cu „next-next-next-finish” (vorbesc de cei care nu se pricep si care tocmai pt faptul ca nu se pricep ar trebui sa citeasca ce dracu isi instaleaza in PC).

    Linux? Nu e destul de matur pentru utilizatorul de rand. Nu toate driverele merg „out of the box” si erorile sunt un pic mai nasoale.

    Si legat de tableta – laptop.. car peste tot dupa mine cand plec laptopul. Nu se compara cu nici o tableta / smartphone. Tastatura FTW

  2. Daca pleci din tara 2 zile sa vizitezi Viena nu vad niciun rost sa te cari cu laptop-ul dupa tine; daca pleci pentru 2 luni atunci vad rostul. Astia care vin cu laptop de 3 kile vechi, murdar si defect si-mi arunca pastila cu plecatul din tara chiar vrei sa-i cred ?

  3. Lasa ca si pe noi ne futeau la cap sa le tragem net ACUM, CA E URGENT, MAINE PLECAM LA MARE. Eh, retards.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata.


*