meantime

Ma gandesc foarte serios sa renunt la mobil, mai are putin si-mi ruineaza ce mi-a mai ramas din viata. Ma asez sa mananc – suna tel, ma duc la baie – suna tel, ma uit la porn – suna tel. Imi lipseste perioada cand plecam dimineata de acasa si pina seara puteam face orice fara sa fiu deranjat de nimeni. Le spuneam alor mei ca ma intorc la o ora anume si eram liber toata ziua manca-ti-as. Acum imi iau telefonul cu mine si cand ma duc sa arunc gunoiul, cine stie, poate cineva vrea sa-mi spuna ceva foarte..neinteresant exact in clipa cand arunc sacul menajer. Nici la paine nu plec fara telefon, daca vrea Flory sa mai cumpar si altceva ? de multe ori nu suna dar isi aduce aminte ca are nevoie de patrunjel fix dupa ce am ajuns acasa si m-am dezbracat. Problema cea mai mare e alta: mi-e frica sa merg la curve din cauza mobilului, pot sa jur ca suna exact cand imi pune prestatoarea mana pe oute. Stiu, pot sa-l pun pe silent dar va lumina obsesiv si insistent pina imi va pieri cheful. Sa nu mai zic ca trebuie ulterior sa dau explicatii: nu frate, nu sunt suparat pe tine, dadeam si eu o buca si d’aia n-am putut raspunde; sper sa ma ierti ca am fost atat de egoist..

Bai, nu stiu ce sa ma mai fac cu fi-mea, se intampla sa spuna niste chestii exact cand te astepti mai putin si nu prea mai ai ce face; am ajuns sa vobesc cu Flory codificat pentru ca ea memoreaza orice si nu stii cand ti le serveste; spre exemplu, acu cateva zile ne-a spus ca vrea sa mearga in parc sa se joace cu zdrentele alea din parculet; recunosc, e din vastul meu vocabular dar pare atat de dezinteresata incat nu te-ai gandi ca de fapt e setata pe „record”. A vrut o femeie sa-i dea dintr-o punga un cornulet cu rahat. A intrebat cu ce sunt apoi a inceput sa urle: „eu nu mananc cacat!”. Mai nou, ma da la o parte de la calculator, umple biroul cu jucarii si le scaneaza la maus cu textul: „bunaseara. punguta ?”. da, mega image. Ieri cand am vrut s-o scot afara mi-a spus din pat: „fumez si eu o tigara si mergem”, exact cum o aude pe mama unei fetite in parc. Pai va dati seama ce-ar insemna s-o duc la vreo emisiune tv ? m-as sinucinde in direct!

Apropo, se intampla ceva cu mine, am ajuns un nesuferit. Nu stiu din ce motive dar incerc sa pun niste lucruri cap la cap si parca se contureaza ceva..

Cat am stat la garsoniera imi gaseam mereu masina zgariata in parcare. Erau niste vecini cu care eu personal nu ma salutam dar cand ei o vedeau pe Flory rasuna cartierul de „sarumana”. De vecinul care statea sub noi am mai povestit, i-a spus de fata cu mine ca oricand are usa deschisa pentru ea in caz ca vrea sa se desparta de mine. De la garsoniera ne-am mutat la chirie. Nu stiu cum dracu, pe acelasi palier statea si administratorul, un mosulet frustrat care atunci cand ma vedea parca vedea pe satan; uneori se intampla ca el sa iasa din lift iar eu sa urc in lift: de-al dracu trantea usa aia de se crapau peretii, n-am inteles niciodata astfel de reactii. Dar koae..cand o vedea pe Flory rasuna casa scarii de sarumana! nu mai spun ca ii oferise privilegiul ca atunci cand platea intretinerea sa mearga la el acasa daca tot stam pe acelasi palier, sa nu urce sus la administratie unde urcau toti fraierii. Credeti ca s-a schimbat ceva unde ne-am mutat acum ? nu manca-ti-as. Ma salut cu bunicuta de sub noi si cam atat; in schimb, dementul de deasupra (o sa vorbesc si despre el) are exact aceiasi reactie ca fostul administrator, rasuna casa scarii de sarumana! Ce mortii lor or avea ? Recunosc, nu prea socializez, nu prea mai dau nici bunaziua dar asta sa fie ? simplul motiv ca nu te salut te darama psihic ? sau poate..cine stie..te gandesti ca e loc de combinatie ? pai incearca, cine te opreste..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top