folderul cu poze

Stiti cati giga de poze cu fii-mea are fratili vostru in pc ? 82 de giga. Optzecisidoi de giga adica 88 046 829 568 bytes ! Ca fapt divers, primul meu pc (386@33mhz) avea 2 hard disk-uri de 20 mega. Mega nu giga, sa nu intelegeti gresit. In fine, my fuckin problem: vreau sa fac curatenie in ele si mi-am dat seama ca fie sterg 90% din ele si pastrez doar ce e foarte misto, fie pastrez totul asa cum vrea Flory. Daca pastrez totul o sa am in curand o problema..de spatiu: e simplu, fi-mea are 4 ani, deci o medie de 20 GB poze/an; pina la 18 ani cand sper ca pleaca de pe capul meu, cate servere trebuie sa-mi cumpar ? ca deja se simte nevoie de mai multa siguranta, nu pot risca sa tin totul pe 1 – 2 harduri care se pot arde in orice clipa. Decat sa-i spun intr-o zi „motanel, vezi ca am pierdut hardul cu pozele lu’ fi-ta” mai bine fug de acasa, as fi mai in siguranta. Ma gandesc la un raid striping, nici pe mirror nu ma simt prea confortabil. Sau poate aveti voi alta idee mai ieftina ?

Comentarii ( 8 )

  1. Pai Cat, hard disk-ul rezolva problema pe moment. La anu ce fac cu noile poze ?

    E interesanta ideea cu stickuri, scrii pe ele 2008 2009.. dar pare mai scump ca un server; tre sa calculez

  2. incearca sa pastrezi in rezolutie mare DOAR pozele care merita, restul le dai batch resize in 1600/sau 1280/ sau ce crezi tu de cuviinta…si automat vor ocupa mai putin…

  3. ac\dc, stii tu
    io merg cu versiunea pro2, dau full view, enter pe oricare poza, si ai undeva batch resize image, dupa ce alegi te uiti in optiuni si te descurci tu, nu ?
    🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top