mentalitati cretine

Stiti ce are orasul asta in exces ? bosorogi sau mumii, numiti-i cum vreti. De fapt toata tara e plina de ei insa problema se pune in oras: de ce mai stai aici, singur in 3 chiar 4 camere in loc sa te muti la tara unde iti este locul ?

Nu inteleg manca-ti-as de ce au ramas toti cu ideea de a iesi din casa doar cu picioarele inainte. Du-te la tara unde e normal sa te retragi dupa ce-ai muncit toata viata la oras, fa-ti o gradina, planteaza o floare. De ce simti nevoia sa incurci pe toata lumea, sa fii omniprezent pe strazi, in tramvaie sau piete iar singurul tau scop este sa te vaiti ca nu-ti ajung banii ?

Ah, n-ai o casa la tara ? ce zici sa vinzi apartamentul, cumpara ceva langa oras si de diferenta sa-ti ajuti copiii ? bineinteles ca nu, tu nu pleci din casa ta. Tu si toti cei trecuti de 60 de ani, parca v-ati vorbit intre voi..

Stiu ca am dreptate, nu e nevoie sa-mi confirmati. Dovada sunt zecile sau chiar sutele de mii de tineri care se chinuie cu chirii sau rate la banci pe viata in timp ce parintii stau foarte bine in apartamentele care tot copiilor le raman. Pai mai tata, la ce-mi mai foloseste casa aia peste 30 de ani pina crapi daca eu acum am nevoie ?

Orasul asta infect ar fi avut o sansa daca eram precum coreeeni aia din sud. In Seoul, media de varsta e de 30 de ani, ganditi-va daca era si la noi la fel: nu eram datori la banci avand deja case, nu eram atat de nervosi si stresati, ne permiteam masini mai bune, ieseam mai des in oras si ne permiteam vacante. Cred ca eram mult mai fericiti daca „parintii nostri” nu aveau mentalitati cretine. Macar noi sa invatam ceva.

Comentarii ( 2 )

  1. Nici eu nu m-as muta la tara, la varsta lor. Nu in Romania… unde ai un spital la 30km si o farmacie la 10.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top