fascinanta romanica

Stiti unde a fost fratili vostru azi ? La Cernica la manastire manca-ti-as. E prima oara cand am fost si nu stiu daca mai ajung in viata asta inca o data. Ba.. de la poarta a fost impactul violent: era coada de mercedesuri la intrare! trecand prin dreptul unuia, am observat la volan un personaj dubios care se cauta de maruntis sa dea la portar sa intre; n-a gasit nimic printre teancurile de 100 de lei, imi venea sa-i dau eu 5 lei sa nu mai astepte, asa ca intre credinciosi. Alaturi de el, una bucata in colanti, cu ochelari cat juma de fata lesina de ras in timp ce masinile, pardon, limuzinele de lux faceau coada si mai mare. M-am gandit atunci, ce bine ca n-am intrat si eu cu fiatu, ma faceam naiba de ras; e ca si cum m-as duce in Bamboo in trening puna, stricam imaginea.

In parcarea de masini, pardon, limuzine, un popa bolborosea ceva in dreptul unei capote ridicate in timp ce alti credinciosi ii dadeau tarcoale; ma gandeam cu groaza ca in manastire voi vedea melteni cum isi trec portofele prin dreptul icoanelor, ma luase cu fiori va spun sincer. Surprinzator, stiti ce-am vazut ? multe buci. Nu stiu daca e pacat sa vorbesc insa asta am vazut: multe buci in colanti. Buci faine, doar sunt buci care merg cu mercedesuri; printre ele, un tzgan in trening alb de firma, cu ochelari de soare si guma de mestecat s-a dus inauntru, si-a facut 2 cruci si a iesit cu mainile in buzunar razand la misto. Oare cand a plecat de acasa ce le-a spus celorlalti ? ma duc, sa moara mama, sa ma rog. Da’ nu sa moara mama, doar sa ma rog, sa moara mama. cred, nu stiu..

Nu m-am simtit deloc in largul meu, poate ca nu sunt genul care vine la Cernica. Poate trebuie sa merg in locuri mai modeste, aici este pentru jmecheri. Cine credea ca si manastirile pot fi de 5 *****

Comentarii ( 3 )

  1. „…multe buci in colanti. Buci faine, doar sunt buci care merg cu mercedesuri…”
    ce-i frumos si lui dumnezeu ii place! 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top