clientii iadului

Ma suna ieri unu: „sunt gigi de la firma pizdii, ai adus tu un calculator aici si cred ca s-a busit. Eu ma pricep foarte bine la calculatoare si vroiam sa-ti spun ca apare eroarea aia pe ecran..aia de se blocheaza calculatorul, cu albastru asa..”

Se opreste putin din turuiala si-mi da ocazia sa vorbesc si eu: gigi, ai spus ca te pricepi nu bine, foarte bine la calculatoare; eroarea aia se numeste blue screen si apare cu niste mesaje care spun de unde vine eroarea, ar fi trebuit sa stii asta. Acum zi-mi cu ce te ajut. Gigi: „pai fratele meu, vreau sa-i dau un sistem restore si vreau sa stiu daca pierd ceva din date daca dau restore..”. Eu: „bai gigi, daca te pricepi foarte bine la calculatoare, cum de ma intrebi chestii elementare ? daca e problema de software, ce legatura are cu mine ? voi stiti ce ati instalat pe el. Gigi: „pai fratele meu, eu trebuie sa stiu daca pierd datele, tu l-ai adus, tu sa-mi spui..”

L-am expediat, nu merita sa-mi pierd vremea cu el. Asta se intampla in general cu carnatii care se angajeaza la firme de 2 lei si in disperarea de a deveni simpatizati de sefi isi depasesc atributile. Se intampla in aproape orice firma, toti se pricep la calculatoare dar cand e vorba de o problema nu se baga nimeni. In schimb, daca apuci sa deschizi subiectul ti-ai dat cu tesla, orice puradel jucator de counter strike wanna be iti va spune cat de misto e windows 8 si cat de naspa e windows xp, cum sta treaba cu placile video, Call of duty black ops 2 ruleaza perfect pe sempron, asus e jmecher si asrock e de cacat. Va invit sa faceti un experiment: mergeti la o firma de calculatoare sh si rugati-i sa va dea niste tastaturi si mousi folositi. Bagati-le intr-o cutie, mergeti la orice firma din oras si spuneti-le angajatilor ca sunt gratis, se vor bate pe ele la propiu. Testat de cateva ori, acelasi rezultat. E intersant sa-l vezi pe gigi care spune ca are acasa I7 cu monitor de minim 22″ cum se umileste pentru o tastatura fara valoare.

Mi-am adus aminte de o chestie funny, vine unu la mine: „auzi..am bagat si eu pe calculatorul de acasa GTA si trepideaza monitorul; ai idee ce poate sa fie ?” Am ranjit si i-am spus ca cel mai probabil are o placa video slaba, moment in care omul se schimba la fata: nu e de la placa video, mi-a dat-o cumnatu, e d’aia jmechera de 2 giga..

in cazul asta saluta-l pe cumnat din partea mea!

Comentarii ( 6 )

  1. daca inainte de revolutie aveam oameni specializati in diferite domenii, acum s-a dus pulii de suflet: toti se pricep la politica, fotbal, femei, calculatoare, bautura, ceasuri….plm la tot!!!

  2. un „top 3” la ce ne pricepem cel mai bine ar fi asa:

    1. fotbal – sport zero, golaneala 100%
    2. politica – hotie 100%
    3. femei – violuri, pumni in cap, infidelitati si divorturi 90%

  3. permite-mi sa completez: Daca ne-am pricepe cu totii la calculatoare, Twigg n-ar mai avea job! ar face bani din chestii mai serioase..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top