jurnal de vacanta

Prost sa fi sa mai mergi la romani la mare, sincer. Ah, as trece doar asa, sa mananc o hamsie dar nu sa stau. Nici la bg nu e extraordinar dar e altceva. In primul rand se poarta exemplar cu tine ca si turist, te vede si stie ca esti roman dar exista un anumit grad de respect pe care nu-l vezi aici. Te intreaba de unde esti si ii auzi „romania is cool, Daniel Ghita is no. 1, du-ma acasa mai tramvai” si multe alte replici funny. Te saluta de 1000 de ori daca treci prin fata lor si iti zambesc de fiecare data. Bravo lor.

Drumul a fost un cosmar pe romanica, un cacat de accident ne-a ocolit prin Hirsova, adica 100km in plus pe o sosea pe care n-am mai fost in viata mea. ne-am gandit noi ca e mai ok sa iesim pe la vama veche si uite rezultatul: taxe de pod la care stai zeci de minute, taxe de autostrada la care stai cu orele, vamesi romani care au chef sa controleze fiecare masina si stai ca idiotul alte ore in vama, cacaturile astea iti pun capac. La aia nu te controleaza nimeni, n-am vazut politie sau alte minuni cum spune legenda, mergi pe sosele bune si aproape goale fara nicio grija.

Hotelul a fost plin de nemti. Poate ca spurcati nu este cel mai potrivit termen dar cu siguranta mi-am schimbat parerea despre ei. Sunt aroganti, nesimtiti, betivi, tupeisti, la 5 dimineata cand se intorceau din cluburi dadeau cu picioarele in usi, zbierau, urlau. Masinile din parcare cu numere de ro erau lovite, nici a mea nu a scapat intreaga mi-au lasat amintire 2 urme de bocanci pe usa de la sofer. Cand ieseau din lift te imbranceau, la 8 dimineata ocupau toate sezlongurile de la piscina si nu mai avea nimeni loc de ei. Nu mai spun ca se uitau la tine ca la un cacat. Da-i in mortii lor.

Chestia cu all inclusive: ba, e ok dar cu masura. Sunt multe semipreparate, dupa 2, 3 zile deja incepi sa ai probleme cu stomacul si cu greu reusesti sa alegi ce sa-ti pui in farfurie. Prajiturile sunt misto, am mancat in 6 zile cat intr-un an.

Plaja si marea chiar sunt curate. Vrei sa stai ca un ghirtzoi pe prosop ? te duci mai in spate; vrei sezlong cu umbreluta pe malul marii ? platesti dar te simti altfel. Cred ca aici e una din diferentele fata de turci, acolo iti ofera ei sezlong, bauturi si probabil alte distractii dar platesti de 5 ori mai mult. Aici iti ofera tot ce vrei dar pe bani: o poza pe plaja 10 leva, 2 sezlonguri cu saltele si umbrele 30 de leva, banana 15 leva, maseuze in costume de baie: 35 de leva juma de ora. Scump..

Inca ceva la care nu ma asteptam: i-am spus tipei de la receptie care era si manager, ca nu-mi merge aerul conditionat la masina si daca este posibil sa o mai las in parcare pina spre seara cand vrem sa plecam. Mi-a spus ca pot pastra camera cat e nevoie, fara niciun cost; trebuia sa plecam la 12 dar am stat la piscina pina la 4 si mai mult, am mers si la masa de pranz desi nu mai eram cazati oficial. Respect !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top