one life

Exista 2 lumi: lumea in care alegem cum traim si lumea pe care nu vrem s-o cunoastem, lumea celor batuti de soarta. Da, nu este o lume dreapta dar nu de asta vreau sa vorbesc, este un subiect cumplit ce-ti pune semne de intrebare: ei nu au nicio sansa in schimb tu ai. Si ce faci ? Alegi sa traiesti in minciuna alaturi de sot (sotie), te complaci intr-o relatie de cacat, accepti ca un sef oligofren sa te injure zi de zi pentru ca iti da un salariu nenorocit, bei, fumezi, mananci tampenii si uiti de cel mai pretios lucru pe care-l ai: doar o viata. Daca ai fi fost invalid ai fi dat orice sa poti dansa, surdo-mut sa poti asculta muzica, orb sa vezi marea si cerul. Tu te poti bucura de ele dar nu esti interesat. E mai interesant s-o futi pe amanta decat pe nevasta, e mai bine sa-i dai un topor in cap si sa mergi la puscarie daca te inseala ea pe tine. Te gandesti la sinucidere daca ai luat nota mica sau daca te-a parasit gagica si nu intelegi de ce vezi bosorogi care se agata cu disperare de orice sansa sa ma traiasca un pic. Te gandesti ca n-ai avut noroc dar data viitoare poate e mai bine. Care data viitoare ?

Vad in jurul meu multe cupluri casatorite prea de tineri. La 20 de ani ai plod de sters la cur, traiesti la comun alaturi de parinti/socrii, ai salariu de mizerie, ai obligatii si responsabilitati. Cine te-a pus koae ? ce a fost in capul tau ? la 20 de ani ai doar un singur scop: sa (te) futi, nu sa-ti futi viata.  Anii trec, tu ajungi depresiv(a), intr-un final te desparti crezand ca nu va potriviti. Data viitoare stii ca nu mai repeti greseala. Care data viitoare ?

Asta e lumea in care alegem cum ne traim viata, singura pe care o avem. Se spune ca „lucrurile pe care nu le traiesti cand e timpul lor nu le mai traiesti niciodata”. Poate..data viitoare ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top