nelipsitul post de sarbatori

Post in sensul de articol, nu vreun obicei legat de haleala sau sex, fratili vostru are tiglele pe casa.

Apropo, stiti ce fac eu acum ? ma fac de ras. Pai nu e suficient de clar ca imi fac sarbatorile acasa, mai stau si ca idiotul sa scriu pe blog ? in perioada asta cand jmecherii sunt deja cazati in poiana iar cei ramasi sunt extrem de ocupati, fiecare alearga de colo colo  sa-si rezolve toate cacaturle, eu dau impresia ca ma si plictisesc. Nu e chiar asa, va spun in soapta „ma fut in ele de treburi, probleme si cacaturi”, poa sa astepte pina la anu. Ce, n-am zis bine ? Unde ma grabesc, de fapt ?

Mergand prin oras, am observat in toate carciumile niste afise ( de obicei o coala A4) cu „organizam revelion 2014”. Asa, si ? aaaaaaaa, ma inviti la tine, asta era ? Pai inseamna ca ar trebui sa renunt la confortul de acasa si sa vin sa stau pe un scaun nenorocit o noapte intreaga si sa-ti mai dau si bani ? in fum de tigara, zgomot si inconjurat de oameni pe care nu-i cunosc, plini de basini ? Imi pare rau, nu eu si nu in viata asta. De curiozitate m-am uitat pe niste oferte de revelion si iata ce-am gasit de exemplu colea la Mignon Bistro: rulada de branza cu struguri, rata afumata cu cirese confiate sau piept de pui cu prune si jeleu. Deja stomacul imi transmite prin hipotalamus ca ar trebui sa refuz. De fapt cred ca masa perfecta de revelion este urmatoarea: putina salatica, un carnacior cu acritura si prajituri de casa. Eu asa ma simt fericit, nu dau 2 bani pe sf-uri..

Totusi n-am inteles cui i se adreseaza ofertele din carciumi atata timp cat juma de tara pleaca afara iar cealalta jumatate s-a carat la munte. Cred ca din satelit se si vede ca nivelul p’acilea s-a ridicat cu cativa cm in ultimile zile. Dar va dati seama prin ce chinuri trec astia care sufera dupa destinatii exotice ? Parca si vad discutii: El: iubi, de revelion as vrea sa fac safari in Congo; Ea: ai innebunit ? e plin de romani la safari; eu zic sa mergem in Bali, facem plaja; El: n-ai auzit ? e plin de romani in Bali perioada asta..

Eu nu cred ca bat campii, e o concurenta de neinteles din simplul motiv ca „trebuie” sa surprinzi, nu mai zic de opulenta. Si foarte important: lumea are bani koae, nu stiu de unde dar are bani. Si daca nu are se imprumuta si tot pleaca din tara. Nu poti merge la birou in 2014 si sa spui ca ai stat acasa, te vor da afara. Bine ca nu se fac excursii pe luna, era bataie pe bilete. Daca nu s-ar fi inventat fotografia poate ca nu merita dar asa..cand pui tu poze pe fb cu degetele tale cu care n-ai muncit niciodata „live din..Dubai” iar in spatele tau se vede burj, astia ca mine care au ramas acasa ar trebui sa se sinucida. Din pacate, in afara de o mancarime in zona inghinala nu simt nimic..

Presupunem ca din terte motive n-ai mai prins avionul, esti constipat sau ai luat sifilis si trebuie sa stai acasa. Este un scenariu horror dar trebuie sa-i faci fata. Vei spune ca brusc, in timp ce te plimbai prin herastrau ai simtit un fior cand, din senin, un mos imbracat in craciun ti-a amintit de copilarie si cozonacii lu’ bunica. Ai inteles ca locul tau e aici, langa neamurile mai sarantoace si pe care poate le vizitezi 5 minute. Gandul tau este de fapt in alta parte, ti-ai fi dorit sa stai la plaja dar ai avut ghinion. Lumea insa nu trebuie sa stie micul tau secret. Cel mai bun exemplu il gasim la buna mea prietena, stiti voi cine:

După mulți ani de spart creierii prin cluburi la miezul nopții dintre ani, după sute de euro aruncați pe drumuri la mare sau la munte sau pe meniuri sofisticate prin baruri de noapte, după petreceri monstruoase eșuate în come alcoolice și pantaloni incendiați de rachete artizanale, ne-am liniștit. Cred că cel mai frumos Revelion a fost cel de anul trecut, cînd am culcat fetița și am lăsat-o pe mama s-o păzească, apoi am mers cinci străzi mai încolo..

Stati linistiti, fabuleaza dar tocmai asta e secretul, trebuie sa ai talent sa stii cum iesi din situatii imposibile. Totusi, come acoolice ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top