nu sunt atat de sarac

Disclaimer: ceea ce voi scrie mai jos s-ar putea sa deranjeze. Voi intelege daca unii dintre voi vor da „unsubscribe” la acest blog. lol, nici n-am unsubscribe !

Mi-am dat seama ca nu sunt atat de sarac incat sa-mi iau smartphone. Merg cu metroul, ce sa vezi, toata lumea butoneaza la touch-uri dar nimeni nu vorbeste. Eu n-am smart asa ca nu-mi ramane decat sa vorbesc la telefonul meu cu butoane, putin imi pasa de cei din jur. Toata lumea se uita mirata, cum cineva bine imbracat mai are telefon d’ala vechi ? Dar cine sunt cei care ma privesc ? Pai in general oameni imbracati prost, care put, care n-au dinti in gura, care par mult mai amarati ca mine. Dar au smartphone iar asta conteaza cel mai mult. Nu adidasii din picioare care sunt vechi, pantalonii jegosi sau haina roasa la incheieturi. Ma privesc cu dispret pusti corditi care n-au un leu in buzunar dar au smart-uri. Eu n-am smart dar am mereu in buzunar bani de un smart, ma simt mult mai confortabil asa. Stiu ca pot sa mi-l iau oricand, mi-l voi lua cand voi considera ca am nevoie.

Nu sunt atat de sarac incat sa fumez. Toti amaratii pe care ii cunosc fumeaza, absolut toti. Nu e vorba de fumatori in general, e vorba de fumatorii care n-au bani de paine dar au bani de tigari. Am observat ca cu cat esti mai amarat – cu atat fumezi mai mult. Este o certitudine, nu vorbesc tampenii. Au venit la noi niste cunostinte, stiu ca se ajung greu cu banii. Erau rupti de foame, i-am pus la masa apoi si-au scos din buzunare cate o tigara manca-ti-as, se simteau bine cu stomacul plin. Sa va cumparati 2 fripturi din piata in loc de tigari nu v-a trecut prin cap..

V-am spus ca am fost la munte. Ei bine, am fost luat la intrebari „cum, ati fost la munte si nu ati pus nicio poza pe facebook ?” ce fel de oameni sunteti ? Chiar, ce fel de oameni suntem ? suntem normali la cap, atata tot. Altii nu s-au multumit sa ne intrebe de munte, s-au dus si ei la munte. Si daca noi am ajuns pina in Brasov, ei s-au dus pina in Poiana Brasov si ghici ce: si-au umplut fb-ul de poze, paravanul perfect pentru a arata doar ceea ce vrei tu sa se stie despre tine. N-am vazut inca pe fb pe cineva sa se planga de probleme, neajunsuri, frustrari sau depresii. Totul e atat de minunat, totul e perfect, banii vin garla, ipocrizia e la loc de cinste. Nu reusesc sa inteleg „rostul” pozelor intime, este o problema veche la care n-am inca raspunsuri. De ce trebuie sa vad eu cum iti iei limba’n gura cu partenerul ? o faci sa ma oftici ? n-ai reusit, in afara de repulsie nu simt nimic. Atunci ce urmaresti ? gata, stiu: esti sarac. dar nu cu duhul ca nu e vorba de smerenie, esti doar limitat. Cu alte cuvinte atat poti tu. Nu urmaresti nimic, pur si simplu incerci sa atragi atentia ca inca existi, ca ai o viata plina, ca dai la buci mai mult ca altii, ca-ti permiti ce altii nu-si permit. Dar uite ca a venit si ziua de luni. Ti-a dat mama 15 lei sa ai la servici si te-a pus intr-o mare incurcatura: ce sa faci mai repede cu 15 lei ? sa-ti iei 3E credit sa suni, sa-ti iei tigari sau haleala ? Iti vei lua tigari si 2 covrigi, daca vrea cineva sa vorbeasca cu tine o sa te sune el. Deci d’aia sunt singurul care vorbesc la telefon in metrou ? plm..

Comentarii ( 6 )

  1. oare le-o merge la ăștia netu în metrou sa caute pe google ca înseamna achiesez ?!?

    țigări? sau doo beri?

  2. uska, in metrou nu cauta nimeni pe google, unii sunt ocupati sa dea like-uri pe fb iar altii scot telefonul, se uita la display si-l baga inapoi. Nu stiu sa-ti spun de ce, n-am smart..

  3. Io am un telefon smart, stie sa dea sau sa primeasca telefoane si mesaje, are calendar, alarma, calculator si multe butoane…io zic ca e destul de smart!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top