nelipsitul post de dupa sarbatori

Nu exista niciun loc mai placut decat patul tau si nicaieri nu bei o cafea mai buna ca acasa

Ce faceti manca-v-as ? Inca ragaiti a mici ? Aveti burta umflata de la bere ? Well, inseamna ca n-ati avut sarbatori fericite, in cel mai fericit caz ati avut sarbatori banale, la fel ca 90% din romani. Si eu printre ei. Am deschiz zilele astea Facebook-ul si m-am ingrozit, geme de manelism in forma primitiva. Ce poate fi mai sugestiv in ziua de Pasti decat o poza cu 2 fleici care sfaraie pe jar ? Poate.. o poza cu tine si o bere in mana ? mama, cat de tare esti si ce misto te distrezi ! Apropo, ce ar trebui sa inteleg, ce mesaj imi transmiti cu poza aia ? Ah, m-am prins, sarbatoresti nasterea crestinismului ! Stii tu, faza cu Pilat, Isus si romanii..trebuie s-o stii mai bine ca mine, doar asta sarbatoresti. Dar ce ziceti de nelipsitele discutii despre mantuitor ? Se intampla cand bea cineva peste masura si incepe sa se creada in gradina ghetsimani si voi ceilalti trebuie sa jucati rolul de adepti. Superb !

Mi-e frica sa ies azi din casa. Daca ma vad cu vreun cunoscut si ma intreaba cum m-am distrat de sarbatori ? m-am gandit foarte bine si voi spune doar atat: cu familia..cu prietenii.. niciun cuvant in plus, niciun gest care sa ma dea de gol. Pai daca as spune „gratar” dupa ce 3 zile doar asta am bagat in fizic, de mai aveam putin si-mi ieseau bube de la atata carne, mi-as da singur un sut in coaie. Sau mai rau, daca se ajunge la „gratarul meu a fost mai misto ca al tau”, cu ce argumente sa mai vii ?

Ce nu intelege lumea e ca a merge la gratar nu e ceva cu care sa te lauzi dar e un must have de sarbatori. La fel cum e sa mergi in vama de 1 mai. Nici nu conteaza ca nu-ti place berea, tu bei bere. Nici nu conteaza ca apa e sloi, tu faci baie. Nici nu conteaza ca te futi cu un necunoscut vai mortii lui, tu te futi. Pai altfel de ce sa mai mergi in vama..

Comentarii ( 2 )

  1. iți dai seama cit de banala și goala e viata unora dacă un grătar și o bere e un eveniment important în viata lor…

  2. Adevarat. Faza stii care e ? Ca „pozeaza” in familii atat de fericite incat daca nu i-ai cunoaste ai crede ca au o viata minunata. In realitate..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top