there is no place like 127..

Ce pot sa spun..nici vacantele nu mai sunt ce erau odata. Nu tine de ghinion, pur si simplu n’ai cum sa pleci din bucuresti si sa spui la intoarcere „totul a fost minunat, asa cum am planuit”. Din momentul in care te urci in masina asteapta-te la orice: trafic, gabori, ai uitat ceva acasa, copilul e agitat, te mananca un coi, se aude un zgomot la o roata, orice e posibil. Si asta doar la plecare, urmeaza un drum plin de surprize. Anul trecut ne-au scos de pe autostrada la fetesti ca era un accident. Anul asta am mers bine pe autostrada dar cum am cotit dreapta m-am oprit pentru ca drumul era inchis. Pe podul pizdii nu se circula pina la ora 1 si la felul in care arata nu cred ca va fi gata anul asta. Cu alte cuvinte nu va mai grabiti sa plecati la mare cu noaptea in cap, plecati dupamasa. Totul e cu susta, nu exista niciun dubiu: trebuie sa faca si bac-ul de sub pod niste banuti iar mamaia are nevoie de turisti, altfel nu l-ar fi blocat complet ci lasau macar o banda. Politia, jmecherii si salvarile trec pe pod fara probleme, pulimea trebuie sa astepte.

In fine, vreau sa va intreb ceva: v-ati gandit vreodata ce alternative aveti daca ramaneti cu masina in pana in bulgaria ? Va spun eu ca n-aveti decat una singura: platforma chemata din ro, pe bulgari ii doare in cur de romani. Mie de exemplu nu mi-a mai pornit masina, am facut greseala si am mers cu alta care nu mai vroia sa porneasca. Ca fapt divers, s-ar putea sa fiu subiectiv dar in romanica, o capota de masina ridicata atrage barbatii ca mustele la rahat. Nu conteaza ca ei nu se pricep, macar par interesati sa te ajute. La astia nu te baga in seama nici dracu, te rogi de ei si iti intorc spatele. Singurul care parea interesat era un taximetrist dar nu sa ma ajute ci sa ma duca in cel mai apropiat oras unde sa cautam un service auto, sa aducem un mecanic sa-si dea cu parerea si sa-i dau 50 de leva. Numai ca acel mecanic (daca o fi fost mecanic!) nu l-a interesat problema, deci bani pierduti. Apoi cica sa ne intoarcem si sa cumparam o baterie, ma rog, omul combinator maxim, singurul lui scop era sa ma plimbe cu taxiul. Pina la urma masina nu avea nimic, a pornit si ne-am intors cu bine. Dar daca nu pornea ?

La intoarcere n-am mai venit pe vama, pare mai safe pe giurgiu. Pare, in realitate mi-au inghetat coaili de frica pentru ca podul era blocat de tiruri pe sensul de iesire din ro si unul intrase pe contrasens. Koae, stii cum e sa stai deasupra dunarii blocat intre tir-uri ? sa mor, nu ma puteam gandi la altceva decat ca se rupe podul de greutate, eram paralizat. Ce misto e la altii.. la austrieci de exemplu nu stii cand iesi din austria si intri in italia, nu exista vama. La noi te cauta si’n cur, trebuie sa le zambesti vamesilor ca si cum statul cateva ore in vama este un privilegiu de care putini se bucura.

Anul asta mi-am planificat inca 2 iesiri prin vama, o grecie si inca o bulgarie. Ce dracu ma fac ? care e ora cea mai sigura de iesit prin giurgiu ? sau mai bine stau acasa ?

Comentarii ( 2 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top