v-ati trezit ? dormiti la loc..

De cand m-am intors, vad la tv in mod obsesiv o stire bomba: pamantul nu prea mai are resurse. Mama, ce descoperire..dar..cum de v-ati dat seama ? Si eu ce fac acum, stiind de la tv ca mai am 15 ani de trait ?

Subiectul e atat de vechi incat nu-mi mai arde de el. Singura problema e ca suntem prea multi si, surprinzator, oamenii continua sa faca multi plozi. Si o fac constient! „vreau sa am 2 copii, sa-i vad cum cresc tinandu-se de mana pe strada”. Da, misto sa-i vezi tinandu-se de mana pe strada si purtand masti pentru ca aerul e irespirabil. E misto sa-i vezi tinandu-se de mana pe strada cautand cu disperare apa. Asta-i viitorul pe care-l doresti cu adevarat ?

Revin la problema omenirii: prea multi oameni inseamna prea mult co2 emis. Nu sunt atat de sigur ca ramanem fara apa, stiu sigur ca prea mult co2 nu ne da nicio sansa in viitor. Stirea de la tv poate ar avea efect asupra pulimii intr-o tara civilizata. Aici n-ai ce face atata timp cat nu conteaza nimic decat sa-mi fie mie bine. Nu ma refer la mine, eu de cand ma stiu folosesc apa cu grija: spal vase (da, spal vase!) cu un jet subtire de apa, cand ma clabucesc la baie opresc apa, cand ma spal pe dinti opresc apa. Asa fac de cand ma stiu, nu trebuie sa aud de la tv, o fac din ratiune. Dar ce sa vezi ! m-am dus la un fastfood si in spatele vanzatorului curgea un jet de apa cu presiune si nimeni nu parea interesat sa-l opreasca. In 10 minute cat am stat acolo, s-a risipit apa cat consum eu intr-o saptamana. Dar ce sa vezi ! Am trecut apoi pe langa o spalatorie auto, in 10 minute s-a risipit apa cat consum eu intr-o luna. Dar ce sa vezi ! Am vazut o poza din elicopter, toata pipera are piscine ! Si ma intreb, are vreun efect ceea ce fac eu ? Nu are, dar cu spuneam, o fac din ratiune.

Se tot spune ca soarele e mai intens in ultima vreme, ca radiatii, ca faze. Nu koae, soarele e la fel ca acum 1000000 de ani, atmosfera se fute constant de la co2. Vrei sa faci ceva pentru viitor ? nu mai turna copii, unul care sa-ti mosteneasca casele pentru care ai muncit toata viata e de ajuns. Vrei 2, poate chiar 3 ? Inseamna ca ai o mentalitate infantila si nu-ti pasa de viitorul lor. Si apropo, n-ai nevoie de 5 laptop-uri, unul e de ajuns. 5 laptop-uri inseamna 5 tone de apa irosite, apa care l-ar ajuta pe fie-tu sa traiasca in viitor. Nu e nevoie nici sa-ti speli masina zilnic, functioneaza si cu putin praf pe ea. Si ghici ce: nici de piscina n-ai nevoie, cu banii aia te duci la mare oricand ti se scoala. Dar..sa fim realisti, nimeni nu renunta la confortul la care a ajuns. Pai ce, el a muncit ca prostu ? Si de ce sa renunte el, sa renunte altii..

Comentarii ( 2 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top