meanwhile

M-am vazut ieri cu un amic, discutam despre una despre alta, despre copii (si el are tot o fetita) si la un moment dat am adus vorba de un alt amic comun care face al 2-lea plod; evident ca am inceput cu „e nebun”, „tre sa fii dus cu capu sa-l faci pe-al 2-lea”, moment in care imi zice amicul „..si nevasta-mea tocmai a nascut a 2-a oara zilele trecute..”; sa ma fi vazut cum am dat-o la suceala..de unde era sa stiu koae, ma vad cu omu din juma in juma de an.. dar gata, nu mai abordez acest subiect cu nimeni, faceti copii cat va tine, e un subiect inchis. S-ar putea pina la urma ca eu sa fiu ala dus cu capul..

Stiti ce ma enerveaza ? scuzele cu spitalul. Tuturor li se pare ca in felul asta te sensibilizeaza, chiar daca te-a incurcat destul de rau vei intelege ca nu te joci cu sanatatea: „n-am putut sa raspund, eram la spital..”; nu zic, e cumplit sa fii bolnav, tu sau cineva apropiat, dar nu vreau sa stiu. Poti sa spui simplu „am treaba”, nu e nevoie de argumente cu copilu’ sau matusa, doamne fereste de probleme. Dar devine enervant sa aud „spital” atat de des, o consider o metoda de a ma face sa te compatimesc fara motiv. Treci pe la mine sa ma ajuti cu chestia aia ? Auzi, dar nu poti sa vii pina in ora 6 ? Ca la 7 trebuie sa fiu la spital..; Nu era mai simplu sa-mi spui „..ca la 7 am treaba” ? Sau zi-mi „am avut treaba zilele astea” in loc de „scuze frate, am fost la spital zilele astea..”; nu vreau sa stiu de problemele tale, si eu le am pe ale mele; chestia e ca cei pe care ii stiu ca intr’adevar au probleme nu-i aud ca se vaita, cum e amicul cu leucemie. Se intampla sa-l sun uneori sa iesim la o terasa si sa-mi spuna ca ar iesi dar se simte rau. Omul ala chiar e bolnav dar nu l-am auzit niciodata sa-mi spuna ca e la spital desi acolo isi petrece juma din timp..

Trebuie sa fiti de acord cu mine: romanii au o mare problema cu soneriile de la telefonul mobil. Cel mai mult imi place la metrou cand suna un samsung (chiar si mesaj) si cel putin 3 persoane se cauta de telefon. Altii au un obicei extrem de enervant: sa lase telefonul sa sune muuult si bine, in tot acest timp holbandu-se la el. Raspunde in sange odata!  Ah, stiu de ce nu raspunzi: te dai mare cu melodia din telefon, sa auda lumea ce inspiratie de cacat ai avut; si mai e ceva: ala care te suna trebuie sa inteleaga ca ai facut un efort deosebit ca i-ai raspuns. Dar degeaba, il expediezi rapid pentru ca „sunt in metrou si n-am semnal, te sun eu mai tarziu”. Deci ne-ai capiat cu o meldie imbecila, l-ai facut si pe ala sa astepte ca apoi sa-l expediezi. Esti bun..

Comentarii ( 4 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top