meanwhile

M-am vazut ieri cu un amic, discutam despre una despre alta, despre copii (si el are tot o fetita) si la un moment dat am adus vorba de un alt amic comun care face al 2-lea plod; evident ca am inceput cu „e nebun”, „tre sa fii dus cu capu sa-l faci pe-al 2-lea”, moment in care imi zice amicul „..si nevasta-mea tocmai a nascut a 2-a oara zilele trecute..”; sa ma fi vazut cum am dat-o la suceala..de unde era sa stiu koae, ma vad cu omu din juma in juma de an.. dar gata, nu mai abordez acest subiect cu nimeni, faceti copii cat va tine, e un subiect inchis. S-ar putea pina la urma ca eu sa fiu ala dus cu capul..

Stiti ce ma enerveaza ? scuzele cu spitalul. Tuturor li se pare ca in felul asta te sensibilizeaza, chiar daca te-a incurcat destul de rau vei intelege ca nu te joci cu sanatatea: „n-am putut sa raspund, eram la spital..”; nu zic, e cumplit sa fii bolnav, tu sau cineva apropiat, dar nu vreau sa stiu. Poti sa spui simplu „am treaba”, nu e nevoie de argumente cu copilu’ sau matusa, doamne fereste de probleme. Dar devine enervant sa aud „spital” atat de des, o consider o metoda de a ma face sa te compatimesc fara motiv. Treci pe la mine sa ma ajuti cu chestia aia ? Auzi, dar nu poti sa vii pina in ora 6 ? Ca la 7 trebuie sa fiu la spital..; Nu era mai simplu sa-mi spui „..ca la 7 am treaba” ? Sau zi-mi „am avut treaba zilele astea” in loc de „scuze frate, am fost la spital zilele astea..”; nu vreau sa stiu de problemele tale, si eu le am pe ale mele; chestia e ca cei pe care ii stiu ca intr’adevar au probleme nu-i aud ca se vaita, cum e amicul cu leucemie. Se intampla sa-l sun uneori sa iesim la o terasa si sa-mi spuna ca ar iesi dar se simte rau. Omul ala chiar e bolnav dar nu l-am auzit niciodata sa-mi spuna ca e la spital desi acolo isi petrece juma din timp..

Trebuie sa fiti de acord cu mine: romanii au o mare problema cu soneriile de la telefonul mobil. Cel mai mult imi place la metrou cand suna un samsung (chiar si mesaj) si cel putin 3 persoane se cauta de telefon. Altii au un obicei extrem de enervant: sa lase telefonul sa sune muuult si bine, in tot acest timp holbandu-se la el. Raspunde in sange odata!  Ah, stiu de ce nu raspunzi: te dai mare cu melodia din telefon, sa auda lumea ce inspiratie de cacat ai avut; si mai e ceva: ala care te suna trebuie sa inteleaga ca ai facut un efort deosebit ca i-ai raspuns. Dar degeaba, il expediezi rapid pentru ca „sunt in metrou si n-am semnal, te sun eu mai tarziu”. Deci ne-ai capiat cu o meldie imbecila, l-ai facut si pe ala sa astepte ca apoi sa-l expediezi. Esti bun..

4 Comments on "meanwhile"

  1. Scuze, nu pot sa comentez. Sunt intr-un jacuzzi cu o roscata si o bruneta in timp ce un negru ne serveste cu sampanie…

  2. asteptam detalii Ty, asteptam..

  3. Offf… la naiba! Daca iti spuneam ca sunt la spital nu mai trebuia sa dau detalii…

  4. dar n-ai zis. Asa ca baga detalii !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*