meanwhile

Mergea fratili vostru ieri cu masina prin oras lejer cand brusc a inceput sa iasa fum de sub capota. Trag repede pe dreapta, ridic capota – fumul iesea din motorasul care invarte ventilatorul de la radiator. A murit pur si simplu. O sa ziceti ca nu e o problema, lasi masina putin sa se raceasca si poti merge iar cu ea urmarind atent temperatura: cand creste tragi iar pe dreapta si tot asa pina la service. Asa o fi koae dar nu la masina mea pentru ca e singura masina din lume care nu are pe bord ceas de temperatura. Sa mor ! Si n-are nici turometru, nu mai zic de aer conditionat. Pe bord n-am decat benzina si vitezometru. Ah, si ceas, s-a gandit italianu’ ca trebuie sa stiu cat e ora. Revin, cum aflu temperatura apei daca n-am ceas ? Nu aflu. Mi-a dat mecanicu un pont prin telefon: ridici capota si pui mana pe furtunul de apa care pleaca din radiator, daca poti sa tii mana pe el mai mult de 3 secunde e ok, poti sa mai mergi, daca te arde rau te opresti si astepti sa se raceasca. Stiti ce a fost funny in toata treaba ? Mi s-a intamplat necazul undeva prin dristor iar mecanicul e undeva pe la pieptanari. Deci aveam de trecut de mihai bravu si apoi sa urc pe la tineretului la ora de varf. Stiti cum era ? bara la bara ! am facut de la metrou mihai bravu pina la mecanic fix 2 ore juma. Mergeam 3 minute apoi opream, ridicam capota, puneam mana pe furtun, toate astea sub privirile superficiale ale celorlalti care probabil isi spuneau „uite-l si pe amaratu’ ala..”. Ba, dar daca plecam cu ea la bulgari ? faceam pina acasa 2 zile juma !

Am fost saptamana trecuta la expozitia de fiare vechi de la gara de nord, fi-mea vroia sa vada cum arata un tren inauntru. Iar m-am simtit umilit, eram singurul care nu avea aparat de fotografiat mare si negru, il lasasem acasa. Mama, toata lumea facea poze la roti, vagoane si locomotive, cred ca s-a umplut shutterstock-u. Intrebarea e: cumpara cineva ? Da’ nu ne aratati si noua cum au iesit pozele ? Aveti freestockphoto, nu ma supar sa-l umpleti. And remember: sharing is caring!

Era sa uit: are cineva nevoie de dovlecei, mazare si fasolica de anul trecut tinute la congelator ? Nu ? Puteam sa jur ! Nici eu n-am nevoie, tocmai a aparut/apare noua recolta. Deci am facut bine ca le-am aruncat la ghena ? Nu prea, e aiurea sa arunci zeci de kile de mancare dar n-ai ce face cu ea. Nu e vina mea, e vina parintilor care mi-au burdusit frigiderul si congelatorul de legume. Fratele meu, nu zic sa nu cultivi legume dar fa-o cu cap. Taica-miu si-a umplut ditai curtea de legume si face recolta mult prea mare pentru consumul propriu si mult prea mica pentru a vinde. Adica a facut o tampenie si o repeta an de an. I-am zis de m-am acrit sa o lase mai moale si sa nu-mi mai aduca atatea pachete dar n-ai cu cine sa te intelegi. Acum e bine ca arunc ? Ca si cum n-ar fi de ajuns, anul asta a inceput si soacra-mea sa-i faca concurenta: mi-a pus la autobuz niste fasole verde, sa ma duc s-o iau. Multumesc mama soacra, m-ai facut sa dau 30 de lei pe un kil de fasolica ! Pai traverseaza orasul sa iei pachetul (cred ca de aici s-a futut ventilatorul), lasa si soferului o atentie..si abia a venit vara !

Comentarii ( 3 )

  1. nu ma deranjeaza sa primesc dar ce sa fac cu 2 sarsanale pline ochi de mazare ? si n-ar fi o problema dar in cateva zile vin alte 2 sarsanale pline tot cu mazare apoi altele si tot asa. Si din toamna, in loc de legume sunt borcane ! Si n-am nici lift si stau si la 3..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top