Prejudecati

Stateam de vorba cu o gagica de aceiasi varsta cu mine, una dintre multele mele admiratoare. Stiti ce mi-a zis cand a vazut luxecafe ? ca sunt „un obsedat de funduri”. Sa mor ! Pai si ce, vroiai sa fiu obsedat de pizza ? Obsedat de telefoane mobile ? Nu koae, imi place sa vad lucruri misto, nu e obsesie. Niste bikini trasi printre bucile unei femei, dpmdv e una dintre cele mai placute imagini de care ai parte in viata. Dar, cum spuneam, lumea te judeca dupa aparente. Inainte, prin ’90, daca injurai de morti sau o bagai p’aia cu „..la moara mama” erai considerat un derbedeu. Daca fumai in generala erai un golan. Ca fata, daca ti-o trageai pe la 16 ani erai o curva. Azi, daca injuri esti simpatic. Daca fumezi esti banal. Daca ti-o tragi de la 16 ani esti cool. Cine stie ce va fi peste alti 20 de ani ? Poate ca trebuie sa fumezi de la 6 ani, altfel vei fi considerat un introvertit ciudat, fara prieteni. Va mai mira ceva ?

Revin la luxecafe. Ati incercat vreodata sa pozati pe cineva ? Ati vazut cat de greu este sa va iasa poza ? Fie arata caraghios, fie se vede peisajul naspa, fie bate soarele.  Ganditi-va cat de greu este sa pozezi o femeie in lenjerie intima si sa scoti in evidenta erotismul. Eu am incercat de cateva ori dar am renuntat, este foarte, foarte greu sa-ti iasa poza. Decor, lumini, umbre si pozitii care sa scoata anumite aspecte in evidenta, totul trebuie calculat si refacut iar si iar. Luxecafe nu este un site cu funduri de femei, este un site despre arta fotografica. Toate pozele de acolo merita respect pentru munca depusa ca noi sa vedem ceva frumos.

Dar cum ramane cu lumea care te judeca dupa aparente, dupa masina, dupa haine sau dupa anturaj ? Exact asa ramane, nu se va schimba nimic, vor continua sa te judece. Asa cum o casiera de la mega image sufera de complexe si o judeca pe fufa care face pe escorta de lux si se fute cu straini agatati prin cluburi. Tu ai ales sa stai pe 8 milioane pe luna in timp ce aia face 8 milioane pe seara. Da, te impaci cu ideea ca aia e curva, tu esti decenta. De ce e curva  anyway ? Ca stie sa faca bani mai multi ca tine ? Poate ca are rate la casa, copii de tinut in scoala si vrea sa le ofere mai mult decat faci tu pentru ai tai. Te opreste ceva sa faci si tu ce face ea ? Nu, totul tine de prejudecati, n-are legatura nici cu cei 7 ani de acasa, nici cu studiile, nici cu aspectul fizic. Ai vrea s-o vezi ca sta la mila ta, cersind dupa un pic de ajutor ? Sigur ca ai vrea! Pina atunci ai grija sa dai restul bine, iti vor opri din salariu..

Comentarii ( 2 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top