Credeti in Parapsihologie ?

Ca fiecare dintre voi, am si eu cateva (poate ceva mai multe) intrebari fara raspunsuri, indoieli, propriile teorii despre viata, moarte, divinitate si extraterestrii. Incerc pe cat posibil sa nu implic divinitatea in viata mea de zi cu zi, ma gandesc ca nu are rost sa fac o rugaciune sa vina metroul mai repede, cred ca Dzeu are lucruri mai importante de facut. De aici si pina la a fi considerat ateu mai este doar un pas. Doar pentru ca nu ma rog, nu-mi fac cruci, nu cred in preoti si nu merg la biserica sunt motive suficiente sa fiu judecat si gresit inteles de toti. Am indoliei pentru ca vad prea multa suferinta in jurul meu. Nu ma refer la batrani, ma refer la copii. Nu incerc sa ma justific dar cand ma uit in ochii unui copil bolnav sau vad la tv copii cu grave probleme de sanatate, chiar imi pun semne de intrebare. Am avut zilele trecute sansa sa cunosc un psihoterapeut si n-am nicio indoiala ca omul chiar are ceva capacitati, mi-a demonstrat. Am profitat de sansa si am discutat cu el lucruri pe care in mod normal nu le-as discuta cu nimeni. La intrebarea de mai sus omul are o teorie acceptata de multi si anume ca oamenii se reintorc pe pamant dupa ce mor, de sute, chiar mii de ori. Adica fiecare dintre noi am trait pe acest pamant si pe alte planete din alte galaxii, murim, stam o perioada in ceea ce se numeste popular „rai”, ni se sterg amintirile si revenim inapoi, in principiu cam in acelasi anturaj. Asta ar fi si motivul pentru care exista senzatia de dejavu sau „Gigi, parca te cunosc!”. Ok, care este legatura cu copiii care sufera ? Pai, se nasc condamnati pentru pacatele pe care le-au facut in trecut. Un actual puscarias poate ca a fost un ofiter nazist, un evreu mort la Auschwitz este acum un mare milionar si joaca la cazinouri in Vegas. Cei ce sufera pe pamant isi platesc faptele comise in viata anterioara. Believe it or not !

Nu stiu cat este adevarat insa este de luat in calcul. Sunt lucruri pe care n-ai cum sa le demonstrezi decat prin cunoastere, credinta sau capacitati paranormale dar sunt si lucruri pe care le vezi/auzi si la care nu ai o explicatie logica: un scartait de podea sau alte zgomote intr-o casa in care a murit cineva, oameni posedati, miracole etc; e un subiect atat de vast incat nu pare o simpla teorie.

Ok, sa zicem ca e adevarat, orice teorie legata de extraterestrii pica si n-avem incotro decat sa credem si mai mult ca nu exista nimic altceva decat Dzeu. Ma sperie ideea de a reveni pe pamant, daca in viata asta sunt relativ ok, poate ca in urmatoarea sunt un nenorocit. Sau hai, presupunem ca am atins un oarecare echilibru si voi fi relativ la fel. Dar daca in viata asta am parte de multe femei inseamna ca in urmatoarea voi fi un onanist ? Daca sunt slab voi fi gras ? Daca sunt inteligent voi fi retard ?

Comentarii ( 13 )

  1. Nu pot sa cred în reincarnare! Daca e s-o iei logic și matematic este imposibil sa existe reincarnare!
    Hai sa și explic un pic. Daca exista un om și moare se reincarnează tot un om, nu doi. Da? Daca acum 20 de ani erau 5 miliarde și-au murit intre timp sa zicem 500 de milioane, la un calcul simplu ar trebuii sa avem după 20 de ani tot același număr de oameni. Nu? 4,5 miliarde + aia 0,5 miliarde morți și reincarnați = 5 miliarde! Atunci de unde PLM vin tot mai multi? Acum după dooj-de-ani cu aia morți și reincarnați avem un plus de 2 miliarde și ceva. Ei, aia în plus cum PLM au apărut dacă exista reincarnare? Nu ar fi logic sa fie tot același număr de oameni, poate chiar mai putini intre timp, indiferent de perioada de timp? De unde vin oameni în plus în tot acest interval de 15.000 de ani…decid au descoperit cele mai recente dovezi existențiale?

    Asta odată, acum despre religie!
    Bai nene, terminați-vă cu prostia asta! Cum adică biserica, popi și Dumnezeu? Chestia asta cu religia nu e nimic decît politica curata! Au o platforma, o deviza și un tel la fel ca în politica! Au biblia, au faza cu „crede și nu cerceta”, și vino la noi sa cotizezi credința oarba și bani multi! Sa zicem ca exista cineva suprem care se ocupa de tot și vrea sa facem tot ce crede el de cuviința. Cum se explica ca exista tot răul în lumea asta dacă el vrea doar bine, el fiind cu toate butoanele și coordonînd tot??? Toată daravela e mai mare și mai complexa decît putem s-o explicam doar prin religie și gîndire unidirecționala!
    Tot în religie: cică la început au fost un bărbat și o femeie gonflabila din coasta lui. Cum ne-am tot înmulțit din doar 2 oameni de sex diferit? Incest? Pai nu e condamnabil în cartea lor?

    E un domeniu asa de vast și de încîlcit…greu de tot de explicat. Mai bine sa ne facem o cruce…

  2. Uska, exact la fel gandesc si eu. Singura mea problema de care ma tem ca-mi va peste cap tot ce cred este ca, la un moment dat, in viata asta, ma voi lovi de ceva, boala, moarte, suferinta. Atunci se spune ca-L simti langa tine. N-as vrea sa ajung acolo dar este soarta de care nu scapi. Poate ca asta e motivul pentru care criminali, atei convinsi sau oameni care au facut mult rau se schimba brusc si se pocaiesc, vad ceva sau trec prin ceva.
    Nu avem decat sa asteptam sa murim, sa ne intalnim dincolo la o bere si sa discutam: ai vazut koae ca am/n-am avut dreptate ? fmm viata, ce ne asteapta…

  3. Io cred ca atunci cînd ai murit, te-ai dus pulii-de-suflet, ești pa, game over! Nu te duci în rai sau iad, pe Sirius sau mai știu io unde?!? NU!
    Asta cu se șterge memoria și te reincarnezi să-ți ispășești pedeapsa iar pica. Pai care e sensu’ pedepsei, nu sa conștientizezi greșelile și să-ți speli păcatele??? Pai dacă ma reincarnez și nu știu ca am fost un dobitoc, cine garantează ca atunci cînd ma voi reincarna nu o sa fiu la fel de dobitoc? O sa am destinu’ deja trasat??? Daca da, unde e logica sa conștientizez ca ce-am făcut a fost greșit?

  4. Si iar ai dreptate, ceva nu se leaga. Nici eu nu cred ca e corect sa ma nasc si sa am parte de o viata scurta sau o viata de cacat doar pentru ca in trecut am fost un barbar care a omorat alti barbari in incercarea de a-si apara femeia si copiii. Singura retinere e ca totusi, exista spirite care umbla si oameni care au capacitatea de a le vedea/auzi. Dupa ce am vazut Conjuring si alte documentare pe subiect, nu cred ca este doar o vrajeala de speriat copiii sau o inventie a bisericii de a te atrage spre credinta. Deci, daca exista spirite care nu-si gasesc locul, sigur exista un spatiu intre 2 lumi atemporale sau cum le-o zice. zic si eu..

  5. Sic Cogito; intuitia e buna + allan kardec. e mult de zis si oricum nu crede nimeni. am parcurs o parte din teoriile de mai sus timp de un an si drept concluzie rezulta ca este lucrul cel mai logic ce se poate intampla cu un om dupa moarte.

  6. Ba, io cre’ca exista alte dimensiuni, nu sînt fantome sau morți prinși intre doo lumi, doar niște interferente cu alte dimensiuni. Ceva de genul undelor radio, dacă schimbi frecventa ai alt post. Știi de ce cred asta? Pentru ca absolut nimeni NU s-a întors de dincolo sa confirme sau sa infirme dacă exista sau nu rai, iad, altceva! Io de aia cred ca odată ce-ai murit aia e! ATÎT!

    PS: nu ma refer la asa zisa „moarte clinica”, ma refer ca nimeni nu a fost mort pentru o perioada de mai mult de cîteva luni/saptamini sau ceva de genul, ca mai apoi sa se-ntoarcă și aducă dovezi concrete cine a fost, cine e, cum e, PLM.

    PS2: Greșelile gramaticale le fac intenționat, poate citește v-un pulifrici și măcar sa înțeleagă ce am scris, oricum sînt multe cuvinte care trebuiesc cauta-te-n DEX.

  7. Cind am băgat comentu’ am folosit niște spatii ca sa delimitez și sa arate citeț, dar nu m-i le baga după ce trimit comentariul…
    Glitch???

  8. Daca ma intrebati pe mine, as spune ca sunt 20% sanse sa te reincarnezi, 40% sanse sa fie game over si 40% sanse sa ramai conectat la un fel de masinarie care a conceput totul, din simplul motiv ca nimic un pare la voia intamplarii, parca totul are un scop. Sau asa imi place mie sa cred.
    Ma rog, eu ca eu, dar astia care aleg calea credintei sperand ca vor obtine un job in staff-ul lui Dzeu, daca e game over si-au furat-o maxim :)))

  9. Era o scena în Cool Hand Luke în care personajul principal spune brusc „Pot să mănânc 50 de ouă”, iar cand partenerul se străduia să-l facă să le mănânce(ca să câştige un pariu) îl întrebă „De ce 50? De ce nu 35 sau 39?”(mă rog, nu mai ştiu exact numerele), la care răspunsul „Mi s-a părut un număr rotund”(sau cam aşa ceva).
    De asta am întrebat, că şi mie mi-au plăcut cifrele respective, nu de alta, dar vin unii cu 17,85%, 24,68% etc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top