meanwhile

Incep sa cred ca o simpla calatorie cu metroul iti poate lasa traume, nu vreau sa ma gandesc ce-o fi in autobuzul 178 despre care am auzit atatea. Pina ieri totul parea normal, metroul tagadam tagadam, eu pe scaun sau in picioare, in general cu ochii fie in telefon, fie fixati pe niste craci. Ieri am ales sa stau pe scaun, erau suficiente libere. La prima statie se aseaza langa mine un prost care vorbea la telefon: … eu acum nu sunt in Bucuresti..” exact in clipa cand se anunta „atentie, se inchid usile”. Initital am vrut sa ma ridic, mi-a fost teama ca poate intra in vorba cu mine si da impresia ca suntem impreuna. Nu m-am ridicat si rau am facut, dupa vreo 2 minute s-a basit de era sa ma ia cu lesin. L-am injurat si am plecat de acolo observand ca de fapt era/parea un corporatist terminat. Mie mi-e putin mila de astia, nu au viata lunga. Va dati seama ce creieri pilaf si stomac ulceros au majoritatea, dupa 12 – 16 ore de munca, futai si stress zi de zi ? Faza e ca le place, nu-i obliga nimeni. Ah, bine ca mi-am adus aminte: am vazut acu cateva seri la stiri, un reportaj intr-o companie de IT unde angajatii jucau pingpong, xbox si se dadeau in balansoar. Pe bune, astia ne cred prosti ? Ce-ar trebui sa inteleg eu care lucrez intr-o covrigarie ? ca nu m-a dus capul sa ma fac si eu IT-ist ? nu koae, a fost un reportaj la misto, baetii s-au jucat fix 30 de minute cat a durat reportajul. Haideti sa va spun o poveste adevarata: cunosc pe cineva care a lucrat la siveco. Stiti cand avea liber ? duminica, de la 3 dupamasa pina pe la 6, 7 seara. 4 ore pe saptamana ! In rest era doar la birou, nici cand i-a nascut nevasta n-a putut sa fie acolo, langa ea. Deci, despre ce vorbim aici ? ma rog, it-istii oricum sunt persoane fara viata sociala, poate asta e motivul penru care unii accepta sa se mute la servici si sa traiasca adevarate povesti de amor cu personaje gen Lightning sau Ada Wong. Bine, si mie mi-a placut de Claire Redifeld (RE) sau de Kate Archer (NOLF). Dar se intampla demult, cand inca n-o intalnisem pe iubi..

Mi s-a futut masina. Pompa de benzina nu mai bazaie, nu stiu daca a prins vreun gunoi sau s-a futut. I-am dat ieri 2 ciocane si a pornit dar nu stiu cat o sa functioneze. Koae, daca e de la impuritati e nasoala treaba, nu stiu cum as reactiona sa stiu ca am dat 20 de mii pe o masina noua si se strica de la benzina. Noroc ca am o masina mai iefina ca un tiket rabla, daca se strica ma dau jos si o las acolo, ma costa mai mult tractarea. Si ce crezi ca am facut eu aseara pe la 12 noaptea ? exact, ma uitam pe autovit! Fratele meu, n-am ce sa-mi iau, sa-mi bag pl. Daca mi-as lua ceva ieftineanu pe la 1500 – 2000E, fie sunt neinmatriculate, fie din Bacau sau Harghita. Si ce afacere am facut? scap de o rabla si cumpar alta ? Daca strang din buci, ma mai imprumut si de niste bani sa-mi iau ceva mai scump iar am o dilema: ce sa-mi iau ? Ca aia e scumpa la piese, aia e prea mare, aia consuma mult, aia nu-mi place. Si ce-mi place mie nu-i place lui Flory, pardon, iubi. Pina si fi-mea a avut de obiectat: tati, nu-mi place masina aia pentru ca e prea joasa. Ce sa mai zic..

Vreau sa lamuresc o chestie legata de blog: eu aici nu scriu cu dedicatie pentru X sau Y. Imi pare rau ca sunt persoane pe care le cunosc si care ma acuza ca fac postari cu dedicatie. Nu manca-v-as, eu scriu despre lucruri banale, lucruri care mi se intampla mie, care le vad sau aud, le adaug putina ironie si umor de 2 lei si le postez. Tocmai pentru ca scriu despre lucruri care se pot intampla oricui, nu inseamna ca de X e vorba. Aici nu ne laudam copiii, averile, masinile si vacantele exotice, aici vorbim despre rahaturile vietii prin care trecem cu totii. Mi-a placut mereu sa cred ca este un blog scris de cineva nu foarte destept dar citit de oameni destepti. Asta e si motivul pentru care am scos disclaimerul, nu e nevoie de el si nici moderare la comentarii.

E usor sa faci rau. Ganditi-va la urmatorul scenariu: esti un tip fara sperante si muritor de foame si vine intr-o zi un mare jmecher, iti pune o valiza cu bani in fata si-ti zice: suni la protv, spui ca ai fost peste si politicianul X era clientul tau fidel la pustoaice de 16 ani. Nu are alternativa decat sa te dea in judecata unde probabil va castiga dar asta inseamna ani de procese. Din acel moment, viata si cariera respectivului s-a terminat. Nu vorbesc tampenii, se intampla zilnic la tv doar ca nu ne pasa, noi vrem circ, tv-uri vor audienta. Cam asta inseamna postare cu dedicatie, cu nume, prenume si fapta. zic..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top