chestiuni serioase: motivationalul

Lipseste cu desavarsire. Sau nu stiu eu cum sa-l caut printre miile de bloguri despre nimic interesant. Nu ca al meu ar fi diferit dar nici de milioanele de bloguri despre copii, despre love, despre fericire, implinire, belsug si rasfat sa nu mai aud. Caut un blog despre cineva care sa povesteasca despre greutatile prin care trece si pe care reuseste sa le depaseasca prin puterea psihica, prin motivational. Nu stiu daca ii spun bine, nu sunt un tip foarte destept (si mai e si dimineata!) dar sper ca ma fac inteles. Cred ca s-a spus totul despre copii, despre cum ii crestem si ce le dam sa manance, cred ca s-a spus totul despre dragoste, stim cat de frumos este in Dubai, stim toate astea. Stim de asemenea ca e multa suferinta chiar langa noi, stim ca sunt oameni care mor de foame, stim ca sunt copii care se drogheaza de la 12 ani. Stim de asemenea ca sunt putine zilele perfecte de care ne mai bucuram cu adevarat. O zi perfecta este o zi in care nu te scoli devreme, in care faci multi bani si in care ai parte de supersex. Sau poate sunt eu mai ghinionist si voi chiar aveti parte de astfel de zile mai tot timpul. Bai, ma bucur, sa mor ! Eu nu reusesc, chiar daca aparent lucrurile merg bine intr-o zi, se intampla sa ma enerveze un telefon, o factura, o masina care cedeaza pe zi ce trece. Nu ma intelegeti gresit, nu ma plang, vorbeam de zilele in care esti cu adevarat zen. In fine, revin la acel blog pe care il caut si nu-l gasesc. Eu, noi, lumea are nevoie de astfel de exemple, de oameni puternici care raman in picioare chiar daca viata ii loveste dur. Voi vedeti la tv cati se sinucid ? manca-ti-as, zici ca e un must have, e incredibil cat de usor renunta unii la viata. Da, si eu am suferit dupa o una, si eu am avut ani in care nu-mi gaseam de lucru, si eu am zile proaste si foarte proaste. Nu atat cat sa ma darame dar cu siguranta sunt oameni care trec prin greutati mult mai mari ca mine. As vrea sa-i citesc, cred ca m-ar ajuta mult. Ne-ar ajuta pe toti, nu la modul „bine ca nu mi se intampla mie koae…” ci pur si simplu sa te ajute sa treci mai usor peste momentele in care totul merge anapoda.

As vrea sa citesc blog-ul unui corporatist care isi ia spite in cur zi de zi de la o zdreanta de sefa. As vrea sa citesc despre viata unui student amarat care vine in Bucuresti sau despre o mama care are o viata de cacao alaturi de un betiv. Ceva gen Casatorita’s blog daca va spune ceva numele. Cred ca sunt exemple de oameni puternici de la care avem ce sa invatam. Sau hai, nu musai puternici, dar sinceri/sau modesti. Da, chiar cred ca m-ar ajuta mai mult sa citesc un astfel de blog decat sa merg la un psiholog absolvent de Spiru, scos pe banda rulanta. Dar despre ce vorbesc eu aici ? Mai exista cineva care sa spuna „ba.. eu o duc rau” ? N-ai sa vezi, lumea o arde’n fericire ! Ma uit pe facebook – zici ca suntem in Danemarca! E plin de poze cu vad copii care rad, petreceri, gratare si poze din parcuri sau vacante. Ah, ocazional mai vad cate un share la un copil bolnav. Mi se pare cel mai de cacat lucru sa dai share si sa te doara in cur. E ca si cum ai pasa rapid problema in carca celorlalti, tu ti-ai facut datoria. Nu koae, daca ai vazut acel copil cu probleme si vroiai sa-l ajuti ai fi donat 5 euro. Apoi, ai fi putut share-ui mai departe cu textul „eu am donat 5E, fa si tu acelasi lucru!”. Dar tie nu-ti pasa si sincer vorbind, te bucuri ca nu esti in locul lui.

Vreau sa citesc un blog sincer, al unui om obisnuit, cu greutati si/sau probleme ca toti ceilalti dar cu un psihic puternic. Credeti ca exista ?

Comentarii ( 4 )

  1. Chiar mi-e dor de Casatorita! Si este un om puternic. Dupa toate chestiile de i s-au intamplat (si pe blog nu a scris despre toate), a mers mai departe cu fruntea sus. Ultima oara cand am vorbit cu ea, in urma cu cateva luni, se pregatea sa dea licenta. E unul din putinii oameni pe care ma bucur ca i-am cunoscut.

  2. Daca tot vrei s-o dam pe sentimentalisme, acum 4 ani m-ai inteles si m-ai sustinut mai mult decat a facut-o familia mea. Si ne stiam doar online. Pentru nea Twigg jos palaria!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top