Anglia renunta la smartphone-uri

Auzisem eu ceva zvonuri cum ca englezii se reintorc la telefoanele cu butoane. Stati linistiti, aici e exact opusul, noi nu vom renunta niciodata la ele. So, cum mi-am dat seama ? Pai mi-am dus ieri nevasta la mall, de obicei cand ma intorc din delegatie trebuie o scot la shopping fara limita de buget, kfc si filmul care il vrea ea. Ieri ne-am oprit „la before I go to sleep”. Eu as fi mers la Fury dar astept sa plece si ea in delegatie, sa vada cum e sa aleg eu filmul. In fine, la un moment dat, sunt cateva secunde in care actorul nu vrea sa raspunda la un nokia 3310. Atunci mi-am dat seama ca e pe bune pentru ca actiunea se intampla in zilele noastre.

Adevarul e ca si eu m-am cam saturat de update-uri, toate aplicatiile au nevoie de contul meu google sau de acces in lista de friends. Aparent n-am nimic de ascuns dar..asa au crezut si altii care acum sunt urmariti penal sau chiar in parnaie: n-au avut nimic de ascuns! Eu mi-am resetat telefonul de vreo 2 ori pina acum, n-am reusit niciodata sa gasesc optiunea unde debifez orice update. Nu exista! Acu 2 zile era un mesaj mare pe ecran: fa update de firmware sau refuz sa mai functionez. La un moment dat nu mai functiona microfonul. Am sunat la service samsung si un agarici mi-a intrat pe telefon si se juca prin meniu. Cica telefonul avea preinstalat un soft cu care ei pot sa-l acceseze, eu doar a trebuit sa le dau parola. Vrajeala maxima, puteau sa intre oricand, faza cu parola mi-au aruncat-o ca momeala. Cred ca o sa ma reintorc cat de curand la telefonul cu butoane dar ma ia groaza ca ma suna cineva in metrou si rad toti de mine. Sa stau sa le explic ca telefonul meu nu poate fi interceptat.. pierdere de timp. Sa nu ma intereseze e cea mai buna varianta.

Auzisem de la cineva ca un anumit model de blackberry a fost interzis in dubai din simplul motiv ca venea preinstalat cu software de urmarire. Din „cel mai safe telefon” a ajuns cel mai rau. Pai e normal, au fost santajati si adusi aproape de faliment.

E clar ca se lucreaza la cea mai mare baza de date din lume, se stie tot despre fiecare, ce prieteni are, unde sta, unde munceste etc. Nu poti sa-ti faci niciun cont pe google, yahoo sau facebook daca nu le dai nr de telefon. Dar ce vor ei sa faca cu baza de date ?

Comentarii ( 2 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top