Apropo de Regio – construim o tara

Voi stiti cat e minutul de publicitate la tv ? mii de Euro. De ce se arunca atata banet pe reclame ? ca vorbim de sute de mii, poate milioane de Euro, care e scopul ? Sau care e scopul reclamelor la gdf suez ? nu esti tu singura companie care livreaza gaze ? Sau de ce vad reclame la romprest ? Deci ce treaba au regio, romprest, gdf si multe altele cu mine, cetatean banal platitor de taxe si impozite ?

Am un amic care a obtinut niste fonduri europene in agricultura, m-a luat durerea de cap cate mi-a spus, ce combinatii, ce sfori, ce manevre pentru niste zeci de mii. Eu, acel cetatean banal care pun botul la vrajeala si-mi fac iluzii cum ca as putea face un proiect pentru fonduri, cand vad cat de complicat este sa ajungi la banii aia, ajung in mod firesc sa-mi pun intrebarea de mai sus.

Dar banuiesc ceva. Respectivele companii n-au nevoie de reclama negativa, au multe pacate si singurul mod de a le inchide gura celor care pot spune lucrurilor pe nume este sa-i cumpere pe cei din media. Pai va dati seama cate magarii se fac cu bani europeni ? Sau cate licitatii sunt pe naspa la marile companii ? Luati d’acia sacul cu bani si lasati-ne sa ne vedem de combinatii. Ati vazut pe undeva ceva de rau de respectivii ? Basca, l-au bagat si pe saracu ala de Rebengiuc la inaintare sa para cat mai credibil. Nici nu banuim ce se ascunde in spatele aparentelor.

In loc sa arunce banii pe reclame, ar fi putut sa construiasca un spital, o scoala, un centru pentru batrani sau sa asfalteze niste stradute. Dar nu asa merg lucrurile, pe ei nu-i intereseaza sa ajute. Ei sunt foarte preocupati de imagine, sa fie cat mai impecabila. Pentru ca pulimea asta vede – asta crede. Imaginea atrage respect, modestia atrage.. atentia autoritatilor.

Noi sa fim sanatosi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top