Impreuna pentru copii ?

Vad ca e un subiect foarte la moda, multe nefutute se intreaba daca e bine sa divorteze sau sa ramana impreuna de dragul copiilor. Once again, old Twigg save the day. And maybe your marriage.

Din punctul meu de 2 lei de vedere, oamenii ar trebui in primul rand sa spuna NU casatoriei pentru a nu se ajunge la divort. Va spun ca se traieste foarte bine si fara verigheta. Casatoria e un obicei barbar, umilitor, trist, scump si in 90% din situatii se termina prost. Si totusi, oamenii se casatoresc! Majoritatea din interes, aspect care nu mai are niciun sens spiritual. Pai stati asa, voi credeti ca-L pacaliti asa usor pe Dzeu, la el acasa in biserica ? Uite d’aia va merge prost.

Revin la subiect: de ce vor femeile sa divorteze ? va spun eu: au perspective, cariere si s-au saturat sa spele chilotii. Vor vacante de lux, croaziere, haine jmechere. Ele n-au practic o problema reala in cuplu, ele vor mai mult de la viata. Bine, sunt si cazuri in care mitocanul le loveste si/sau bea de stinge. In cazul asta nici nu incape indoiala, pleci fara sa te uiti in urma oricat de greu ar fi.

Eu am citit cateva articole pe subiect, n-am reusit sa identific problema dintre cei 2. Vai, relatia mea nu mai merge, ce ma fac ? Pai pentru inceput da-i pizda! Ia pune-i o mana la coaie, sa vezi cum ii revine stralucirea in ochi. Tineti-va de mana chiar daca aveti 40 de ani si mergeti amandoi la sexyshop si luati-va niste toys-uri. Lipsa de afectiune din partea lui nu e motiv de divort, s-ar putea ca tu sa fii problema. Te-ai gandit ca s-a saturat sa-l refuzi ? Chestia cu „pur si simplu relatia nu mai merge” are legatura doar cu tine, femeie. In conformitate cu drepturile de autor din Romanica, imi permit s-o citez din nou pe Cosmina: „O proastă are nevoie de un bărbat pe care să-l supună și care să fie mai slab emoțional decât ea.” Conform citatului (apropo, esti divortata?) care se supune drepturilor de autor din Romanica, doar proastele ajung sa divorteze. E o logica simpla, cand nu iese totul asa cum vrei tu iti bagi piciorul. Majoritatea barbatilor nu sunt complicati, vor sex si fast food. Mai sunt si cazuri de curvari ordinari, betivi, batausi, drogati. Dar tu l-ai ales! Si daca nu era asa inseamna ca din vina ta s-a schimbat.

Inca un aspect care complica lucrurile intr-o casatorie ajunsa la capat: imparteala: 2 adulti care se comporta ca niste copii pe cateva lucruri fara valoare. Pai normal, trebuie sa traiasca si avocatii, nu ? Deci, cum impartim casa ? sa stii ca frigiderul e al meu etc. Nu tata, cand cei 2 chiar vor sa se desparta, unul pleaca din casa. Se poate intampla oricui, oricand. Eu daca vreau sa ma despart de Flo, imi iau 3 haine intr-o sacosa si am plecat. Scopul final este sa-i fie bine copilului, din acest motiv n-am nevoie de nimic, chiar daca am lasat o avere acolo. Am lasat pentru copil, e simplu..

Am citit de asemenea niste articole in care divortatele povestesc ce viata misto au. Nu nu, e gresit, vi se pare ca e misto. Cand ai 40+ de ani si te apuca 12 noaptea prin centrul istoric la o masa cu dubiosi care vor sa te futa in loc sa fii acasa in pat alaturi de familia care are nevoie de tine nu vad nimic misto. Vad o penibila care se minte singura. Dar asta e doar parerea mea, de 2 lei.

Link spre un articol misto

Comentarii ( 5 )

  1. In momentul in care esti casatorit cu acte esti oarecum obligat (Constrans mai mult de societate) sa stai cu acea persoana. Dar daca esti cu cineva fara acte o faci pentru ca vrei. Din experienta mea, mult mai placut e sa stii ca persoana de langa tine sta pentru ca asa vrea desi are libertatea sa plece decat sa stiu ca sunt legata de un act. Nu degeaba uverighetele sunt numite cele mai mici catuse din lume 🙂

  2. Ty, ce bine ti-a iesit! Si mie mi se pare mult mai confortabil psihic sa stiu ca stam impreuna pentru ca ne place, nu din vreo obligatie sau ca e scump divortul..

  3. Încep să cred că devii obsedat de un articol care face trafic. Nu, nu sunt divorțată. Nici căsătorită. Și nici frustrată.

    BTW: In conformitate cu drepturile de autor din Romanica, imi permit s-o citez din nou pe Cosmina: Asta nu înseamnă că îmi folosești corect drepturile de autor. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top