meanwhile

Suntem rupti de raceala toti 3 de vreo saptamana. La inceput fii-mea, apoi si noi, probabil am luat de la ea. Era de asteptat dupa ce s-a dus la gradinita in clasa unde 20 de copii tuseau si le curgeau mucii. Si noi inconstienti, am zis ca na, poate o avea noroc. Dar nu a luat doar raceala, a luat si conjunctivita! Daca mai punem la socoteala si faptul ca i-a mai cazut inca un dinte (mai are 2 lipsa) si mai sunt alti 2 care se misca.. va dati seama ce zile de cacao am avut. Eu ma simt de parca m-a batut cineva, Flory abia se misca prin casa, fi-mea vad ca incepe sa se simta mai bine. Ba, stau si ma intreb: la ce bun toate progresele in medicina, toate medicamentele la care se face reclama daca o raceala te doboara fizic indiferent ce iei ? Daca eu dau 50 de lei pe niste pastile de raceala, nu trebuia sa ma simt relativ bine ? Nu am pretentia sa-mi treaca in 2 ore, dar macar sa fie mai suportabila! Nu tata, raceala te doboara indiferent ce iei, pe gura sau pe cur, sa-mi bag pl. N-au niciun efect, sunt doar bani aruncati. In vest am inteles ca nu ti se da decat paracetamol si astepti sa-ti treaca de la sine. Aici ti se prescriu 5 feluri de pastile, siropuri, prafuri, chiar si antibiotic. Bulangiii astia au de 2 ori de castigat: odata ca ne iau banii „degeaba” si a 2-a ca practic ne transforma in legume. Adica cu cat luam mai multe pastile – cu atat ne scade speranta de viata. Eu asa cred, medicamentele sunt facute sa ne omoare lent. Uitati-va pe strada, vedeti vreun septuagenar sa arate ca un occidental ?

Apropo, fratili vostru este executat silit de CNADNR pentru o rovinieta inventata in 2011. M-am trezit cu plicul de la executor, sa merg la el sa declar toate bunurile mobile si imobile pentru ca am de platit 500 de lei taxe, plus amenda, plus rovinieta, total vreo 900 de lei daca am calculat bine. Imi atrage si atentia, cica: daca nu vii sa declari, demaram noi alte proceduri si tot te facem, doar ca o sa platesti de zece ori mai mult. Exact ca in filmele americane cu mafioti, doar ca acum nu te mai ameninta cu fraze gen „iti omoram familia”, acum au metode mai „civilizate”, te trezesti aruncat in strada. Nu e minunat sa fii cetatean corect ? Raspuns: Nu! categoric NU. Tineti minte copii: statul este cel mai mare pericol pentru ca te poate distruge fara sa foloseasca violenta. As fi platit rovinieta daca mi-ar fi venit dovada, adica poza inregistrata de camere: uite coaie unde erai, la ce ora si nu aveai nici rovinieta. Nu asa ar fi corect, statule ? Pai da dar unde mai e spaga lor ? Ia ganditi-va: gasesc baetii zece mii de masini care n-au avut rovinieta o perioada, ii lasa in pace timp de 3 ani, apoi ii executa silit, fara drept de apel. Voila!

Am fost aseara la SpongeBob – the movie. Frate, superfilm! Bun si pentru copii dar si pentru adulti pentru ca asa cum probabil stiti, SpongeBob este o satira la adresa societatii. Si daca nu va place Sponge, sigur va place Banderas 😉

Azi e luni. Voi stiti ce se intampla luni ? Azi nu se fac plati, azi nimeni nu da bani. Nu vorbesc doar de azi, vorbesc de orice zi de luni, e superstitie. De fiecare data cand am de incasat bani lunea, nicunul nu raspunde la telefon. Azi de exemplu am de luat niste maruntis, (incep sa strang pentru executor, deh), nici nu stiu daca mai are rost sa sun. Mai bine imi inchid si eu telefonul si ma uit la DNA TV, macar atata satisfactie mi-a ramas..

Comentarii ( 2 )

  1. Am ajuns la concluzia ca pastilele de Ro au o concentratie mult mai mica decat ar trebui sau sunt in exterior. Si asta pt ca majoritatea romanilor iau multe pastile dupa ureche.
    Si da… raceala sucks! Big time!
    Take care & get well soon!

  2. Ty, si eu cred ca toate importurile, nu doar medicamente, sunt mult mai slabe sau proaste ca cele pt vest. Am mancat zilele trecute niste portocale aduse de cineva din Grecia, aveau gust cum n-am mai simtit din copilarie, complet diferite ca cele din comert. M-am jurat ca nu mai mananc de aici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top