daca-mi permiteti..

Am citit un titlu de articol, cica: doctorul X, cercetat penal ca a luat mita 50 de lei. N-am citit detalii pentru ca m-a luat durerea de cap. In ce tara de cacat, cu mentalitati de cacat am putut sa ma nasc..de ce universule m-ai adus aici ? Va spun sincer, nu reusesc sa ma impac cu ideea ca sunt cetatean roman. Si ortodox pe deasupra. Habar n-am ce inseamna sa fii ortodox, nici nu ma intereseaza. Pentru ca tocmai religia asta de care ne legam cu disperare ne tine pe loc in sec. 18, nu ne lasa sa fim in sec 21.

Eu plec de la o intrebare retorica: de ce, o viata intreaga, donezi bisericii bani, obiecte, chiar si casa in care traiesti iar la batranete sau cand ai o problema dai fuga la spital ? Du-te credinciosule tot la biserica sa te faca bine! Pentru ca acolo sunt banii tai. Mai ai si pretentii sa te trateze ca un print, si sa te faci si bine, sa nu te coste nimic si daca se poate sa-ti faca asistenta si streaptease.

Eu nu prea merg in biserica decat la evenimente unde sunt obligat. N-are legatura cu credinta, cred ca e mai bine sa-l las pe Dzeu sa-si faca treaba fara sa-l deranjez cu rugaminti, blesteme, cruci la misto. Dar stiu de la cei care merg mai des ca bisericile sunt pline de obiecte donate de cetateni, de exemplu frigidere. Stau cu zecile prin subsoluri in loc sa fie donate la spitale unde chiar e nevoie de ele. Era bine sa fi avut in salon un frigider unde sa-ti tii parizerul si iaurtul pe timp de vara asa ca incepi sa faci spume ca n-ai conditii. Si comentezi ca doctorii vor spaga. Foarte bine ca va cer bani si va tin in saloane mizere, asta meritati. Eu va lasam in fata bisericii.

So, de ce nu doneaza pulimea la spitale ? Am dat raspunsul mai sus: religia, mentalitatea, subcultura, creieri atrofiati. Dar principalul vinovat este biserica. Toata popimea, toti  preafericitii, niste oameni obisnuiti care nu se mai dau jos din masini de lux, care se caca, se pisa si se scarpina in cur la fel ca orice om de pe planeta, continua, intr-un mod diabolic sa ne spele cerierul, exact ca acum 500 de ani. De ce, cand vine un cetatean sa doneze un frigider, nu-l redirectioneaza parintele catre spital ? De ce cand vine tanti Veta sa dea bani la biserica, sa-i spuna preotul „lasa mamaie, da banii astia la gradinita ca n-au copiii caiete”. De ce popilor ? Cate miliarde se baga in biserici anual ? Daca se directionau in sanatate si invatamant, eram ca Elvetia. Il arestati pe doctor pentru 50 de lei si ati pus capac coruptiei, nu ? Cool bro ! Cu ajutorul lui Dzeu.. ne indreptam spre evul mediu.

Acum am inteles si rostul catedralei neamului: au nevoie de spatii mari de depozitare..

Comentarii ( 5 )

  1. daca organele statului ar avea coaie ar trebui sa umple puscariile cu golanii astia imbracati in negru pentru imensa evaziune fiscala pe fata pe care o practica fara sa-i doara in cur!
    da’, asta nu-l scuza pe medicul care ia spaga pentru ca-si face meseria mai bine sau mai rau ( de cele mai multe ori mai rau, din nefericire!).

  2. Nu’s ce sa zic Rebelule, probabil ca daca ar fi platiti asa cum trebuie, nu s-ar umili pentru 50 de lei si nici n-ar mai pleca din tara. Si am mai observat o chestie: toti se plang pe net si la tv ca doctorii iau spaga. Dar, daca merg la clinica particulara, pentru aceiasi consultatie, chiar la acelasi doctor, platestc fara sa comenteze de 5 ori mai mult! wtf..

  3. platesti pentru ca macar nu-ti face tuseu rectal cu aceiasi manusa cu care doar ce ii controlase prostata bosorogului dinaintea ta!
    acum fara misto, platesti pentru ca esti convins ca la privat chiar esti tratat ca o fiinta umana.
    sfinta naivitate!

    si apropo de salarii, un inginer cu cit e platit cind abia iese din facultate? si asta nici macar n-are un loc de munca cit de cit asigurat si nici de unde sa ia spaga!

    de ceva vreme ma calca pe coaie reclama aia cu spitalu privat polisano parca de prin sibiu cu medici intorsi in tara si, se subintelege, obligatoriu super extraordinari. doua motive ar avea sa se intoarca in tara. unu, sa se fi saturat sa-i stearga la cur pe bosorogii milionari si doi, in cazul in care chiar practicau medicina, sa primeasca mai multi bani aici decit afara. si intr-un caz si in altul pentru noi pulimea de rind tot nasol ar fi. asa ca…

  4. Polisano e afacere, asa cum e aproape fiecare spital privat. Sunt 2 medici relativ ok dar restul serviciilor sunt de cacao. Iar ca sa ajungi la cei 2 doctori trebuie sa mergi la Sibiu, pe liste de asteptare si pe foarte, foarte multi bani. Deci teapa..
    In orice caz, fereasca Dzeu de spitalele din ro..

  5. In weekend am mers in provincie la o pomana. Batman (aka popa) de ne-a usurat la biserica apoi la cimitir de cate unele (si cu agariciul din dotare), trebuia sa mai faca o vizita la celalalt cimitir pana sa il indopam cu mancare. M-am oferit (decat sa inghet la celelalte treburi) sa ii fiu sofer ca sa nu pierdem mult timp. Am ajuns la al doilea cimitir, a coborat, mi-am aprins o tigara si s-a si intors pana sa termin tigara. Iar pt timpul lui in cimitirul 2 si-a primit 100 lei + punguta cu nu stiu ce. WTF?!?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top