meanwhile

Stiti ce e misto la un blog ? Ca ai o cronologie exacta a evenimentelor. De exemplu ieri, 06.04.2015 a fost atat de cancer afara incat mi-am scos din dulap ghetele si caciula si tot mi-a fost frig. Peste 2 zile vor fi 20 de grade, peste 2 luni nu-si mai aduce nimeni aminte cum a fost zilele astea. Noroc ca-si noteaza fratili vostru aici tot ce se intampla. Bine, nu ca ar interesa pe cineva dar asa, ca chestie. Puteti sa-mi multumiti daca vreti..

Lunea oricum e de cacat, eu cel putin n-am chef de nimic, nici nu mai are rost sa intru in detalii. O sa-mi notez totusi ca de azi inainte sa am grija sa nu mai merg la lidl lunea, asta daca tin la sanatatea mea mintala. Pe langa faptul ca e incredibil de aglomerat si toata lumea cumpara cosuri cu varf, absolut toti platesc cu bonuri. Fute-m-as in mortii lor de bonuri cu cine le-a inventat, da-i in gatu ma-sii 200 de lei in plus la salariu si nu mai taiati copaci degeaba. Si daca tot platesti cu bonuri, cat mortii ma-tii iti ia sa le pregatesti din timp ? Mai erau 2 amarati la casa de alaturi, cosul plin de chimicale si fiecare dintre ei cu cate un plod in brate – se uitau la prezervativele alea de 2 lei. Luam ? intreaba ea cu o cutie rosie in mana.. Imi venea sa le spun „trebuia sa le luati acu 1 an” manca-mi-ati coili de prosti. Apropo de prezervative: sunt facute pentru orice altceva, nu pentru sex, dai de 3 ori din cur si s-a rupt. Am incercat si noi diverse modele scumpe – n-au deloc rezistenta. D’aia nici nu ma duc la curve, mi-e frica..

Cica ar fi fost ora pamantului acu vreo saptamana, un fel de „Je suis Charile”. Ganditi-va putin: in fiecare minut, la nivel global se emit aprox. 30.000 Tone de CO2. In fiecare minut din zi si din noapte, nici nu vreau sa ma gandesc cat inseeamna in 24 de ore. Din punctul meu de vedere, daca ora pamantului s-ar respecta in toate orasele din lume, ar insemna ca CO2-ul emis intr-un minut din ora respectiva ar fi probabil de 20,000 Tone. Vorbim de un singur minut, da ? Pentru ca fabricile merg, productia merge, masinile merg. Ideea e buna dar s-o aplici zilnic si pe cine prinzi ca are becul aprins – direct parnaie. Dar oricum nu ajuta la nimic, globalizarea e atat de agresiva incat orice ai face nu se simte. Ganditi-va cata pacura se arde in fiecare minut, cate milioane de tone de benzina, cate lemne, cat carbune, nu avem noi capacitatea de a constientiza. Si mai mult, azi se emit 30.000 de tone/minut, peste 1 luna 31.000/minut and counting. Pentru ca, va vine sa credeti sau nu – suntem 7,2 miliarde. Anul trecut eram 7, 1!

Stiti ce am putea face in loc sa ne prostim cu ora pamantului o data pe an ? Sa dea fiecare om civilizat cate 10$ pentru a opri defrisarea padurilor. E un baiat, Johan Eliasch, ar trebui sa facem toti ca el, sa cumparam noi padurile. Dar..mai bine ne prostim, sanchi, cica ne pasa. Nu koae, nu ne pasa, ne doare fix in cur. Exact ca pe facebook, „va rog, dati share, avem nevoie urgent de bani pt o operatie”. Cum sa nu! Dau share cat vreti, oricum nu-mi pasa ce se intampla mai departe, eu am ajutat zic..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top