Cum e românul ? Asa e românul !

Noi nu aruncam uleiul din tigaie la chiuveta, il strangem in diverse bidoane de plastic si cand se aduna cateva ii chemam pe aia care se ocupa cu colectarea sa ni-l ia. E un efort minor pe care ar trebui sa-l faca toata lumea. Doar ca…

Zilele trecute era cineva la noi si cand a vazut-o pe Flory ca punea uleiul de la cartofii prajiti intr-o sticla a intrebat mirat: „dar voi de ce nu-l aruncati la chiuveta?” Raspuns: pentru ca polueaza apele coaie, e o intrebare absurda. Bineinteles ca ne-a luat la misto, ca ecologisti, ca alea..nu l-am bagat in seama. Apoi, vizibil curios, ne-a intrebat ce facem cu sticlele. I-am raspuns ca vin niste baieti si ti-l iau ei fara sa te coste nimic. Raspunsul a fost, asa cum zic reporterii la tv „de-a dreptul halucinant”, cica: aha, deci eu sa ma chinui sa strang uleiul si altii vin sa mi-l ia si fac milioane cu el. Nici nu ma gandesc, o sa-l vars in chiuveta in continuare.

Stop. Omul a spus totul, nu-si are rostul nicio analiza. Asa e romanul, prefera sa faca rau decat sa traieasca cu impresia ca altul are de castigat. Nu e vorba doar de ulei ars, e suficient sa te uiti in jur si vei intelege ca nu vom evolua niciodata. N-ai cu cine..

Link: http://www.uleiosul.com/ 😀

Comentarii ( 4 )

  1. crocoricozaur

    si aia care colecteaza uleiul ce fac cu el? dar cu sticlele de plastic? :))

    se imbogatesc de 2 ori, veeeeezi?! si de pe ulei si de pe plastic. de aia mor fraerii de foame in timp ce altii au bani de pateu

  2. Atata timp cat nu-l arunca ci il folosesc in alte scopuri, nu ma intereseaza daca si cat de mult se imbogatesc. Eu raman impacat cu ideea ca macar am incercat sa fac ceva..

  3. Si cine-s „aia” care vin sa il ia? Ca eu arunc sticlele cu ulei ars la tomberon. Nu m-a dus mintea asa departe ca ar putea veni cineva sa il ia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top