Cryptowall & CTB Locker – informatii pretioase

Pentru ca este o nebunie ce se intampla si am inceput sa fiu contactat de unii dintre voi care au patit-o, am zis sa revin cu niste detalii.

System restore nu are niciun efect. Am incercat si eu pina m-am plictisit si nu a functionat.

CTB trece fara probleme de antivirusi deci nu este vina ta, cred ca este o chestie de noroc.

Nu va chinuiti cu tot felul de sfaturi si tutoriale, nu vorbim de un virus clasic. Chiar daca sa zicem ca ai eliminat orice troian din PC, fisierele raman criptate. Practic, informatiile din header-ul fisierului pe care le citeste windows-ul sunt modificate, d’aia nu merge sa deschizi poza sau orice alt document.

Decriptarea se poate face doar din linux, prin niste algoritmi. Nu stiu sa va explic mai multe, ideea e ca se poate. Trebuie doar sa gasiti un programator care sa inteleaga cum functioneaza criptarea pentru a face un proces invers. Si ultimul detaliu: structura fisierelor dupa decriptare se va pierde. Adica nu mai exista partitia C, D etc, fisierele sunt recuperate pe foldere: de exemplu, folderul cu poze va contine ceva gen 1.jpg, 2.jpg etc.

Solutia ideala ? Sa trecem pe linux. Sau un hard extern, eventual NAS pe care sa facem back-up ocazional. Sau puteti sa scoateti hard-ul criptat, cumparati altul nou sa va folositi de el si asteptati pina se va gasi o rezolvare gratis, daca se va gasi..

Comentarii ( 2 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top