Și cerșetori, și proști

M-au acostat ieri de 2 ori cersetorii pe la semafoare, eu nu am aer conditionat cum aveti voi si trebuie sa merg cu geamurili deschise. Primul, in intersectia de la Cutitul de Argint, imi arata o cheie pe jumatate rupta, cica nu mai are cum sa intre in casa si sa-i dau 2, 3 lei daca pot. Pai coaie, cu ce te ajuta 3 lei in situatia ta ? Du-te acasa si fute niste picioare in usa pina se deschide, apoi vezi tu. Daca stai si cersesti n-o sa se deschida usa, asta daca intr-adevar e pe bune sau doar trebuia sa mi se faca mila.

Celalalt cersetor, in intersectie la Pantelimon – cand vii dinspre circul foamei, avea 2 crengute cu liliac in mana, vine la mine si imi cere 1 leu sa-si cumpere o paine. Mirosea bine liliacul asa ca ma scormonesc dupa 1 leu, cand sa intind mana dupa crenguta cu liliac imi zice ca aia costa 3 lei.

Eu: Pai si de ce mi-ai cerut frate 1 leu ?

El: Sa-mi dati sa-mi iau o paine ca n-am ce manca..

Scot portofelul si mai gasesc o hartie de 1 leu, mai aveam de 10 si 50 lei.

Eu: N-am decat 2 lei, ia asa si da-mi crenguta ca se pune verde..

El: Dati-mi 10 lei ca va schimb eu..

Eu: Pai nu spuneai in mortii ma-tii ca n-ai de paine ?

Comentarii ( 4 )

  1. Nu le dau nimic la niciunie! Se chinuia unu sa-mi vândă niște boscheți de flori. Da, nebune, îmi cumpăr singura flori…

  2. Păi a zis că nu are de pâine, ăia erau banii de băutură. Conform regulii „când se scumpeşte băutura, mâncăm mai puţin”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top