Voi cum va distrati ?

Eu de exemplu, cand am o stare de cacat si vreau sa ma binedispun, intru pe olx la rubrica de vanzari afaceri unde se vand domenii si site-uri gata facute. Aseara aveam o stare de cacat din cauza ca mi s-a pus proprire pe carduri pe rovinieta aia inventata in 2011 si in 5 minute eram high. Nu are rost sa vin cu exemple, toate site-urile de acolo sunt maxime. Am mai vorbit pe subiect si inca nu m-am lamurit de singura intrebare pertinenta: daca site-ul pe care il vinzi produce bani asa cum spui, de ce il vinzi coaie ? Aloooo ? Nimeni ?

E unu care vinde un site cu 22.000 de Euro (doua j doua de mii!), cica nu mai are timp de el. Logic vorbind, daca ceri atat pe el inseamna ca produce macar 1000 pe luna, cine il ia  – il ia de investitie, nu ? Pai si tu esti nebun sa-l vinzi ? Ah, stai ca era sa uit: de fapt el nu produce decat cheltuieli, teoretic poate produce bani. Sincer acu, daca ai un site care produce nu 1000, macar 100E/luna, nu vad absolut niciun motiv sa-l vinzi, sunt bani care vin fara prea mult efort. Mai faci inca 2, 3 pe acelasi sistem si iti scoti un salariu decent stand acasa. Dar asta in cazuri fericite, in realitate nu se mai fac bani, cel putin nu asa cum se lauda toti. Ia, intrati pe diverse forum-uri pe subiect, nu o sa auziti pe nimeni ca are 5 vizitatori/zi, toti au peste 20.000. Intri si tu sa vezi despre ce e vorba si gasesti un cacat de site, vai mortii lui, care a adunat 20.000 de unici probabil de-a lungul anilor. Exact ca si cu femeile, toti au futut sute pentru ca nu sta nimeni sa verifice.

Lauda asta ma termina psihic, sa-mi bag pl. Ca e vorba de masini, de femei, de salarii uriase si vacante de mii de euro, ajungi sa te intrebi daca nu cumva traiesti in Qatar si nu ti-ai dat seama. Va intrebati probabil de ce intru pe facebook zi de zi (lol, nu va intrebati) dar va spun: astept ziua in care cineva, prieten sau share venit din mortii ma-sii, sa scrie atat: nu am bani sa merg anu asta la mare, am un salariu de cacat, sunt suparat ca nu-mi permit sa-mi duc copilul la pian etc. N-ai sa vezi..

Revin la bursa de site-uri: fara misto acum, niciodata sa nu cumparati un site de pe net decat daca chiar stiti ce faceti. In primul rand sistemul de tranfer propietar este complicat si plin de riscuri. In al 2-lea rand, nu va luati dupa ce scrie ala acolo, de obicei totul e gargara. Sa nu aveti incredere nici in Gigi de la scara vecina care se ocupa de calculatoare, in 99% din cazuri habar n-are cum se verifica un site. Cel mai bine – cumparati-va voi unul nou, oricum nu se mai tine cont de pr si alte cacaturi. Si tineti minte: traim in tara cu 20 de milioane de combinatori, trust no one..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top