Lumea de maine

Atacuri teroriste, virusi si boli mortale, seceta si foamete, incalzirea globala, razboi, crime, saracie – asta vedem la stiri. Asta e lumea in care traim noi azi, tot ceea ce vedem/auzim se intampla pe bune. Poate asa a fost mereu dar nu ne-a interesat sau n-am avut noi acces la informatie. Dar lumea de maine cum va arata ?

Daca ma intreaba cineva „care este cel mai mare pericol in viitor” nu stiu sa-i raspund, sunt prea multe. Poate lipsa apei potabile ? Faptul ca se consuma 2/3 din apa pentru agricultura si avand in vedere ca ne inmultim extraordinar de repede – probabil asta va fi marele pericol. As mai lua in calcul petrolul, daca se termina vom fi nevoiti sa taiem tot ce inseamna padure adica vom muri axfisiati de co2. Nu mai zic de alte pericole gen vulcani, meteoriti, radiatii. Insa pina acolo, dati-mi voie sa cred ca altceva se va intampla cu noi, mult mai rau: isis.

Nu cred ca astia au aparut pur si simplu, cred ca au fost creati cu un scop si sunt sustinuti cu un scop. Stiu ca pare nebunie dar cred ca vor ajunge sa domine lumea. Sau cel putin s-o ingenuncheze. Ma intreb retoric de ce nu se aliaza toate marile superputeri si sa-l anihileze cat inca pot face asta ? Pentru ca pe zi ce trece sunt tot mai puternici si in curand nu mai ai ce sa le faci. Cred ca scopul/misiunea lor e sa decimeze populatia care, surprinzator, a devenit rezistenta la boli, la medicamente, la orice. Doar la glont suntem vulnerabili. O lume care intra in razboi inseamna o lume tare naspa. Iar faptul ca suntem multi si ne vom da in cap pentru o sticla cu apa – worst case scenario ever, mai ales pentru copiii nostri pentru care suntem in stare de crima daca cineva s-a luat de ei.

Aici la romanica inca e bine, de noi are grija Dzeu, avem relatii sus de tot mai ales ca-i construim una bucata catedrala bengoasa rau. De fapt, e atat de bine si atat de multa plictiseala incat toata tara s-a mobilizat sa caute un parapantist sau ceva de genu, se cheltuie milioane de Euro doar ca sa gaseasca un om. Ce dracu sa facem cu banii, avem suficiente spitale si scoli. Aici totul e perfect, nici urma de seceta sau saracie. Vorba celor de la tnr, sa ne rugam sa nu fie seceta in Turcia ca de acolo importam toate alimentele. Important e sa gasim parapantisul, nimic altceva nu mai conteaza..

Comentarii ( 2 )

  1. Din păcate viitoru’ nu suna prea bine. Noi sîntem principalii vinovați pentru ce se întîmplă acum sau în viitor. Nepăsarea cu care lăsam sa se întîmple orice în jurul nostru se va întoarce împotriva noastră, în viitor. Nu ne pasa ca ne înmulțim ca puricii, sau ca se duc resursele de apa, hrana sau combustibil. Nu ne pasa de clasa politica, de faptul ca sîntem urmăriți oficial de cine știe ce servicii secrete, nu ne pasa ca e război în nu știu ce regiune pentru ca nu ne afectează. Nu ne pasa…

  2. Uska, mie chiar imi pasa dar nu am ce face. Daca incerc sa discut cu cineva pe subiect, fie imi zice ca sunt nebun, fie rade de mine, fie ma injura. Cel mai interesant e ca romanu, atunci cand e intr-o tara civilizata precum Germania, se poarta exemplar. Aici isi baga pula, este imposibil de inteles..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top