Da-i romanului o functie..

si o sa se pise pe tine, pe prietenia cu tine, pe toata lumea lui de dinainte sa fie manager sau na, un cacat de functie care suna bengos fie ea doar pe o carte de vizita. Ce nu inteleg saracii astia e ca tot pielea pulii ramai, tot un sclav care trage pentru bosu’ cel adevarat.

So, de ce nu e bine sa-i dai romanului o functie ? E simplu, pentru ca nu stie ce sa faca cu ea. Am vazut atat de multe cazuri incat nimic nu ma face sa-mi schimb parerea. E treaba lor ca-si dau viata, ca muncesc 15 ore/zi, ca merg pina si la wc cu tableta, probabil ca le place. Dar sa devii un jegos plin de harfe, plin de basini, arogant si cu impresii de sef – mai du-te in pula mea de sarac.

M-am lovit in ultima vreme de niste situatii absolut ridicole. Vasile – care pina ieri era ducea cosul de gunoi intr-o mare firma, si-a gasit un job la alta firma. Acolo a primit o functie. Ce nu stie prostu e ca nu are de fapt o functie, doar responsabilitati. Daca il vedeti dar nu stiti nimic despre el – o sa credeti ca e un mare jmecher, om cu coaie, genul de om pe care vrei sa il ai in agenda de telefon. Pentru mine, pentru ca il cunosc, tot Vasile – baiatu’ de la compactoru’ de gunoi a ramas. Poate suna rautacios dar nu de asta e vorba ci de faptul ca inainte, atunci cand duceai gunoiul erai de treaba ba Vasilica. Acum esti un nesuferit. Nu era necesar sa te schimbi, e doar un job coaie. Si trecutul n-ai cum sa-l schimbi, te va urmari toata viata.

Alta faza – alta firma. Ma roaga un vechi tovaras sa-i gasesc un meserias in imprimante ca are mare nevoie. Ii dau nr. unui amic, ala se duce acolo, repara, nimic interesant. Doar ca dupa cateva zile, ma suna ala: ba, in pula mea, pe cine mi-ai trimis coaie ca mai rau a stricat pe aici. Baga-mi-as, ma duc sa vad care e susta, ajung la firma si ma ia la spurcat o spumoasa de secretara: haoleo, nu ne-a facut nimic baiatu ala, zicea ca a schimbat cilindrul – n-a schimbat nimic, si-a batut joc de noi si ne-a luat banii.  Il sun pe om sa ma dumiresc, ala cica vezi coaie ca le-am schimbat cilindrul, e intr-un chilotel langa imprimanta. Hopa, uite cilindrul vechi, hai sa-l vedem pe cel din imprimanta. Hopa! uite ca e nou. Dar de ce nu merge imprimanta ? pentru ca esti atat de proasta incat n-ai observat ca iti afisa o eroare cu formatul paginii. O simpla apasare pe un buton si uite ca merge! Dar tu nu, a trebuit sa te bagi in seama si sa arunci cu cacat fara sa stii cum arata un cilindru. Dar de ce a prins  zdreanta tupeu ? Pentru ca i-a zambit sefu’, probabil ar vrea s-o futa. Nu fa, nu te-a avansat, treci la loc. Sau ia-l pe baiatu’ de la gunoi si iesiti la o bere in centru istoric, acolo unde se strang astia ca voi, aveti nevoie de putina relaxare. Dar nu prea multa, economia tarii se sprijina pe voi..

2 Comments on "Da-i romanului o functie.."

  1. suferim de multa prostie…asa în general.

  2. Uska, asta e doar inceputul! Astia sunt parintii copiilor tembeli care ii vedem ca urla, se bat si se tavalesc pe jos prin magazine, vai de plm..

Leave a comment

Your email address will not be published.


*