Da-i romanului o functie..

si o sa se pise pe tine, pe prietenia cu tine, pe toata lumea lui de dinainte sa fie manager sau na, un cacat de functie care suna bengos fie ea doar pe o carte de vizita. Ce nu inteleg saracii astia e ca tot pielea pulii ramai, tot un sclav care trage pentru bosu’ cel adevarat.

So, de ce nu e bine sa-i dai romanului o functie ? E simplu, pentru ca nu stie ce sa faca cu ea. Am vazut atat de multe cazuri incat nimic nu ma face sa-mi schimb parerea. E treaba lor ca-si dau viata, ca muncesc 15 ore/zi, ca merg pina si la wc cu tableta, probabil ca le place. Dar sa devii un jegos plin de harfe, plin de basini, arogant si cu impresii de sef – mai du-te in pula mea de sarac.

M-am lovit in ultima vreme de niste situatii absolut ridicole. Vasile – care pina ieri era ducea cosul de gunoi intr-o mare firma, si-a gasit un job la alta firma. Acolo a primit o functie. Ce nu stie prostu e ca nu are de fapt o functie, doar responsabilitati. Daca il vedeti dar nu stiti nimic despre el – o sa credeti ca e un mare jmecher, om cu coaie, genul de om pe care vrei sa il ai in agenda de telefon. Pentru mine, pentru ca il cunosc, tot Vasile – baiatu’ de la compactoru’ de gunoi a ramas. Poate suna rautacios dar nu de asta e vorba ci de faptul ca inainte, atunci cand duceai gunoiul erai de treaba ba Vasilica. Acum esti un nesuferit. Nu era necesar sa te schimbi, e doar un job coaie. Si trecutul n-ai cum sa-l schimbi, te va urmari toata viata.

Alta faza – alta firma. Ma roaga un vechi tovaras sa-i gasesc un meserias in imprimante ca are mare nevoie. Ii dau nr. unui amic, ala se duce acolo, repara, nimic interesant. Doar ca dupa cateva zile, ma suna ala: ba, in pula mea, pe cine mi-ai trimis coaie ca mai rau a stricat pe aici. Baga-mi-as, ma duc sa vad care e susta, ajung la firma si ma ia la spurcat o spumoasa de secretara: haoleo, nu ne-a facut nimic baiatu ala, zicea ca a schimbat cilindrul – n-a schimbat nimic, si-a batut joc de noi si ne-a luat banii.  Il sun pe om sa ma dumiresc, ala cica vezi coaie ca le-am schimbat cilindrul, e intr-un chilotel langa imprimanta. Hopa, uite cilindrul vechi, hai sa-l vedem pe cel din imprimanta. Hopa! uite ca e nou. Dar de ce nu merge imprimanta ? pentru ca esti atat de proasta incat n-ai observat ca iti afisa o eroare cu formatul paginii. O simpla apasare pe un buton si uite ca merge! Dar tu nu, a trebuit sa te bagi in seama si sa arunci cu cacat fara sa stii cum arata un cilindru. Dar de ce a prins  zdreanta tupeu ? Pentru ca i-a zambit sefu’, probabil ar vrea s-o futa. Nu fa, nu te-a avansat, treci la loc. Sau ia-l pe baiatu’ de la gunoi si iesiti la o bere in centru istoric, acolo unde se strang astia ca voi, aveti nevoie de putina relaxare. Dar nu prea multa, economia tarii se sprijina pe voi..

Comentarii ( 3 )

  1. Uska, asta e doar inceputul! Astia sunt parintii copiilor tembeli care ii vedem ca urla, se bat si se tavalesc pe jos prin magazine, vai de plm..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top