noua generatie de cersetori

Nu sunt cei de pe strada ci din mediul online. Ii cititi probabil zilnic, pentru unii sunt formatori de opinie, pentru altii sfatuitori, pentru altii un model de urmat in viata sau pur si simplu niste persoane care scriu misto. Nici nu va dati seama ca sunt cersetori, atat de bine stiu sa se camufleze. Tot nu v-ati prins despre cine e vorba ? Despre marii bloggeri/bloggeritze manca-v-as, ei sunt noua generatie de cersetori.

Ce-ati zice daca as baga la sfarsitul fiecarei postari urmatorul text:

Pssst, boss..

Iti place blogu’ lu fratili tau ? Voteaza-ma si pe mine in topul X, traiasca mamicutza ta. Ma votezi da ? Multumesc mult, esti fratele meu! Sa-ti moara la intrare de nu ma votezi, sa faci spume, esti bulache..”

Absolut nicio diferenta intre cersetorul din intersectie si blogurile cu citate de genu. Diferenta e ca ala din intersectie e un zdrentaros, ala din spatele unui astfel de blog probabil se plimba cu Mercedes. Dar amandoi sunt cersetori, puteti sa ma umpleti de injuraturi si contraargumente, n-o sa-mi schimb parerea.

Da, unii incearca sa faca si bani din asa ceva. Sunt costuri cu hosting-ul, brainstorming zi de zi, rahaturi d’astea. Dar coaie, nu te obliga nimeni sa tii un blog! Ati stricat tot ce era odata blogging, scrieti doar ceea ce se cere, nu ceea ce simtiti. Pentru ca traficul e mai important decat orice, aduce bani. Iar voi vreti doar bani. Poate si putin faima acolo, e misto sa fii vedeta. Sa ma sugeti de 00, nu valorati nimic in realitate.

Tin minte sau tineti minte voi cei care ma cititi de ani de zile, erau tipe care scriau pe blog cum agatau tipi in cluburi si le faceau muie. Totul pentru trafic! Sau aia care spunea ca l-a trimis pe barba-su cu copilul pe strada sa si-o traga ea cu altul, pentru ca ea este openmind si noua sa ne curga balele. Din nou trafic si faima. Sau blog-ul emigrantilor! Ii mai citeste cineva?

Ideea e ca nu poti sa joci teatru la nesfarsit, la un moment dat clachezi. Toti astia care au sperat ca vor fi vedete pozand altfel decat sunt in realitate – si-au inchis demult blog-urile. Surprinzator ? Nu. Aici vor ajunge toti, e o chestie de timp.

Sigur, te poti salva din timp redevenind tu insuti. Dar exista un pret, traficul, popularitatea, cacaturi pe care frustratii pun mare pret. Poate ca suna cam dur dar.. in pula mea, daca traficul te face fericit inseamna ca n-ai parte de altceva. Daca ai avea o viata misto n-ai sta ore intregi aici, ignorandu-ti partenerul, copiii si chiar pe tine insuti. Ti-ai baga pula si ai scrie ocazional ceea ce iti place tie, e doar un blog la urma urmei. Vreti bani ? La munca!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top