imi cer scuze..

Vreau sa-mi cer scuze din 2 motive:

  1. Am sters postarile ce au legatura cu refugiatii & stuff, in fond n-am nicio problema cu ei, ma bucur ca nu sunt in pielea lor.
  2. M-am gandit sa scriu un articol putin diferit, parca simt nevoia sa ma exprim altfel. Nu, n-am patit nimic, am si eu momentele mele. Ideea ca habar n-am ce dracu vreau sa scriu, daca e coerent sau daca intelege cineva ceva.Nici macar eu nu stiu ce vreau sa spun.

Totul pleaca de la o idee pe care o gasesc ca o definitie a ironiei:

Intr-un univers infinit, cufundat in intuneric si lipsit de viata, apare ca prin minune, pe o planeta mica dintr-o galaxie mica, o specie care devine atat de inteligenta incat evoluezaza pina se autodistruge incet dar sigur.

Da prieteni, noi suntem aia. Uitati-va la pozele din spatiu, casa noastra e o sfera albastra pierduta in intuneric printre stele, bolovani si planete pustii. Si cand cobori pe ea, gasesti razboaie, rautate, suferinta, de mii de ani e la fel. Nu asa ar trebui sa fie.

Nu inteleg cum de avem in acelasi timp atata tehnologie intr-un loc si in alt loc oameni care nu stiu cum arata un bec. Cum de sunt tari unde oamenii traiesc in pace si tari unde e doar razboi si suferinta. Ar trebui sa fim uniti, sa vorbim aceiasi limba, sa avem aceiasi religie si sa cucerim spatiul pentru viitorul nostru. Dar uite ca dupa mii de ani de evolutie este din ce in ce mai greu sa aduci pe lume un copil sanatos. Degeaba am procesoare octa core si tv 4k daca tot ceea ce mananc e otrava, ceea ce respir e otrava, ceea ce beau e otrava.

Eu din pacate nu mai pot lua viata in serios de foarte multa vreme, o consider o gluma proasta. Bine ar mai fi un motiv dar.. cu alta ocazie, parca e prea mult pentru seara asta. Adica imi vad de ale mele, de familie, de lucrurile marunte care altii nici nu le observa. De ce sa fac avere, de ce sa-mi pierd timpul cu problema refugiatilor, chiar daca ma vor afecta in viitor intr-un fel sau altul. De ce sa merg la biserica, de ce sa fur, de ce sa fac rau, de ce sa ies in strada sa strig ceva, de ce sa par altfel decat sunt cand oricum dupa ce mor doar cativa oameni isi vor mai aduce aminte de mine.

De exemplu Vadim, asta chiar a luat viata in serios, s-a zbatut sa faca pe dracu cu Romania lui cea mare, cu ungurii si Basescu. Pentru el chiar au contat chestiile astea. N-a schimbat nimic, n-a rezolvat nimic, n-a castigat nimic, zace la 2m sub pamant intre 4 scanduri si nu stiu cati isi vor mai aduce aminte de el peste 2 luni. Chestia cu ardealul – imi cer scuze dar nu o inteleg. Vor ungurii ardealul ? Foarte bine, dati-le sansa celor din vest sa traiasca intr-o tara civilizata, cu autostrazi si alte lucruri. Refuz sa cred ca i-ar decapita sau i-ar face sclavi. Dar poate nu e cel mai bun exemplu, ma uit la taica-miu care de 15 ani are procese cu asociatia de locatari unde a locuit pentru ca i s-a parut lui ca il fura cu 5 lei. Stiti cat a tocat pina acum prin tribunale ? sute de mii de lei. Ah, si sanatatea lui. Putea sa-si faca vacante de vis, sa-si mai construiasca o casa sau imi dea mie banii. Dar a preferat sa-i dea la avocati si stiti de ce nu renunta ? Pentru ca vor rade vecinii de el. Ce nu stie el e ca vecinii rad oricum de el.

Si ca el din ce in ce mai multi. Nu e vorba de lipsa de personalitate, e vorba de realitate, cred ca ar trebui sa ne pese mai mult de lucrurile care conteaza cu adevarat pentru noi si familiile noastre. Sa nu mai fim ipocriti, sa nu ne lafaim in masini de lux, sa plantam un pom, sa nu ne mai stresam din orice motiv, sa avem grija de noi pentru ca stam tare prost cu sanatatea. Uitati-va in jurul vostru, mor tineri aparent sanatosi care n-au inteles nimic din viata. Au sperat ca vor avea mai mult ca altii dar a intervenit ceva neasteptat: un infarct, un cancer.

Inca odata imi cer scuze daca m-a luat valul si am scris complet aiurea. Dar luati-o ca pe o scuza pentru modul mai infantil in care vad lucrurile atat pe blog cat si viata reala. Pentru ca am aproape 40 de ani, pun poze cu femei goale si ma mai cert cu diversi internauti in loc sa fiu un om respectabil, serios, cu job stabil si masina bengoasa. Imi cer scuze, fug la wowbiz..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top