de ce ma calca pe nervi blog-urile cu si despre copii

N-am avut pina acum ocazia sa-mi spun of-ul, in primul rand ca nu ma intereseaza subiectul. Fii-mea e deja mare, mi se pare ridicol sa incerc sa aduc cititori scriind de ea ce mananca, cand face pipi si cat e de desteapta. De fapt asta e al 2-lea motiv, sa-mi laud copilul cat e de destept, cat e de frumos, cat e de perfect si ce familie minunata suntem noi. Chestiile astea prefer sa le tin pentru mine si ar fi bine sa faca toti la fel. Si o sa va explic si de ce.

Ziceam ca fii-mea are 7 ani. In toti acesti ani, cred ca pot numara pe degete copiii care intr-adevar sunt bine crescuti, politicosi si isteti. In 7 ani coaie ! In parc, la gradi si mai nou la scoala – e o generatie de copiii.. ma rog, poate nu copiii sunt de vina, ci parintii. Dar nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, garantat va loviti de ei peste tot. De ce online toti sunt perfecti ? unde traiti manca-v-as ? de ce nu va vad niciodata si in realitate ? Chiar as vrea sa iti cunosc copilul perfect, tie, parintele perfect dintr-o familie perfecta. Spuneti-mi unde va gasesc si vin eu dupa voi!

In primul rand, nu esti parintele perfect daca esti fumator. Nu e suficient coaie sa sufli in sus, terminati in pula mea cu gesturile astea, fumul e la fel de naspa oricum ai tine tigarea aia. N-ai cum sa-ti dai seama pentru ca tu nu simti fumul din aer, un nefumator da, nu mai zic de copil. In al 2-lea rand: daca copilul sta cu bona in timp ce tu esti ocupat cu orice altceva – iar nu esti parintele perfect. Copilul, daca ti-a spus o poezie nu inseamna ca e cel mai destept. Daca vorbeste ca o moara stricata nu inseamna ca e istet. Daca tipa si urla nu inseamna ca are personalitate. Daca bate copiii la scoala nu inseamna ca seamana cu ta-su, descurcaret. Si pot da multe exemple.

Parintilor, eu nu judec pe nimeni, e viata voastra, sunt copiii vostri. E treaba fiecaruia cum isi creste copilul si ce-i da sa manance. Dar nu va mai laudati pentru ca nu ajuta cu nimic, adevarul iese intotdeuna la iveala, mai devreme sau mai tarziu. Bucurati-va ca sunt sanatosi, lasati-i sa creasca si vedeti-va de ale voastre, nu-i mai folositi ca pe o marfa. Stim deja ca este  generatia „little Einsteins”, de ce tineti sa ne tot repetati, parem prosti pentru ca tacem ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top