Religia indobitoceste. exemplu concret

La fundul pamantului e Iadul, dar lumea nu stie! Citeste marturia unui roman dupa 15 zile de coma!

„Acolo, in coma asta, eu vedeam tot, dar nu pe lumea asta. La fundul pamantului e iadul, dar lumea nu stie. Mai jos de iad e ghena ca sa iti dau un exemplu lumesc. Iau o factura de telefon si o arunc la cos, la gunoi si iti aduci aminte dupa: aoleu, am aruncat factura la gunoi. Te duci la gunoi, o gasesti si zici ce bine ca am gasit-o! Dar daca aruncai la ghena, nu mai gaseai nimic. Adica o sa fie o gramada de lume care o sa isi doreasca iadul, pentru ca in iad te mai scoate, te mai poate scoate femeia. Da, femeia, ca e singura de pe pamantul asta, de la noi, care te poate scoate. Cu rugaminti, cu lacrimi. Mama, sora, nevasta… nu alte femei. Satana, Diavolul e pe pamant la noi, e sub noi, ca omul e pus deasupra. E in pamantul nostru. De aia sunt cutremure. Il lasa sa ne atentioneze ca sa se sperie lumea, sa vina la credinta. Ploaia e sangele sufletului. Sufletele de la judecata pleaca, sunt golite. Trebuie sa se intoarca in Iad, pentru ca norii sunt ca un mijloc de transport”, a spus Marius intr-o emisiune TV.”

Marius, da-mi voie sa-ti predau prima ta lectie de stiinta: pamantul, imediat dupa big bang era doar un bolovan lipsit de viata care se rostogolea prin spatiu. Dupa miliarde de ani lumina si ciocniri cu alti bolovani, a prins forma si s-a stabilizat in ceea ce noi numim sistemul nostru solar din galaxia Calea Lactee. Atentie Marius, sunt miliarde de sisteme solare in galaxie, nu suntem singurul. Adica nu este doar un soare, sunt miliarde de sori. In fine, timp de miliarde de ani, pamantul n-a avut atmosfera, adica n-a avut aer Mariuse. Nu puteai respira deci nu exista viata. Ah, nici apa nu era, se presupune ca o ciocnire cu un bolovan bagabond din spatiu a facut minunea care da viata. In timp, chimia a facut ca elementele care se gaseau pe pamant sa faca sa apara si primele vietuitoare, niste microorganisme.  Continuarea o stim cu totii.

Este teoria pe care se bazeaza savantii, niste oameni foarte destepti. E o teorie putin mai greu de inteles pentru unii si din acest motiv mai este o teorie, mult mai simpla si acceptata de cei cu creierul atrofiat: un om invizibil care sta in cer a creat lumina si apoi soarele. Sau invers, nu mai stiu. Apoi, omul din cer a creat barbatul, un sarpe, o femeie, dar aici nu e nevoie sa-ti explic pentru ca deja iti este cunoscut. Din motive necunoscute, omul din cer a creat iadul ca sa-i pedepseasca pe oamenii rai. In schimb, oamenii buni ajung in rai unde cica ar fi bine di tat. Ah, sa nu uit: omul din cer n’are nimic altceva de facut sa te urmareasca pe tine clipa de clipa, secunda dupa secunda, sa vada ce faci.

Marius, teoria in care tu si alte cateva miliarde de muritori credeti nu are fundament. Nu are logica, nu are nicio explicatie pertinenta iar povestea spusa de tine e chiar funny. Te intreb o singura chestie: sa zicem ca te-ai fi nascut surd sau izolat intr-un satuc din stepele Mongoliei, pur si simplu nu ai fi auzit niciodata de rai si iad, ce ne-ai fi spus ? tam ta nam!

Pentru unii e greu sa gandeasca chiar si putin, pamantul asa cum il stim noi n-a fost mereu la fel. Daca exista fiinte sub pamant, rele si diabolice, cineva sau ceva le-a pus acolo. Intr-un fel reusesc sa traiasca fara aer, se inmultesc, rezista acolo de mii de ani doar sa ne chinuie pe noi dupa ce crapam. De parca nu e suficienta suferinta aici, in viata reala.

Maruis, nu ma intelege gresit, credinta e una – religia e alta. Credinta o ai in tine, te nasti cu ea, toti o avem. Pur si simplu suntem conectati la ceva ce ne depaseste imaginatia, d’aia nici nu merita efortul sa incerci s-o intelegi. E cam acelasi lucru care leaga un copil de mama lui pe parcursul vietii. Cu siguranta exista ceva in cer dar nu la modul in care crezi tu, voi, altii. Religia a fost inventata pentru ca tu, voi, altii, sa poata fi controlati, manipulati.  Vi s-au spus povesti terifiante, v-au spus ce e bine sa faceti, sa taceti, sa fiti umili tocmai pentru ca ei sa poata trai pe spinarea voastra. Ca sa-ti dau un exemplu, chiar si dupa mii de ani lucrurile sunt la fel: tu esti sarac si mergi cu tramvaiul, ei, preotii se plimba cu Mercedes. Si sa nu uitam Mariuse ca tot din cauza omului invizibil din cer, unii oameni omoara alti oameni nevinovati, doar pentru ca omul din cer poarta un alt nume.

Totusi, iti dau dreptate: raiul si iadul chiar exista doar ca ele sunt aici, langa noi, nu in „fundul pamantului”. Iti pot da si un exemplu daca vrei: raiul e cand esti sanatos si iti futi nevasta si iadul e cand afli ca copilul tau a fost ars de viu.

Iti multumim pentru participare, lectia s-a incheiat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top