mi-am furat-o iar

Devine obisnuinta ca atunci cand vrei sa faci un bine sa ajungi sa regreti.  M-a rugat o vecina daca pot sa-i fac rost de un laptop ieftin de Mos Culae, fi-sa care e prietena cu fi-mea isi doreste foarte mult unul si mai ales, are nevoie pt scoala. Ii stim de ani de zile, n-au o situatie deloc de invidiat asa ca m-am apucat sa caut ceva ieftin si bun. Am gasit un C2d foarte misto dar depasea bugetul lor asa ca m-am consultat cu nevasta-mea si am decis sa dam noi diferenta de bani, sa le facem un cadou ca na, sunt sarbatori, e copil, stiti cum e. Ah, nu mai spun ca banii mi-i da undeva sapt viitoare asa ca l-am achitat eu integral din banii mei.

Iau laptop-ul acasa si cand il verific mai atent observ ca o tasta, mai precis CTRL din dreapta sta sa cada. L-am scos eu in ideea ca poate reusesc sa-l fixez dar n-am reusit. Avand in vedere ca mai erau doar cateva ore pina venea mosul, am sunat-o si i-am zis ca poate sa vina sa ia laptop-ul dar o tasta a cazut insa mi-l poate da inapoi intr-o alta zi si-l rezolv. Ce crezi coaie ca-mi zice ? Cica „pai in cazul asta mai astept poate iti pica altul, n-o sa iau un laptop din care curg butoanele..”

Am ramas socat. M-am dus ca idiotul in partea cealalta a orasului, pe timpul meu, pe benzina mea, l-am platit din buzunarul meu, l-am aranjat, doar sa-i dai drumul sa te folosesti de el. Nici macar n-a avut curiozitatea sa vina sa-l vada. In schimb eu sa caut in continuare! Pai si cu asta ce fac ? ca tocmai l-am platit din banii mei. Evident ca n-o intereseaza..

Alta faza: vineri, cu 1 zi inainte de Mos, ma suna unu disperat: boss, am un calculator varza pe la birou, vreau sa-l duc la tara la niste copii amarati. Ti-l aduc sa-mi salvezi si mie ce e prin el, sa-l cureti si sa mi-l dai inapoi cat poti de rpd. Stiti la cat mi l-a adus ? la 10 seara, tocmai imi facusem baie, numai de iesit afara n-aveam chef. A 2-a zi dimineata m-am apucat de el, m-am mai certat si cu nevasta-mea ca imi pierd timpul cu cacaturi. In fine, pe la 10 dim ii sun pe om sa vina sa si-l ia, eram si destul de grabit ca trebuia sa merg sa iau si laptop-ul de mai sus, plus alte drumuri. Mi-a zis ca vine cat poate de repede. Azi e luni, mosul a trecut demult si inca n-a sunat..

Ce vreau eu sa spun: ba, nu ma invat minte, nu’s ce pula mea sunt atat de idiot. Deci am ajuns sa ma faca toti cu spume, imi fut timp, nervi si bani cu cacaturi care n-ar trebui sa existe. In mortii ma-sii de trecut, cand o sa scap coaie de el ? nu ma mai ocup de calculatoare de ani de zile, ei tot suna. Dar nu ei sunt de vina, eu sunt. Ce vrei ma ? laptop ? vezi ca are la emag. Ce spui, ca e scump ? dute’n pula mea de amarat..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *