daca-mi permiteti..

sa spun ce cred eu despre familia regala, majestatea sa, printi si printese ? niste carnati ca sa fiu indulgent. Observati in primul rand ca am scris cu litere mici in semn ca nu au respectul meu.

Nu neg ca poate am fi avut o tara tare misto daca eram monarhie, nu ma indoiesc de asta. Dar..unde ati fost manca-v-as 40 de ani cat a tinut comunismul ? Ah, cred ca stiu: ati trait in lux in tari straine, n-ati simtit deloc ce inseamna comunismul pe pielea vostra, doar in teorie. L-ai tradut pe Antonescu, cel mai mare patriot al secolului, ai facut pact cu dusmanii si te-ai carat in occident sa traiesti ca un rege, putin ti-a pasat de romanii tai. Daca erai intr-adevar regele tarii si tineai la tarisoara asta, iti bagi paula in trenul plin de aur cu care ai plecat din tara si ramaneai aici, chit ca te aruncau in parnaie comunistii. Esti rege ? nu o tai parsiveste din tara, chiar daca exista riscul sa mori. Mori pentru tara ta, d’aia esti rege.

Sa dam timpul inapoi cu ~150 de ani si sa inventam un scenariu de dragul subiectului. Cineva devine rege peste o tara. Ce face regele ? Pai pune degetul pe harta si zice: de aici si pina aici e al meu. Putea foarte bine sa spuna ca toata tara i se cuvine iar taranii care o locuiau erau tolerati sa stea pe mosia lui. Deci de aici si pina aici este propietatea mea pentru ca eu sunt rege si asa vreau eu. Anii trec, vine comunismul, regele este las si fuge, statul (re)devine propietar peste ce era in teorie al regelui. Anii trec, comunisul dispare, regele reapare si isi vrea propietatile inapoi. Si bineinteles, tara i le da inapoi. Intrebarea e: ce-ti trebuie mosule atatea propietati la varsta ta ? daca tot ai fost rege, fa si tu ceva bun, lasa romanilor ceea ce e al romanilor. Ca uite ce se intampla, vin copiii si nepotii, oameni care-si zic printi dar care n-au nicio legatura cu tara asta, au trait in lux prin America iar acum se dau mari patrioti si fac milioane de euro din lacomia care va caracterizeaza. Voi nu sunteti ma demni sa purtati astfel de titulaturi, voi sunteti niste lasi oportunisti de care ne bucuram sa scapam incet dar sigur..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top