meanwhile

Asa cum v-am spus, nu prea mai am chef (momentan) de blog. N-am nicio problema, cred ca mi se trage de la sictirul fata de tot ce vad, tot ce mi se intampla, tot ce aud. Apropo, ziceti-mi si mie ceva care merge bine in tara asta, orice. Ganditi-va bine, oare exista ceva la care romanica sta relativ bine ? Sper ca nu va gandeati la exportul de dacii sau creiere, si acolo sunt probleme. Nu boss, in romanica nu merge absolut nimic cum trebuie, nu va chinuiti ca nu exista alt raspuns.

Totul pleaca de la noi, de la cetateni, mai direct spus „toata lumea se pisa pe toata lumea”: sefii pe angajati si viceversa, profesorii pe elevi, elevii pe profesori, parintii pe profesori. Poate ca nu sunteti de acord cu mine si ma bucur, nu vreau sa fiti. Veti fi la un moment dat, mai precis atunci cand va loviti de sistemul de invatamant. Noua ne-a luat cateva luni de clasa zero sa ne dam seama ca profesorii se pisa (la figurat) pe elevi. Nu-i condamn, si reciproca e valabila. La fi-mea in clasa de exemplu, nu se bat doar copiii intre ei ci si parintii. La 6 – 7 ani nu stiu decat sa urle si sa se bata intre ei iar daca invatatoarea ii cearta – vin parintii si o ameninta. Deci, e logic sa nu-ti mai pese. Iar cand nu i-a mai pasat si i-a lasat sa se bata intre ei, au inceput si mamicile sa se bata intre ele, in curtea scolii. Vai, nu pot sa cred, probabil e un caz izolat. Nu boss, e efectul pisatului: copiii aia care se bat si urla n-au respect pentru invatatoare pentru ca parintii se pisa pe invatatoare. Cand ii spui unui copil ca ai voie orice si nimeni sa nu se atinga de tine, la ce sa te astepti ?

Asa e cam peste tot, la orice nivel. Nimanui nu-i pasa de poluare, de incalzirea globala, de lucrul facut bine cum zicea robotu, fiecare e pentru el. Ieri sau alaltaieri vazusem la tv reportaj cum ca in 2016, litoralul va fi plin de rusi ca fac ei promovare. Care litoral boss ? ca abia se mai vad pe ici – pe colo cateva pete de plaja, restul le-a inghitit marea. Pentru ca nimanui nu i-a pasat, nimeni n-a luat in serios incalzirea globala si faptul ca trebuie sa iei niste masuri. Nu, toti s-au gandit la un singur lucru: banu sa iasa. Cand vedeti inhesuiala la Mamaia nu e de la prea multi turisti ci de la prea putina plaja.

Ziceam mai sus de exportul de creiere, doctori, IT-isti etc. Nu stiu de doctori dar IT-istii nu sunt toti ceea ce par. Am tot incercat sa colaborez la diverse proiecte cu unii, niciunul n-a stiut programare asa cum se laudau pe upwork. Ah, si 99% nu vor sa lucreze cu romanii, probabil din cauza ca romanii vor, daca se poate, ca proiectul sa fie gata ieri si aproape gratis. Ah, si pentru ca sunt mai greu de tepuit in comparatie cu strainii care platesc fara tocmeala. Dar nu toti IT-istii sunt creiere de export, majoritatea ar fi bine sa ramana aici sa nu ne facem de cacat si in singurul domeniu in care suntem relativ ok.

IT-istii (aia buni) au ajuns sa fie subapreciati pentru ca fiecare cetatean cu acces la net are impresia ca se pricepe la orice. Nu e greu sa te documentezi putin sa-ti faci o idee ce inseamna un site, un magazin virtual sau seo iar de aici pina la a avea impresia ca totul se face cu 2 click-uri de maus e doar un pas. Pentru majoritatea, IT-istii sunt niste tepari care lucreaza pe multi bani si nu fac mare lucru, stii si tu sa dai 2 click-uri dar nu stii exact unde, d’aia ai nevoie de IT-ist, sa-ti arate cum se face ca te descurci tu dupa aia. Si nenorocitul imi cere sute de Euro? pisa-m-as pe el!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top