new tattoo!

V-am zis ca aveam de gand sa-l fac de anul trecut. Ba, dar parca suna urat sa spui „mi-am facut tatuaj”, hai sa-i zicem body art. A durat pina m-am decis pentru ca nu eram hotarat ce sa fie, cat de mare sa fie etc. Am ales sa-mi fac un portret de indian razboinic pe gamba, sa-l acopar pe cel vechi care era naspa, mic si pe jumatate sters.

N-am cum sa vi-l arat pentru ca nu s-a vindecat. Si totusi, de ce un indian ?

Are rol motivational. Are expresivitate, e dur, merge la razboi, nu se teme de nimic. Eu recunosc, am momente in care se aduna multe cacaturi si imi vine sa renunt, sa las de la mine si sa pierd. Nu boss, imi doresc ca atunci cand simt ca nu mai pot sa merg inainte, sa nu renunt ci sa continui. Imi doresc ca indianul sa ma motiveze. Cei pe care ii vedeti plini de tatuaje pe corp si nu intelegeti nimic, sa stiti ca fiecare desen inseamna ceva pentru acel om. Nici eu nu stiam asta. Bine, mai e si dependenta, odata ce incepi sa-ti faci, cu greu te mai opresti. Dar mai bine plin de tatuaje decat betiv sau drogat.

Cel mai naspa e cu durerea. De fapt nu e durere, e usturime. Daca aveti de gand sa va faceti, ganditi-va bine ce faceti; nu va ganditi la un tattoo mic, in timp devine ca o stampila si nu se mai distinge. Nu va faceti tribale, se purtau acum 20 de ani.

Nu va faceti portrete cu familia decat daca cel care va tatueaza este expert in portrete umane, nu de scheleti. Urmariti-i munca si tineti cont ca portretele, ca sa iasa bine trebuie sa fie mari pentru a putea desena detaliile si expresivitatea, in caz contrar iese o gluma. Un portert se face in minim 3 – 4 ore. La mine a durat 6 ore, 3 la portret si inca 3, la 10 zile distanta, pentru pene si alte detalii. Si inca mai sunt de facut retusuri dar cu alta ocazie.

Vreti sa va faceti un tattoo dar nu aveti nicio idee ? Sfatul meu e sa nu va lasati pe mana celui de la salon ci sa va ganditi pina nu mai da cu virgula. Eu daca ar fi sa-mi mai fac unul mi-as face o o combinatie de mandala cu masti tiki din care pot eventual continua cu alte chestii. Dar pentru moment e suficient..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top