Sa vorbim despre Anglia!

Da-l dracu de liveTEXT, oricum a iesit un mare rahat. M-am dus la saracii aia de la vodafone inainte sa plec si i-am rugat sa-mi activeze roamingul. Mi-au setat ceva cica gata, ai roaming acum. De unde coaie, pe abonamentul pizdii nu se poate activa, trebuie credit separat. In fine, da-i in mortii lor.

Am condus 2 zile prin toata Europa sa ajung in Uk. Totul a plecat de la un tigan care si-a luat bmw de 30.000E din reprezentanta, el fiind analfabet si maturator la o ferma. Am zis, ma.. da-o in mortii ma-sii, e deja prea mult. Eu lucrez cu capul si abia traiesc aici, vreau si eu la matura in Uk. Pe sistem Tenerife daca va aduceti aminte.

Drumul e obositor rau. Germania zici ca nu se mai termina, in Belgia nu sunt toalete, foarte greu. Dar uite-ma in Uk. Initial am crezut ca am gresit tara si am ajuns in Nigeria, n-am vazut aproape deloc albi, doar negri. Funny thing, eu credeam ca stiu engleza. Ce guster am fost.. primul contact direct cu un englez m-a facut muci, n-am inteles nimic, ma uitam la el exact ca broasca la bariera. L-am lasat sa vorbeasca si m-am carat, oricum n-am priceput nimic.

Ah, traficul invers e maxim! Nu inteleg cum reusesc astia sa mearga, mi se pare imposibil sa nu gresesti si sa n-o iei pe contrasens. De fapt, la prima intersectie cand vrei sa schimbi drumul, nu stii ce sa faci, care e banda buna. La giratoriu garantat te duci pe contrasens, e horror. Bai, si niste stradute inghesuite pe care merg autobuze, cand vezi ca vine unu cu viteza din sens opus spre tine ti se taie picioarele.

Londra

Eu am vazut Londra doar in filme si mi s-a parut coool. La fata locului mi-am schimbat parerea 100%. E murdara, plina de negri, asiatici, islamisti si tarani. E frig, bate vantul de te capiaza si totul e scump. Sa mergi cu overgoundul 2 statii te costa 2,30 lire dus. La intoarcere dai alti bani. Exista si acel card, oyster, cu care mergi ceva mai ieftin sau poti sa-ti faci abonament. Ma rog, sistemul e bine pus la punct dar e prea scump totusi.

Ziceam de tarani. O sa-mi iau injuraturi dar cam asta e adevarul, Anglia e plina de tarani, sunt prea putini baieti de oras. Raspunsul mi l-au dat tot ei, taranii: pai cand vii dintr-un sat unde casa in care locuiai sta sa cada, unde nu sunt locuri de munca si nici sperante, e logic ca Anglia sa ti se para uau! In general, cei care lucreaza aici habar n-au engleza, fac munci pe care nu le fac nici negri: agricultura, curatenie, tot ce nu presupune contactul direct cu un englez. Pentru ca ei nu stiu engleza. Doar nu credeati ca toti romanii au job-uri jmechere.

De exemplu, pentru munca la camp castigi cam 300Lire/saptamana. La nivelul lor de cultura, n-ar castiga in nico alta parte a lumii atata banet. Deci da, pentru ei merita „sacrificiul”. De fapt nu e niciun sacificiu, pentru ei e visul devenit realitate. Doar ca sunt prosti si isi fac viata un iad unul altuia. Se dusmanesc, se ameninta, se fac unii pe altii. Viata lor, cu exceptia banilor, nu e deloc roz. Dar nu vor pleca pentru ca stiu ca in ro ii asteapta aceiasi casa care sta sa cada, in acelasi sat unde nici iarba nu creste. Nu generalizez, sunt sigur ca exista o groaza de tipi destepti care lucreza in zona business. Dar nu sunt atat de multi.

Tiganul care si-a luat bmw e maturator intr-o fabrica, castiga 300lire/sapt. Pentru el, tot ce conteaza in viata este sa le dea peste nas celor de acasa ca s-a ajuns. Bmw-ul ala l-a luat in rate si a girat cu casa din ro. Dar ce sa vezi, daca il da afara de la matura, va pierde masina. Pentru ca nici macar la matura nu e bun, sta si o freaca. E o chestiune de timp pina il da afara.

Viata in Uk cred ca e misto dar in orasele mici, unde sa ai eventual propriul business si propria casuta. Eu as putea trai in Uk ? Poate ca da, daca as avea aceleasi conditii ca acasa. Dar e greu, casele astora sunt de cacao, sunt mici, friguroase si scumpe ca naiba. Probabil, dupa un timp incepi sa te acomodezi. Insa dupa inca un timp ti se taie. Toti cei cu care am vorbit in ultima saptamana sunt la un pas de isterie, toti vorbesc doar despre intoarcerea acasa. Stau dintr-un singur motiv: banu. Si ar mai fi ceva: e rusinos sa te intorci, vor rade toti de tine, la modul: fraiere, toti se descurca in Uk, te-ai intors ca fraierul.

O sa mai stau si eu o vreme pe aici, vreau sa merg si prin alte locuri, sunt in vacanta. Vreau sa vad viata celor de aici asa cum e ea in realitate, nu cum se discuta pe forum-uri. Poate cine stie, ma angajez si eu maturator!

Comentarii ( 9 )

  1. Ai făcut ceea ce trebuia, sa vii și sa vezi cu ochii tai exact ce se întîmplă! Sint extrem de multi fraieri care o ard aiurea ca sînt bine, sînt multi oameni care ar face orice sa scape de sărăcia de acasă și de foame, sînt multi care ti-ar da în cap ca o duci tu mai bine decît ei…și tot asa! Sint extrem de putini care chiar o duc bine, au un job bun și stabil, au ceva educație și nu o ard aiurea pe FB…putini.
    PS: MS de pîine 🙂

  2. Bai, nu exista ING in toata Anglia! pai si eu de unde imi scot cascaval de pe card ? baga-mi-as..

    Sa nu uit: am dat 15 lire pe 6 giga trafic de net. superb sau ce..

    Ah, am vrut sa mananc intr-un mcdonalds dar erau doar negri la bucatarie. N-am nimic cu ei dar pe moment mi s-a facut sila.

    Am mers de nebun pina la london eye, 25 lire sa te dai in saracia aia de roata. si 4 lire un hotdog! I love england! not 🙂

    Sa vad pe unde mai ajung azi..

  3. Bienvenue à l’ouest. Ar fi bine să nu faci comparație între vest și ro . În rest, bravo ție că vezi și partea cealaltă a țărilor cu apă caldă .
    Te-am așteptat la o bere, poate la întoarcere…. dacă…

  4. Am traversat Belgia noaptea, nu cred ca vroiai sa te trezesc la 2 dimineata :))

    La intoarcere vin cu avionul, nu mai am nervi. Dar mai sunt ocazii..

  5. Eu zic sa mergi, macar de curiozitate. Dar nu sta la hotel, stai cateva zile intr-o casa de-a lor sa vezi daca te obisnuiesti. Cea in care am stat eu avea un miros naspa iar uneori noaptea se auzeau soriceii cum rod ceva prin subsol. Insa nu generalizez, poate am avut eu ghinion 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top