Anglia: concluzii

Mda, m-am intors de vreo 2 zile. N-o sa ma apuc acum sa va povestesc ce peisaje am vazut sau cat de misto e prin Londra. Nu. O sa vorbesc despre o anglie..altfel.

Nu m-am dus cu un scop anume, aveam nevoie de o vacanta si cum toata lumea vorbeste despre Anglia ca fiind destinatia ideala pentru relocare, am zis sa merg sa vad cam cum stau lucrurile la fata locului.

Nu stiu daca vreau sa ma mut acolo, mi se pare greu sa ma acomodez cu clima insa aerul e mult mai curat ca aici iar asta e de luat in calcul. Cred ca ma pot obisnui si cu modul lor de viata, cu mersul invers, limba, negri si arabi la tot pasul. Din pacate, nu cred ca o sa ma obisnuiesc si cu romanii de acolo.

Am cativa amici prin UK. Nu le-am spus ca vin acolo insa i-am sunat si le-am spus „sunt prin Londra, poate ne vedem si noi la o cafea, imi spui si mie cum stau lucrurile pe aici”. Raspunsul lor a veit instantaneu: „Fratele meu, abia astept sa te vad! Nici nu se pune problema, stai si la mine daca vrei, te ajut cu orice pot etc”. Evident ca apoi n-a mai raspuns la telefon iar exemplele au continuat trase la indigo.

Nu ma intelegeti gresit, nu i-am cautat cu scopul sa ma ajute ci doar sa-mi spuna cum stau lucrurile pe acolo, e bine de stiut, poate in viitor cine stie. Insa ei au inteles gresit mesajul si s-au sucit. Cu alte cuvinte, nimeni nu te ajuta nici macar cu un sfat. Initial toata lumea e binevoitoare dar ceva se intampla cu ei in urmatoarele minute si se sucesc. Nu v-am cerut frate nimic, eram doar curios. Dar voi ati inteles gresit, ca vin pe capul vostru cu familie cu tot si voi trebuie sa imi gasiti job, casa etc. Relaxati-va, nu de asta e vorba.

Toata lumea spune ca e bine sa te feresti de romani, nu doar in UK ci cam pe oriunde. Probabil ca am avut eu ghinion si nu mi-am ales bine momentul sa-i sun. Sau poate trebuia sa-i abordez altfel: am castigat la loto 5 milioane de parai, mi-am luat o casa in centrul Londrei si te invit la un Martini. Cred ca altfel stateau lucrurile!

Nu generalizez, sigur exista si oameni care te ajuta daca le ceri asta. Sigur exista oameni care te ajuta dar iti cer un alt serviciu la schimb. Faza e ca eu n-am cerut nimic, doar sa ne vedem pur si simplu. M-am simtit complet aiurea sa ma plimb prin Londra singur in conditiile in care am destui prieteni amici foste cunostinte. Pentru linistea lor, daca vreodata o sa am de gand sa emigrez, o voi face singur, fara sa cer nimanui ajutorul. Casastiti..

Comentarii ( 2 )

  1. uite te ajut eu cu un sfat sau chiar mai multe si poate iti va prinde bine.

    incearca in tarile slave. nu au asa mare popularitate ca EN, FR si altele, dar e viata buna. poate nu iei 5000 de euro din start, dar ai o sansa. nu stiu acuma ce sanse ai in bucuresti, dar eu sunt plecat din provincie si am plecat de sila, de saracie si de mizerie.

    inainte sa ajung in praga am trecut prin budapesta si am avut si am viata buna in ambele. chiar foarte buna. desigur ce salarii am avut in ambele cam aveti voi in bucuresti, dar iti zic ca nu se compara cu faptul ca nimeni nu claxoneaza pe strada, nimeni nu injura, nimeni nu scuipa pe asfalt si altele. pentru simplu motiv ca vad un tramvai colorat si curat ma bucur.

    momentan sunt in praga si am amici care lucreaza in it pe retelistica pentru 1500 eur. nu e cine stie ce, in buc iei si mai mult, dar noi nu suntem din buc. acolo de unde eram daca se lua 500 era bine. si cu toate astea atat aici cat si la budapesta dai de exemplu pe lapte 65 centi la reducere si 1 euro normal sau pe 2 plase pline in medie pe o sapt jumate 2, cam asa, 20 de euro si iei cam ce iti trebuie pentru a face o ciorba, un felul doi si asa mai departe.

    nu stiu acuma o familie cam ce buget i-ar trebui, dar pentru mine si amicii mei noi ne descurcam excelent. si nu avem probleme cu mizeria de care vorbesti mai sus.

    oricum uite cauta pe glassdor compania accenture pentru ca astia recruteaza aici o gramada sau chiar si altele si incearca sa aplici.

    daca cumva vrei mai multe info sau altele te ajut eu, ca nu imi e greu sa iti zic niste lucruri prin care am trecut si eu deoarece si eu am fost in aceeasi situatie la inceput si m-am chinuit 25 de ani sa ies din cacat. ma poti gasi pe facebook cu acelasi nume ca cel din e-mail si daca te intereseaza civilizatia si nu imbogatirea instanta iti pot da cateva sfaturi.

    oricum la general cam din 3 ani experienta pana acuma iti zic sigur, sigur, ca nu cred ca in 3 ani cumperi masina ca tiganul ala de 30 de k, dar in schimb ai o viata buna. una macar cu oameni ca oamenii in jurul tau.

    in fine, have fun 🙂

  2. man, ai respectul meu pentru ca ai fost obiectiv. Nu stiu daca vreau sa emigrez, cand sau unde, doar iau in calcul, la fel ca ceilalti 18 milioane de romani, ca Romania e o tara de cacat in care nu mai merita sa traiesti.

    Cat despre Praga.. sincer as emigra dar singur, fara nevasta. La ce femei sunt acolo..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top